belépés∆

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei (松田龍平)

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei 1983 május 9-én született Tokyo-ban egy igazi színészcsalád legidősebb gyermekeként. Apja a 70-es és 80-as évek egyik ismert színésze, Matsuda Yusaku volt, aki leginkább Ridley Scott Fekete eső című filmjéből ismert, míg édesanyja Matsuda Miyuki, akinek legismertebb filmje az Audition. Ryuuhei 6 éves volt, amikor apja rákbetegségben elhunyt. A fiúnak eszébe sem jutott, hogy ő is folytassa szülei hivatását, azonban 15 éves korában a híres botrányfilm rendező, Oshima Nagisa felajánlott neki egy filmszerepet.
Ryuuhei amikor meghallotta, miről is volna szó, először visszautasította a felkérést, azonban a későbbiekben végül mégiscsak elvállalta a Gohatto főszerepét, Kano Sozaburo megformálását. A szerep hiteles eljátszásának érdekében 2 hónapon keresztül csak kendozni tanult, semmi mással nem foglalkozott. A film pedig világszerte sikert aratott, az ifjú Matsuda pedig egyáltalán nem lógott ki a sorból olyan nevek mellett sem, mint Kitano Takeshi és Asano Tadanobu. A filmért nem kevesebb, mint 5 díjat zsebelhetett be, köztük a Yokohamai Filmfesztivál Fesztivál díját.

Matsuda Ryuuhei

Nem sokkal ezután tanulmányait is abbahagyta és minden erejével a filmezésre koncentrált. Egy 2000-ben forgatott tv-film után (San oku-yen jiken) 2001-ben tért vissza a mozivászonra, rögtön három filmmel is. Ezek közül az első egy manga alapján készített horrorfilm volt, a beszédes című Lovesick Dead, amit a Hashire! Ichiro című dráma követett, majd következett az újabb nagy dobás, Toyoda Toshiaki Blue Spring című alkotása, ami újfent sok sikert hozott a számára.
Egy év kihagyás után, 2003-ban ismét 3 új filmben tűnt fel, ezek közül az első egy javarészt New Yorkban leforgatott, félig angol nyelvű kőkemény dráma volt, Collage of our life címmel, ebben a filmben Hirosue Ryouko-val játszott együtt. Ezután újra Toyoda Toshiakival dolgozott együtt a 9 Souls-ban, majd következett egy nem túl ismert szerepe a Shouwa Kayou Daizenshuu című drámában.
2004-ben újabb három filmet forgatott és egyúttal belekóstolt a könnyedebb filmek világába is, mégpedig egy újabb anime feldolgozásban, a Cutie Honey-ben, valamint egy meglehetősen fárasztó vígjátékban is, ami az Otakus in love címet viselte. Ez utóbbiban egy manga rajzolót alakított, aki egy új “stílust” próbál megvalósítani, mégpedig a “kőmangát”. Azért egy fajsúlyosabb film is belefért az idejébe, ez volt Miike Takashi több idősíkot felölelő bizarr filmje, az Izo.
Az évenkénti 3 film elvét szigorúan betartotta 2005-ben is, ebben az évben először a Gimmy Heaven (Synesthesia) című thriller/horrorban kapott szerepet, majd egy hatalmas sikerű anime, a Nana filmváltozatában játszotta az egyik női főszereplő szerelmét, illetőleg a “rivális” zenekar gitárosát, majd az Edogawa Rampo írásaiból készített Rampo Jigoku Imomushi fejezetében tűnt fel.

Matsuda Ryuuhei

2006-ban már abszolút szupersztárként egyre másra kapta a főszerepeket: egy új Miike Takashi film, az A Big Bang Love: Juvenile (4.6 Billion years of love) főszerepét kapta meg, Tsukamoto Shinya őt szerződtette új filmje, a Nightmare Detective főszerepére, Igarashi Sho pedig a Chooshuu Five egyik főszerepét osztotta rá.
Karrierje továbbra is ível felfelé, színészi képességeit mindenki elismeri, bármilyen műfajban is kell szerepelnie, biztosan megállja a helyét. Idén eddig négy szerepe biztos, az első egy Japánban élő koreai rendező, Su-yeon Gu The Yakiniku Movie című vígjátéka, valamint egy tévé-sorozat, a Hagetaka: Road to rebirth, amiben Nishino Osamu szerepét kapta meg. A Koisuru Madori és az Ahiru kamo című filmjeiről viszont egyelőre még nem sokat lehet tudni.

Hozzászólások   

#5 Guest 2007-05-22 19:27
Szerintem is tehetséges színész. Eddig 3 filmjét láttam: a Kék tavaszt, a tabut és a Rémálmok nyomozóját. Az utóbbit félig miatta néztem meg.
#4 Guest 2007-03-28 02:04
Én nagyon rühellem ezt a csávót. Legszívesebben addig püfölném, amíg vagy le nem törli az arcáról ezt a beképzelt öntelt undorító pofát, vagy le nem jön az arcával együtt... :sad: :roll:
#3 fea 2007-03-26 21:54
Na igen. Elhiszem, hogy valakit irritál, tipikusan olyan feje van :-)
#2 arnold 2007-03-26 21:08
a tehetségét nem vitatom, de nekem nem szimpi a srác.
#1 fea 2007-03-26 18:55
Igazi őstehetség, legalábbis szerintem. Kedvenc filmjeim tőle a Blue Spring és a Rampo Noir. Ez a Chooshuu Five egész ígéretesnek néz ki, de az új Tsukamoto és Miike film is nagy dobás lesz.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Radio Star (2006)

Radio Star (2006)

IMDb Manu már többször is kifejtette, hogy miért haragszik a koreai filmiparra. Valóban tény, hogy sokszor nem mernek letérni a jól ismert, bár alaposan megkoptatott "útról". Viszont az is igaz, hogy ügyesen bánnak a megszokott klisékkel,...

Mute Samurai (Oshii Samurai) (1973-74)

Mute Samurai (Oshii Samurai) (1973-74)

1973-ban, amikor a fölöttébb sikeres Lone Wolf and Cub mozi-sorozat lezárult, a Wakayama-Katsu alkotópáros úgy döntött, még nem szüneteltetik a gyümölcsöző együttműködést.

The Thirty Million Rush (Heng cai san qian wan) (1985)

The Thirty Million Rush (Heng cai san qian wan) (1985)

  A 80-as évek közepe minden valószínűség szerint a vígjátékok aranykora volt Hongkongban. Az 1982-ben elkészült és jópár folytatást megért Aces Go Places sikerének köszönhetően sorban jöttek a hasonló humorra építő komédiák és még a legnagyobb...

Seoul Raiders (Han cheng gong lue) (2005)

Seoul Raiders (Han cheng gong lue) (2005)

Seoul Raiders (Han cheng gong lue) (2005)iMDB Magyar felirat  A Tokyo Raiders-ben megismert Lin az előző film történései után 5 évvel egy hamis dollárok előállításához használható “nyomatot” üldöz. A nyomat (illetve kettő, mert a “hátlaphoz” is...