belépés∆

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei (松田龍平)

Matsuda Ryuuhei

Matsuda Ryuuhei 1983 május 9-én született Tokyo-ban egy igazi színészcsalád legidősebb gyermekeként. Apja a 70-es és 80-as évek egyik ismert színésze, Matsuda Yusaku volt, aki leginkább Ridley Scott Fekete eső című filmjéből ismert, míg édesanyja Matsuda Miyuki, akinek legismertebb filmje az Audition. Ryuuhei 6 éves volt, amikor apja rákbetegségben elhunyt. A fiúnak eszébe sem jutott, hogy ő is folytassa szülei hivatását, azonban 15 éves korában a híres botrányfilm rendező, Oshima Nagisa felajánlott neki egy filmszerepet.
Ryuuhei amikor meghallotta, miről is volna szó, először visszautasította a felkérést, azonban a későbbiekben végül mégiscsak elvállalta a Gohatto főszerepét, Kano Sozaburo megformálását. A szerep hiteles eljátszásának érdekében 2 hónapon keresztül csak kendozni tanult, semmi mással nem foglalkozott. A film pedig világszerte sikert aratott, az ifjú Matsuda pedig egyáltalán nem lógott ki a sorból olyan nevek mellett sem, mint Kitano Takeshi és Asano Tadanobu. A filmért nem kevesebb, mint 5 díjat zsebelhetett be, köztük a Yokohamai Filmfesztivál Fesztivál díját.

Matsuda Ryuuhei

Nem sokkal ezután tanulmányait is abbahagyta és minden erejével a filmezésre koncentrált. Egy 2000-ben forgatott tv-film után (San oku-yen jiken) 2001-ben tért vissza a mozivászonra, rögtön három filmmel is. Ezek közül az első egy manga alapján készített horrorfilm volt, a beszédes című Lovesick Dead, amit a Hashire! Ichiro című dráma követett, majd következett az újabb nagy dobás, Toyoda Toshiaki Blue Spring című alkotása, ami újfent sok sikert hozott a számára.
Egy év kihagyás után, 2003-ban ismét 3 új filmben tűnt fel, ezek közül az első egy javarészt New Yorkban leforgatott, félig angol nyelvű kőkemény dráma volt, Collage of our life címmel, ebben a filmben Hirosue Ryouko-val játszott együtt. Ezután újra Toyoda Toshiakival dolgozott együtt a 9 Souls-ban, majd következett egy nem túl ismert szerepe a Shouwa Kayou Daizenshuu című drámában.
2004-ben újabb három filmet forgatott és egyúttal belekóstolt a könnyedebb filmek világába is, mégpedig egy újabb anime feldolgozásban, a Cutie Honey-ben, valamint egy meglehetősen fárasztó vígjátékban is, ami az Otakus in love címet viselte. Ez utóbbiban egy manga rajzolót alakított, aki egy új “stílust” próbál megvalósítani, mégpedig a “kőmangát”. Azért egy fajsúlyosabb film is belefért az idejébe, ez volt Miike Takashi több idősíkot felölelő bizarr filmje, az Izo.
Az évenkénti 3 film elvét szigorúan betartotta 2005-ben is, ebben az évben először a Gimmy Heaven (Synesthesia) című thriller/horrorban kapott szerepet, majd egy hatalmas sikerű anime, a Nana filmváltozatában játszotta az egyik női főszereplő szerelmét, illetőleg a “rivális” zenekar gitárosát, majd az Edogawa Rampo írásaiból készített Rampo Jigoku Imomushi fejezetében tűnt fel.

Matsuda Ryuuhei

2006-ban már abszolút szupersztárként egyre másra kapta a főszerepeket: egy új Miike Takashi film, az A Big Bang Love: Juvenile (4.6 Billion years of love) főszerepét kapta meg, Tsukamoto Shinya őt szerződtette új filmje, a Nightmare Detective főszerepére, Igarashi Sho pedig a Chooshuu Five egyik főszerepét osztotta rá.
Karrierje továbbra is ível felfelé, színészi képességeit mindenki elismeri, bármilyen műfajban is kell szerepelnie, biztosan megállja a helyét. Idén eddig négy szerepe biztos, az első egy Japánban élő koreai rendező, Su-yeon Gu The Yakiniku Movie című vígjátéka, valamint egy tévé-sorozat, a Hagetaka: Road to rebirth, amiben Nishino Osamu szerepét kapta meg. A Koisuru Madori és az Ahiru kamo című filmjeiről viszont egyelőre még nem sokat lehet tudni.

Hozzászólások   

#5 Guest 2007-05-22 19:27
Szerintem is tehetséges színész. Eddig 3 filmjét láttam: a Kék tavaszt, a tabut és a Rémálmok nyomozóját. Az utóbbit félig miatta néztem meg.
#4 Guest 2007-03-28 02:04
Én nagyon rühellem ezt a csávót. Legszívesebben addig püfölném, amíg vagy le nem törli az arcáról ezt a beképzelt öntelt undorító pofát, vagy le nem jön az arcával együtt... :sad: :roll:
#3 fea 2007-03-26 21:54
Na igen. Elhiszem, hogy valakit irritál, tipikusan olyan feje van :-)
#2 arnold 2007-03-26 21:08
a tehetségét nem vitatom, de nekem nem szimpi a srác.
#1 fea 2007-03-26 18:55
Igazi őstehetség, legalábbis szerintem. Kedvenc filmjeim tőle a Blue Spring és a Rampo Noir. Ez a Chooshuu Five egész ígéretesnek néz ki, de az új Tsukamoto és Miike film is nagy dobás lesz.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Just One Look (Yat luk che) (2002)

Just One Look (Yat luk che) (2002)

  imdb  A hongkongi filmek legtöbbje általában könnyen emészthető, könnyedre vett szokott lenni, ennek következtében többnyire felejthető, 1x nézhető alkotások. Én ennek ellenére (vagy éppen ezért?) szeretem őket, nem utolsósorban azért, mert néha egész komoly alkotásokat is...

Buppha Rahtree (2003)

Buppha Rahtree (2003)

 IMDbSzellemes horror, több oldalról is. Egyrészt egy kísértet történetét követhetjük figyelemmel, másrész a film nem vérre megy, hiszen nem kevés humort is csempésztek bele az alkotók. Aki most összerezzen, hogy ismét egy fekete hosszú hajú...

The Thirteen Assassins (Juusan-nin no shikaku) (1963)

The Thirteen Assassins (Juusan-nin no shikaku) (1963)

  IMDb   Főszereplők: Chiezo Kataoka; Kotaro Satomi; Ryohei Uchida Rendezte: Eiichi Kudo (1963, fekete-fehér, 125 perc) Naritsugu Matsudaira, a szokásos "szankin kótai" során megbecsteleníti az Owari klán egyik ifjú szamurájának a feleségét, kegyetlenkedik a parasztokkal, az egyik hűbérese köztéren követ...

Rosamund Kwan Chi-Lam

Rosamund Kwan Chi-Lam

Rosamund Kwan Chi-Lam (关之琳)Kwan Chi-Lam 1962. szeptember 24-én született Hongkongban. Szülei a Shaw Brothers filmstúdió akkori sztárjai voltak, édesanyja Cheung Bing Sai, apja Kwan Shah (ő az ismertebb a szülők közül, többek között a Better...