belépés∆

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Leong Lok-Si (梁洛施)

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Louisa Leong 1988 június 23-án született a Kínához tartozó Makaó szigetén. Mint köztudott, a sziget sokáig portugál gyarmat volt, így Isabella az arrafelé is egzotikusnak számító külsejét portugál őseinek köszönheti. 12 éves korában egy gyerekruhákat reklámozó divatbemutatón volt model, itt szúrt szemet a hongkongi Emperor Entertainment Group egyik tehetségkutatójának, majd hamarosan már előtte (valamint feltételezhetően a szülei előtt) volt egy szerződéstervezet, amit el is fogadott. A pletykák szerint az EEG sokat vár tőle és 15(!!!) éves kontraktust irattak alá vele.
A szerződés aláírása után tovább modellkedett, de az EEG elküldte különféle tanfolyamokra, ahol színészetet, valamint énekelni és táncolni tanult. Ennek eredményeképpen 16 évesen, 2004-ben kiadta debütáló albumát Isabella címmel. A lemez nem aratott túl nagy sikert, ráadásul eléggé megoszlottak róla a vélemények, sokak szerint ugyanis a lány hangja sok kívánni valót hagyott maga után. A kiadóját ez azonban egyáltalán nem zavarta, hiszen azóta újabb 2 albumot énekeltettek fel vele, a 2005-ös I am Isabella-t és a 2006-os Goodbye Louisa-t.

Isabella Leong Lok-Si

2005-ben a Pang testvéreknek köszönhetően megkezdhette filmes pályafutását is, mégpedig a The eye 10-ben, ami már a harmadik “bőr” lehúzása volt a szemes “horrorról”. Pang-ék kifejezetten egy egzotikus külsővel bíró fiatal lányt kerestek, így kézenfekvő volt, hogy Isabella-ra esett a választásuk. A filmet még ugyancsak 2005-ben további három követte, azonban ezek közül kettőben csak kis szerep jutott neki. Először a Dragon Squad-ban tűnt fel néhány pillanatra, majd az A Chinese tall story-ban játszott Charlene Choi árnyékában. Az igazi kiugrást azonban egy tinivígjáték jelentette a számára, amiben jópár, az EEG által támogatott sztárocska társaságában játszott, viszont ezúttal ő volt a főszereplő. A film címe Bug me not volt és Isabella egy diáklányt alakított, aki képes volt beszélgetni a bogarakkal, majd csatlakozott egy szintén extra képességekkel bíró csoporthoz, akiknek az volt a feladata, hogy elkerüljék a bogarak és emberek közötti háborút. A meglehetősen “gagyi” filmben azonban egyrészt rengeteg hongkongi fiatal kedvelte meg, másrészt az alakítása olyan jól sikerült, hogy jelölték az Év felfedezettje díjra a HKFA-n. A díjat ugyan nem kapta meg, de már a jelöléssel is elismerték a tehetségét.

Isabella Leong Lok-Si

A 2006-os évet rengeteg híresség társaságában ő is a McDull the alumni című animációs film szikronhangjaként kezdte, majd következett mindmáig legjobb és leghíresebb alakítása, az Isabella. Ebben a filmben egy lányt alakított, aki felkeresi apját, aki nem is tud arról, hogy ő létezik. A filmet világszerte sikerrel vetítették, többek között a Berlini Filmfesztiválon is két díjat nyert el, Isabella pedig megkapta érte a Golden Bauhinia Awards Év felfedezettje díját, továbbá őt is jelölték az idei HKFA-n a Legjobb színésznő kategóriában. A Pang testvérek sem feledkeztek el róla, új thrillerjük, a Diary egyik szerepére szerződtették, azonban a főszerepet (ismét) nem ő, hanem Charlene Choi játszotta. Isabella rajongói oldalain hatalmas elégtételként fogták fel, hogy Choi alakításáról alig esett szó, míg Isabella-t a Legjobb mellékszereplő díjra is jelölték a HKFA-n, így idén akár két díjat is hazavihet. Az év végén pedig elvállalt egy kis szerepet egy mandarin nyelvű drámában, a The knot-ban, ezúttal egy nagyvárosi lányt alakított, aki nagynénje egykori szerelme után nyomoz Tibetben.

Isabella Leong Lok-Si

2006 őszén némi botrányt kavart, aminek köszönhetően az EEG egy évig letiltotta a munkától. A pletykák szerint mindezt azért kapta, mert inzultálta a cég által fizetett asszisztenst, aki körülötte sertepertélt. A letiltást később mérsékelték, így hamarosan újra forgathatott, legújabb filmje ismét egy komolyabb hangvételű mandarin nyelvű alkotás, egy leszbikus dráma Spider Lilies címmel, amiben a partnere egy taiwani popsztár, Rainie Yang lesz.
Az EEG tehát sokat vár tőle, azonban még mindig nem sikerült elfogadtatnia magát a közönséggel, továbbra is nagyon megosztja az embereket. Rajongói szerint tehetségét már több filmben is bizonyította, többek véleménye alapján ő lesz az új Cecilia Cheung, míg bírálói szerint már a külseje is vitára adhat okot (viszonylag magas, ehhez képest nagyon vékony, sokak szerint úgy néz ki, mint egy elf), énekesnőként továbbra is tehetségtelen, ahhoz pedig, hogy színésznőként értékelni lehessen, még nem tett le az asztalra eleget. Hogy kinek van igaza, az idő majd eldönti, elvégre Isabella Leong még 20 éves sincs.

Isabella Leong Lok-Si

Hozzászólások   

#3 arnold 2007-06-02 18:12
az imdb.com-on elírták a születési détumát. :-)
#2 YEZy 2007-06-02 17:15
Jók róla a Kisho által feltöltött új képek. :-)
#1 Guest 2007-05-28 13:34
Tényleg vannak olyan vonásai, amik egy elfre emlékeztetnek, de szerintem aranyos. 8) Amúgy IMDB-n elírták a születési dátumot (pont 10 évvel írják idősebbnek), küldtem nekik űrlapot a korrekcióról.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Strawberry Shortcakes (2006)

Strawberry Shortcakes (2006)

  iMDB   Egy pár nappal, héttel ezelőtt adtam hangot elkeseredettségemnek a Granny Gabai ismertetőjében a 2006-ban készült japán drámák színvonalát illetőleg,...

Lost and Found (Tian ya hai jiao) (1996)

Lost and Found (Tian ya hai jiao) (1996)

A film Chai Lam (Kelly Chen), egy beteg lány történetét mutatja be, aki találkozik egy félig skót tengerésszel, bizonyos Ted-del (Michael Wong), valamint egy kissé bogaras, mongol származású emberrel, Mr. Worm-mal (Takeshi Kaneshiro) és mindkét...

Abe Clan (Abe ichizoku) (1994)

Abe Clan (Abe ichizoku) (1994)

 A The Hidden Blade, a Twilight Samurai, továbbá  When The Last Sword is Drawn mozik a szamuráj drámák új nemzedékét képviselik, magas szinten. A szájt olvasói már megismerkedhettek velük, remélhetőleg sokan látták őket. Örömmel...

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)

Body Weapon (Yuen chi mo hei) (1999)iMDBEz a film tipikus példája a néző átverésének. Már a cím is az, hiszen arra lehet belőle következtetni, hogy egy erőteljesen erotikus kisugárzású főhősnő szépen lekungfuz benne mindenkit, de...