belépés∆

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

 

 

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

 

 

A Twins egy 2001-ben létrehozott cantopop duó, aminek létrejötte egy bizonyos Albert Yeung cégének, az Emperor Entertainment Groupnak köszönhető. A duó két tagja Charlene Choi Cheuk-Yin (a fenti képen balról) és Gillian Chung Yan-Tung.


Charlene 1982 november 22-én született Kanada Vancouver városában, de 1 éves korában a családja Hongkongba költözött. Gillian 1981 január 21-én született Hongkongban. Mielőtt 2001-ben szerencsét próbáltak az EEG-nél, Gillian Melbourne-ben tanult és részmunkaidőben modellkedett a nyári vakációi alatt Hongkongban. A modellcége ajánlotta be az EEG-hez. Gillianhoz hasonlóan Charlene is modellkedett, számtalan tv-reklámban volt látható. 2000-ben már nemcsak reklámban, hanem egy tv-műsorban is szerepet kapott, ekkor vált híresebbé. Ekkoriban mutatták be őket egymásnak és ekkoriban határozták el, hogy megpróbálkoznak a zeneiparban érvényesülni. Nem sokkal ezután pedig „megalakult” a Twins. Első slágerük 2001 nyarán került a slágerlistákra, a címe a rendkívül fantáziadús Tutorial School of Love volt. Ahogy az az új előadóknál megszokott, nagyon igyekeztek növelni a népszerűségüket. Karrierjük első két éve alatt 3 albumot és 3 EP-t adtak ki, mindegyik szépen fogyott. Az összes single-jük a slágerlisták elején trónolt hetekig. Első koncertjüket 2002-ben adták, amit 2003-ban újabb három követett. 2001 és 2003 között 48 zenei díjat nyertek, ami fiatal előadók esetében igencsak magas szám és hűen tükrözi, hogy erőfeszítüket siker koronázta. Szinte pillanatok alatt óriási sikert arattak, viszont (ahogy az már a pop előadóknál lenni szokott) gyakran kritizálták őket, hogy nem igazán tudnak énekelni. A 2006-os Hongkong Entertainment Awards-on Charlene könnyek között nyugtázta, hogy folyton kritizálják őket és reményét fejezte ki, hogy fejleszteni tudja énekesi képességeit. Egyébként kettejük közül Charlene-t jellemzik inkább energikusnak és társaságkedvelőbbnek, míg Gillian inkább a csinosabb és csendesebb „ikerként” ismert. További érdekesség velük kapcsolatban, hogy elindították a „Twins effect”-et, azaz a Twins hatást a cantopopban, mivel amikor indultak, rajtuk kívül szinte egyáltalán nem voltak „együttesek”, csak szólóénekesek. A Twins sikere azonban ráébresztette a producereket, hogy egy ilyen produkció sikerre van ítélve, így egyre másra jöttek a hasonló csoportok, mint a Shine, a Cookies, az AT17, vagy éppen a Boy’z. Mégis ezek közül a csoportok közül egyedül a 2R nevű formáció hasonlítható a Twinshez, mert ők mind zeneileg, mint az imázsukat tekintve hasonlítanak rájuk.

 

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

 

Annak ellenére, hogy a közönség körében hatalmas a népszerűségük, rengeteg kritika is éri őket folyamatosan, mind a zenéjük, mind a filmjeik miatt. Felrótták nekik a néhol hamis éneküket, a rossz mandarin kiejtést, valamint még azt is, hogy nem csak az énekléssel foglalkoznak. Természetesen a Twins válasza is megvan ezekre, hiszen folyamatosan igyekeznek minden téren képezni magukat, mind az éneklés, mind a tánc, mind a színészet terén.
Az éneklés mellett természetesen máshol is kamatoztatták népszerűségüket. Rengeteg reklámban láthatóak, továbbá szerepeket kaptak tv-sorozatokban, és ami miatt ez az egész ismertető megszületett, egész sok filmben is láthatóak. Karrierjük első három évében 18 reklámban, egy sorozatban és 16 filmben szerepeltek, ebből 6 filmben ők voltak a főszereplők.
A filmjeikről egy kicsit bővebben. A filmezést Charlene kezdte hamarabb, debütáló filmje a 2000-ben forgatott What is a good teacher című dráma volt, ahol egy diáklányt alakított a sok közül. Ezt követte 2001-ben a Heroes in love című három rövid részből álló film, valamint a Funeral March című dráma. Gillian az U-Man című debil vígjátékban debütált, majd utána egyből következett az első Twins film, a Summer breeze of love , ami egy tipikus romantikus film a tinédzserek világából. Még ugyanebben az évben leforgatták a Just one look című 70-es években játszódó drámát, majd 2003-ban jött a nagy áttörés, a Twins Effect című nagysikerű akciófilm, amiben Charlene a főhős húgát, Gillian pedig a főhős nagy tisztelőjét alakította. Szintén ebben az évben készült a The death curse című horror(?) film, amiben mind a ketten a rég elveszettnek hitt apjuk meglehetősen fura családegyesítési próbálkozásain mennek keresztül. Filmjeik meglehetősen vegyes színvonalúak, erre remek példa a 2004-es év, amikor is négy filmben szerepeltek együtt. A Fantasia egy meglehetősen fárasztó vígjáték volt, amiben evőpálcikákat(!!!) alakítottak, amik életre keltek, a Black Rose Academy szintén igencsak fárasztó (és talán csak a rajongóiknak tetsző) akcióvígjáték, ezekkel szemben viszont a Love on the rocks egy egész korrektül összehozott romantikus vígjáték. A negyedik filmjük, a Twins effect 2 gyakorlatilag szóra sem érdemes, a leginkább érdekes momentum az benne, hogy Jackie Chan fia is szerepel benne… Mindezek mellett pedig saját magukat alakították a 6AM című filmben. 2005-ben már csak két közös film, a kellemes, bár semmi különöset nem nyújtó akcióvígjáték, a Blade of fury és a nagyon debil Bug me not, ami szintén csak a rajongóknak lehet érdekes. Természetesen külön-külön is szerepeltek filmekben, érdekes módon Charlene jóval több (és jóval színvonalasabb) szerepet kapott. Gillian karrierjében említésre méltó a 2004-es Beyond our ken és a 2006-os 49 days, ami egy egész jól sikerült misztikus film. Charlene esetében jóval hosszabb a lista, a 2002-es My wife is eighteen című romantikus vígjátéktól kezdve a 2003-as Good times bed times-on keresztül egészen Jackie Chan Új rendőrsztorijáig, a Pang testvérek Leave me alone című filmjéig, valamint a Chinese tall storyig 10 filmben is (fő)szerepelt.

 

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

 

A végére pedig egy kicsi a Twins jövőjéről. A tapasztalat azt mutatja, hogy a popformációk, miután elértek egy bizonyos népszerűségi szintet, felbomlanak. A pletykák szerint a Twinsre is ez a sors vár. A kiadójuk szerint a 2006 elején adott koncertjeik voltak együtt az utolsó fellépéseik, igaz, ez a pletyka évről-évre felreppen. A pletykák cáfolata végett a Twins résztvett 2006 májusában a Thaiföldön megrendezett MTV Asia Awards-on, ahol megnyerték a Hong Kong Most Popular Singer díjat, jóval több szavazatot kaptak, mint Andy Lau Tak-Wah, aki előzőleg a legesélyesebbnek számított. Azonban a szétválásukról szóló pletykáknak további táptalajt adhat az a tény, hogy utolsó közös filmjüket 2005 első felében készítették, azóta se híre, se hamva a következőnek.

iMDB -> Charlene - Gillian

forrás:

http://en.wikipedia.org/wiki/Twins_%28musical_group%29

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Tange Sazen And The Pot Worth A Million Ryo (Tange Sazen yowa: Hy…

Tange Sazen And The Pot Worth A Million Ryo (Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo) (1935)

 A félkarú, félszemű Tange kedvelt alakja a japán folklórnak, de a mozi sem hanyagolta el. Már a kezdetektől fogva lecsapott rá a filmipar, számos formában vitték vászonra a kalandjait. Ez a film 1935-ben, az elsők...

Laundry (2002)

Laundry (2002)

  Erről a filmről azért is írok, mert mikor keresgéltem a neten, hogy mi is legyen a következő, amit megnézzek és megláttam a címét, gondolkodás nélkül emellett döntöttem. Megjegyzem, ebben nem kevés személyes motíváció is szerepet...

Rampo Jigoku (Rampo Noir) (2005)

Rampo Jigoku (Rampo Noir) (2005)

   iMDB Az extrém ázsiai filmek kedvelői most igazán örülhetnek. Föld bolygónk ezen oldalán is elérhetővé vált a híres-hírhedt japán író, Edogawa Rampo műveiből készült film-körkép. Természetesen az alkotók az alkalomhoz illő szereposztással kápráztatnak el minket,...

Live good / Mission Sex Control (Jal sarabose) (2006)

Live good / Mission Sex Control (Jal sarabose) (2006)

Live good / Mission Sex Control (Jal sarabose) (2006)iMDB A múlt század 70-es évei elején Korea hasonló problémával kűzdött, mint Kína mostanában. Túlságosan nagy volt a népszaporulat, aminek a gazdaság látta a kárát, így a kormányzat...