belépés∆

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

Tsukamoto sokkal ikonszerűbb terepre érekezett vissza a Tetsuo II-vel, amely hasonló témákat boncolgatott, mint az első rész, ám bármiféle aktualitás nélkül. Ez is nemzetközi siker lett. Rendezői attitüdje egy kicsit háttérbe szorult, ahogy más emberek kezdték meghívni filmjeikbe, mint színészt. A Tokyo Fist egy vad boxdráma, az első abból a három filmből, amiben a rendező bátyjával, Koji Tsukamotoval együtt szerepelt, míg a Bullet Ballet-tel pedig vissztért a fekete-fehér filmezéshez.

 

 

 
E filmek főszereplői, Tsukamoto által megjelenítve, szintén szörnyekké alakulnak át, de itt az átalakulás nem fizikai, hanem pszichikai.Bár a Tokyo Fist nemzetközi siker lett és rengeteg helyen bemutatták, gyakran a Denchu Kozo-val közösen, a Bullet Ballet-et ritkán lehetett filmfesztiválokon látni mostanáig. Sokan illetik a legbutább filmek rendezője címmel ezután, bár ez az el-nem-fogadás csak hozzátett kultusz karrierjéhez.
"A Tokyo Fist és a Bullet Ballet a város vs. hús témájával dolgozik, szintúgy, mint a Tetsuo II" - mondja Tsukamoto - "mégis teljesen másképp közeledtek hozzájuk"


A Bullet Ballet az Ázsiafilmen: Ism. 1.; Ism. 2.

A Tokyo Fist az Ázsiafilmen: Ism. 1. 

 

 

Gemini

 

Hatodik filmje, a Gemini egy atmoszferikus horror, melyet egy japán író, Edogawa Rampo történetéből adaptált, s melyről leginkább azt érdemes megjegyezni, hogy a "Hogyan készült a ..." dokumentumfilmjét nem más rendezte, mint Takashi Miike.
A Snake of June visszatérés volt korábbi munkáinek sötét, nyomasztó, taszító képiességéhez, és egy olyan film, aminek elkészítésével több, mint tíz évet várt. Kékes monochromeban filmezve, egy nő története, akit egy zsaroló próbál az őrületbe kergetni éles kritikáival.

 

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

 

Snake of June


Tsukamoto további filmjei:
Vital
Haze

Egyéb olvasnivaló:
Interjú

Imdb:
Shinya Tsukamoto 

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Longest Night in Shanghai (Ye. Shanghai) (2007)

The Longest Night in Shanghai (Ye. Shanghai) (2007)

A cím alapján százból 99 ember biztosan arra szavazna, hogy ez egy ízig vérig kínai produkció, amiben nem kis szerep jut a város promotálásának. Paradox módon azonban a történet egy japán író, Yamamura Yuuji tollából...

Rene Liu Ruo Ying

Rene Liu Ruo Ying

Rene Liu Ruo Ying (刘若英)Liu Ruo Ying 1970 június elsején született Taiwan fővárosában, Taipei-ben,a család három gyermeke közül ő született másodiknak, egy nővére és egy öccse van. Fiatal korától kezdve zenét tanult és miután iskolai...

Antarctica (1983)

Antarctica (1983)

  Két kutya igaztörténetét dolgozza fel ez az azóta már klasszikussá vált, 1983-ban készült mozi.

The Blue Wolf: To the Ends of Earth and Sea (2007)

The Blue Wolf: To the Ends of Earth and Sea (2007)

IMDb  Dzsingisz kán kiemelkedő személyiség a világtörténelemben. Ő volt az az ember, aki létrehozta a történelem legnagyobb, összefüggő birodalmát, így óriási hatást gyakorolt Ázsiára, legfőképp Oroszországra, és Kínára. Egy ilyen vezér életéről emberpróbáló feladat...