belépés∆

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

Tsukamoto sokkal ikonszerűbb terepre érekezett vissza a Tetsuo II-vel, amely hasonló témákat boncolgatott, mint az első rész, ám bármiféle aktualitás nélkül. Ez is nemzetközi siker lett. Rendezői attitüdje egy kicsit háttérbe szorult, ahogy más emberek kezdték meghívni filmjeikbe, mint színészt. A Tokyo Fist egy vad boxdráma, az első abból a három filmből, amiben a rendező bátyjával, Koji Tsukamotoval együtt szerepelt, míg a Bullet Ballet-tel pedig vissztért a fekete-fehér filmezéshez.

 

 

 
E filmek főszereplői, Tsukamoto által megjelenítve, szintén szörnyekké alakulnak át, de itt az átalakulás nem fizikai, hanem pszichikai.Bár a Tokyo Fist nemzetközi siker lett és rengeteg helyen bemutatták, gyakran a Denchu Kozo-val közösen, a Bullet Ballet-et ritkán lehetett filmfesztiválokon látni mostanáig. Sokan illetik a legbutább filmek rendezője címmel ezután, bár ez az el-nem-fogadás csak hozzátett kultusz karrierjéhez.
"A Tokyo Fist és a Bullet Ballet a város vs. hús témájával dolgozik, szintúgy, mint a Tetsuo II" - mondja Tsukamoto - "mégis teljesen másképp közeledtek hozzájuk"


A Bullet Ballet az Ázsiafilmen: Ism. 1.; Ism. 2.

A Tokyo Fist az Ázsiafilmen: Ism. 1. 

 

 

Gemini

 

Hatodik filmje, a Gemini egy atmoszferikus horror, melyet egy japán író, Edogawa Rampo történetéből adaptált, s melyről leginkább azt érdemes megjegyezni, hogy a "Hogyan készült a ..." dokumentumfilmjét nem más rendezte, mint Takashi Miike.
A Snake of June visszatérés volt korábbi munkáinek sötét, nyomasztó, taszító képiességéhez, és egy olyan film, aminek elkészítésével több, mint tíz évet várt. Kékes monochromeban filmezve, egy nő története, akit egy zsaroló próbál az őrületbe kergetni éles kritikáival.

 

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

 

Snake of June


Tsukamoto további filmjei:
Vital
Haze

Egyéb olvasnivaló:
Interjú

Imdb:
Shinya Tsukamoto 

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

One Nite in Mongkok (Wong gok hak yau) (2004)

One Nite in Mongkok (Wong gok hak yau) (2004)

  A One Nite In Mongkok egy figyelemre méltó hongkongi krimi. Többféle zsáner jegyeit is magán viseli a romantikus egymásra találós történetektől kezdve a krimiig és a moralizálós drámáig, ahogy azt a hongkongi filmek esetén sokszor...

Wet Dreams 2 (2004)

Wet Dreams 2 (2004)

 iMDB  Na, ez az a film, amit nem szabad megnézni. Gondolom az első részét se. Ez valami nagyon rossz, azért is írom meg ezt az ismertetőt, hogy mást megkíméljek a felesleges töltögetéstől... :)

Tanaka Rena

Tanaka Rena

Tanaka Rena (田中麗奈)Tanaka Rena 1980 május 22-én született a Fukuoka prefektúrában található Kurume városában. Már öt éves korától kezdve színésznői álmokat dédelgetett, majd az általános iskola 6. évfolyamától kezdve szülővárosában rendszeresen járt különféle tehetségkutatókra és...

Suicide Club (Jisatsu Saakuru) (2002)

Suicide Club (Jisatsu Saakuru) (2002)

Szokványos japán hétköznap, zsúfolt tömeg áll a peronon hazafelé tartva, ki munkából, ki iskolából. Egyszercsak egy csapat iskoláslány láncot alkotva a peron szélére áll, és nevetgélve a vonat elé vetik magukat. Az ügy kivizsgálását egy...