belépés∆

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

Tsukamoto sokkal ikonszerűbb terepre érekezett vissza a Tetsuo II-vel, amely hasonló témákat boncolgatott, mint az első rész, ám bármiféle aktualitás nélkül. Ez is nemzetközi siker lett. Rendezői attitüdje egy kicsit háttérbe szorult, ahogy más emberek kezdték meghívni filmjeikbe, mint színészt. A Tokyo Fist egy vad boxdráma, az első abból a három filmből, amiben a rendező bátyjával, Koji Tsukamotoval együtt szerepelt, míg a Bullet Ballet-tel pedig vissztért a fekete-fehér filmezéshez.

 

 

 
E filmek főszereplői, Tsukamoto által megjelenítve, szintén szörnyekké alakulnak át, de itt az átalakulás nem fizikai, hanem pszichikai.Bár a Tokyo Fist nemzetközi siker lett és rengeteg helyen bemutatták, gyakran a Denchu Kozo-val közösen, a Bullet Ballet-et ritkán lehetett filmfesztiválokon látni mostanáig. Sokan illetik a legbutább filmek rendezője címmel ezután, bár ez az el-nem-fogadás csak hozzátett kultusz karrierjéhez.
"A Tokyo Fist és a Bullet Ballet a város vs. hús témájával dolgozik, szintúgy, mint a Tetsuo II" - mondja Tsukamoto - "mégis teljesen másképp közeledtek hozzájuk"


A Bullet Ballet az Ázsiafilmen: Ism. 1.; Ism. 2.

A Tokyo Fist az Ázsiafilmen: Ism. 1. 

 

 

Gemini

 

Hatodik filmje, a Gemini egy atmoszferikus horror, melyet egy japán író, Edogawa Rampo történetéből adaptált, s melyről leginkább azt érdemes megjegyezni, hogy a "Hogyan készült a ..." dokumentumfilmjét nem más rendezte, mint Takashi Miike.
A Snake of June visszatérés volt korábbi munkáinek sötét, nyomasztó, taszító képiességéhez, és egy olyan film, aminek elkészítésével több, mint tíz évet várt. Kékes monochromeban filmezve, egy nő története, akit egy zsaroló próbál az őrületbe kergetni éles kritikáival.

 

A vasember - Shinya Tsukamoto (2. rész)

 

Snake of June


Tsukamoto további filmjei:
Vital
Haze

Egyéb olvasnivaló:
Interjú

Imdb:
Shinya Tsukamoto 

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Lowly Ronin - The Teenage Orhpan Girl (Suronin makari toru da…

The Lowly Ronin - The Teenage Orhpan Girl (Suronin makari toru dai gobu namida ni kieru mikka gokuraku) (1983)

Az előző epizódban már érintették a család kérését. Úgy tűnik, további lehetőséget láttak a témában, mert az ötödik kaland középpontjába szintén ezt állították.

Death Note (2006)

Death Note (2006)

  iMDB  Az anime/manga adaptációk elég kényes pontot jelentenek a japán filmiparban. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább rosszabbak, mint az eredeti, szinte soha nem közelítik meg a rajzolt változat minőségét. Így volt ez bizony a...

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)

100 Ways to Murder your Wife (Saai chai yee yan cho) (1986)iMDBChow Yun-Fat 1986-ban vált igazi akciósztárrá, köszönhetően a Szebb Holnap című John Woo filmnek. Ugyan korábban is játszott akciófilmekben és krimikben, ám...

Too Many Ways to be No. 1. (1997)

Too Many Ways to be No. 1. (1997)

iMDB  Johnnie To és Wai Ka Fai jegyzi ezt az 1997-es filmet, ami nyilván máris megosztja a hongkongi filmek ismerőit. Ennek ellenére akik nem szeretik eme két úriember munkáit, azokat...