belépés∆
2024. április 19. péntek 3:33, Emma napja van.

Exodus

Évek óta rejtegetek magamban egy gondolatot, egy gyanút, hogy valami itt nincs rendben. Mit keres ez sok nő itt? Miért viselkednek ennyire illogikusan, természetellenesen? Nem tudom, de egy biztos: hatalomátvételre készülnek...

Read more

Welcome to The Quiet Room

A 28 éves újságírónő zaklatott múlttal és határidőktől zsúfolt jelennel egy nap pszichiátriai intézetben ébred úgy, hogy keze-lába hozzá van csatolva a fekvőhelyhez. Semmire sem emlékszik az elmúlt időszakból, azt sem érti, hogy került oda...

Read more

Citizen Dog

Az utóbbi időben kicsit előítéletes lettem a thai filmekkel, mivel a külcsíny gyakran több volt, mint a belbecs. Szerencsére most ez a helyzet nem áll fenn, egy teljesen eredeti hangvételű, sajátos, szórakoztató filmmel sikerült gazdagodnom...

Read more

Nameless Gangster

A maffiához kapcsolódó történetek mindig is nagy érdeklődést váltanak ki a nézőkből országtól és kultúrától függetlenül - a gengszterromantika sokadvirágzását éli a filmvásznon, úgyhogy viszonylag nehéz nem sikerfilmet csinálni alvilági figurákkal a főszerepben...

Read more

The Sword of Doom

Ryunosuke, az ifjú harcos minden szamuráj erény hordozója... lehetne. Gyors, erős, rendkívüli technikájú vívó. Egyetlen "hibája", hogy semmi erkölcsi érzéke nincs. Család, klán, Bushido, szeretet, vagy tisztesség - ezek neki semmit sem jelentenek...

Read more

Rendőrsztori (Ging Chaat Goo Si) (1985)

Rendőrsztori

Chan Ka Kui (Jackie Chan) egy hongkongi rendőr, aki egy drogdíler banda rajtaütésére szervezett akcióban elkapja a banda vezérét. A vezért, John Ko-t (Charlie Cho) előzetes letartóztatásba helyezik, a titkárnőjét, Selina Fong-ot ({Brigitte Lin}) viszont elengedik, egyúttal arra kötelezik, hogy tanúskodjon a főnöke ellen. A tanú védelmére Chan-t osztják be, aki igen hamar kínos helyzetekbe is kerül a nő miatt, először a barátnője, May előtt (Maggie Cheung), majd a bírósági tárgyaláson is. Ko remek ügyvédjének köszönhetően kiszabadul, Selina eltűnik, az ügy végleges megoldása így Chan-ra hárul.


RendőrsztoriRendőrsztori

Azt hiszem, ez egy olyan film, amit minden ázsiafilm rajongó látott, vélhetően többször is. Jackie Chan ezzel a filmmel alakította ki az azóta jellegzetessé vált stílusát, ráadásul igencsak magasra is tette vele a mércét maga előtt, amit azóta nem túl sokszor tudott átugrani… Lehetne ugyan fanyalogni azon, hogy a karakterek túljátszottak, a régi idők burleszkfilmjeire hajazó humor néha fárasztó, de felesleges. A filmből úgyis mindenki az akciójelenetekre emlékszik és azok miatt nézi meg. A nyomornegyeden átszáguldó autók, a buszra akasztott esernyő, a többemeletes ház tetejéről a medencébe ugrás, valamint a záró jelenetben, a szupermarketben az oszlopon lecsúszás mind-mind legendássá vált.

RendőrsztoriRendőrsztori

A szereplők és a kaszkadőrök is sűrűn összetörték magukat, a film végén látható bakiparádéban is látható belőlük néhány. Csak Jackie Chan háromszor szenvedett a forgatás során súlyosabb sérüléseket. Abban is stílusteremtő a film, hogy ez volt az első rendőrös kungfu film, ezelőtt soha senki nem készített hasonlót. Ha Jackie Chan az Amerikában forgatott The Protector című filmjével nem lett volna elégedetlen, akkor lehet, el sem készül a Rendőrsztori.

RendőrsztoriRendőrsztori

Így azonban a hongkongi film egy igazi stílusteremtő alkotással gyarapodott, ha még nem láttad, mindenképp nézd meg! Aki meg látta már, megerősítheti, hogy a Jackie Chan filmeket ez után a film után is mindig Jackie Chan-nek kellett volna rendeznie, hiszen a saját rendezései voltak a legjobb filmjei.

imdb

Hozzászólások   

#5 GaboJa 2008-06-21 21:50
Amugy az a dombról lecsúszást nagyon tudja. Láttam egy dokumentum filmet Jackieről amibe kifejtette hogy ezen a dombon gyakorolt ő gyerekkorába sokat és nagyon sok cipőt elszakított. Nekem is az egyik kedvencem ez az a film amibe Jackie a legnagyobbat alakítja a számomra
#4 Guest 2008-06-21 16:19
Ja és Ramíz enyhén szólva tévedés az, hogy nem művészfilm, a kínaiak története, filozófiai mesterségük, hagyománymegörz ésük a HARCMŰVÉSZET
ugyanis ez is művészet!
Jackie Chan egyszer azt mondta, hogy szeretné utánozni Bruce Lee-t, mert a halála után mondta hogy nagyon gyenge kedélyes sirány művek lepték el a színházakat és a mozikat, sokak mondták, hogy Jackie Chan sokak közül aki kungfu-t mint, a keleti kultúrát tovább tudta és mai napon is tudja adni az embereknek, akik nem tudják milyen is volt az ő hagyományuk.

Én a mai napig túl sokat nem tudok róluk, de nagyon nyitott vagyok, mert sehol sem vagyunk ugyanazok
keleten kel a nap, nyugaton nyugszik, értitek ezzel mit akarok
mondani:D
#3 Guest 2008-06-21 16:06
Nekem is a kedvenc filmem, ugyanis amit nem írtatok le az a market hosszú csillájáról való leszálgúldása, hasonlóakat csinál más filmekben is, mint a Rush Hour-ban is (csúcsformában)
Ja és a humor is jó benne
no meg, amit nem írtatok, mert iszonyatosan nagy jelenet volt, amikor ugye tény, hogy esernyőbe kapaszkodva tartotta magát a keményen száguldó és kanyargó busz mellett, ugyanis ő még egy nagyon nagy lejtőn lecsúszva, ami vagy 30-40 m lehetett ő megcsinálta lecsúszott, mondta Jackie Chan, hogy amikor a buszt megállította majdnem 2 ember meg is halt, akik kiestek a busz tetejéről. alul ha jólemlékszem ott is 2 esett ki, de ők enyhe sérüléseket szenvedtek.
A MArket mozgólépcsős jelenete is igen érdekes volt és a legvége is amikor megsorozza Ku-t:DXD
#2 Guest 2006-11-02 20:06
Én is azok közé tartozom, aki régen, ha Jackie Chan film volt a tévében, akkor a képernyőre tapadt. :P De most is jó volt újranézni, így sok-sok év után. Még mindig alapmű az akciófilmek között és valószínűleg a CGI-k térhódítása miatt az is fog maradni. Senki sem fog ilyen kaszkadőrmutatv ányokat bemutatni, ha megoldja helyette a számítógép.
#1 Guest 2006-11-02 17:53
Alap, alap, nagyon alap... :D
Persze aki kifejezetten utálja a bunyós filmeket vagy Jackie Chan bamba vigyorát, az úgysem fogja szeretni, de mindenki másnak nagyon ajánlott. Nekem egy hatalmas kedvencem a régi Rendőrsztori-tr ilógia úgy ahogy van, még ha nem is elsőnek ugrik be a "legjobb ázsiai filmek?" kérdésre, de ez már csak a sznobságom, mert attól, hogy nem művészfilmek, a legjobbak közt tartom számon őket. :D :D :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

  • 1
  • 2
  • 3

Manhunt (2017)

Manhunt  (2017)

  Nos, kérem, „John is back.” Ha Schwarzenegger stílusú az indítás, az nem véletlen. Ő szintén nagy visszatérő, de itt ennyivel befejezte a szereplését. John Woo, aki a Better Tomorrow-tól a „Face/Off-on át a „Red Cliff”-ig - és még számos címet említhetnék – bizonyította, hogy az akciófilmek terén nagyágyúnak számít, pár év pihenő után ismét forgatott.

Uzumasa Limelight (Uzumasa raimuraito) (2014)

Uzumasa Limelight (Uzumasa raimuraito) (2014)

  A filmes társadalom időről-időre elkészít egy mozit önmagáról. A nagyközönség pedig többnyire szereti az ilyen történeteket. Hiszen egy kicsit mindenkinek birizgálja fantáziáját, hogy milyen lehet az élet egy „álomgyár” színfalai mögött.

Miyamoto Musashi (Sword of Fury) (1973)

Miyamoto Musashi (Sword of Fury) (1973)

    Szóval, Mijamotó Muszasi, a szamurájok etalonja, az önképzés bajnoka, a legenda. Josikava Eidzsi könyvsorozata óta különösen szárnyal a népszerűsége, bár előtte sem panaszkodhatott volna a címadó. Életének különféle feldolgozásai valószínűleg az idők végeztéig ellátja anyaggal a japán filmes társadalmat. Mozi változatokban bővelkedik.

Nang Nak (1999)

Nang Nak (1999)

  A nagyvilágban az a hírük a thai moziknak, hogy ha küzdősportosak, akkor vadul ütős- vágós- rúgósak, ha történelmiek, akkor véres kardozósak, horrorként szellemlányosak. Ha az utóbbi a téma, akkor jó kis hentelés következik, egy jó okkal begurult, bosszúálló túlvilági lénytől. Vagy mégsem?

Milarepa (2006)

Milarepa (2006)

    Bhután, Milarepa, jógi.  Ha a kedves olvasónak váratlanul nekiszegeznék a kérdést, hogy mi jut erről a három szóról az eszébe, azt hiszem, meghökkenne. Aki kettőről érdemben tudna nyilatkozni, már bizonnyal jól áll alapműveltség területén... Nem tagadom, ha Bhután és a filmgyártást kapásból kellene egymáshoz kapcsolnom, magam is bajban lennék.

Bushido (Shundo) (2013)

Bushido (Shundo) (2013)

    Amikor 2002-ben a Twilight Samurai (Magyarországon: Az alkonyat harcosa) piacra került, ki gondolta volna, hogy egy új stílusú szamurájfilm irányzat indult az útjára. Pedig ez történt, mert a közönség vevőnek bizonyult a fölösleges teatralitást kerülő, de nagyon is életszagú történetekre. Azóta rendületlenül sorjáznak az ilyen mozik.

Bounty Hunter Muyonosuke (Goken! Shokin kasegi Muyonosuke)

Bounty Hunter Muyonosuke (Goken! Shokin kasegi Muyonosuke)

  Ismét egy újabb fejvadász történet. Ezekről csak annyit, hogy ha az Interneten az ember beüti a keresőbe a „bounty hunter” szópárost, minimum négyezer találatot kap rá válaszul. Lesz köztük manga, képregény, disztópiás sci-fi, bűnügyi történet, westernek sora és sorozatok tömkelege, és egy véka erőszakos alak főhősként.

Samurai Justice - The Female Bodyguard (Kenkaku Shobai Onna Yojinbo) (2006)

Samurai Justice - The Female Bodyguard (Kenkaku Shobai Onna Yojinbo) (2006)

  A szamurájok felsőbb körének gondjait taglaló sorozatocska szépen haladt előre. Szerencsére a kicsinyítő képző csupán a filmek számára vonatkozott, a tartalomra és a kivitelezésre már nem.  Azok ugyanis nagyon is rendben vannak. Nem kivétel ez alól az utolsó mozi sem.

Samurai Justice - A Duel At Takadanobaba (Kenkaku Shobai Kessen Takanadobaba)

Samurai Justice - A Duel At Takadanobaba (Kenkaku Shobai Kessen Takanadobaba)

  Két jól sikerült epizód után sosem egyszerű folytatni egy sorozatot, legyen az akár mini változat. Ikenami Shotaro szerencsére megbirkózott ezzel a problémával, annak ellenére, hogy ismét egy párbaj került a középpontba, miként az első moziban. Ugyanaz a téma, de mégis mennyire más történet.

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Musume to) (2005)

Samurai Justice - Mother and Daughter (Kenkaku Shobai Haha to Musume to) (2005)

  Békeidő, visszavonult harcos, családi örömök, biztos anyagi alapok, kiváló kapcsolatok az előkelőségekkel. Azt hihetné az ember, minden tökéletesen rendben. Aztán kisül, hogy mégsem. Ha mások nem, majd filmesek tesznek róla, hogy ne legyen nyugta a főszereplő családnak.

Samurai Justice - Assistance in a Duel (Kenkaku shobai sukedachi) (2004)

Samurai Justice - Assistance in a Duel (Kenkaku shobai sukedachi) (2004)

  A sikeres TV sorozatok Japánban időről-időre kapnak egy "különkiadást", amely már igazi filmként is megállja a helyét, nem csupán egyszerű epizódnak felel meg. Ezek a "special" kiadások rendkívül népszerűek. Nos, a Kenkau Shobai, hogy az eredeti címet említsem, rögtön duplán speciálisan indul, mert eleve a különkiadással rajtolt.

Assassination Orders (Ansatsu shirei) (1984)

Assassination Orders (Ansatsu shirei) (1984)

Azt hiszem, ha a szamurájokról szóló mozik legnépszerűbb témaköreit kellene összeállítani, valószínűleg a következőek lennének a dobogósok: Elsőként, a "Hadakozó fejedelemségek korszaka" amely kb. 1467-1600 közé esik. A kezdetében még csak-csak megegyeznek a történészek, a lezárásában már kevésbé.

Roughneck from Asama (Asama no Abarenbo) (1958)

Roughneck from Asama (Asama no Abarenbo) (1958)

  Szamurájok és nindzsák. Az átlagos fogyasztónak elsőként ezek a szavak ugranak be, ha japán kosztümös filmekre kérdezünk rá. A jakuzák, vagyis az alvilág tagjai mostanság inkább a modern kor mindenre elszánt, tetőtől-talpig tetovált, könyörtelen gazfickóit jelentik.

Buddha (Shaka) (1961)

Buddha (Shaka) (1961)

  Néha egészen furcsa módon születik meg egy művészeti alkotás. Például versengés miatt, mint a mostani kitárgyalandó mozink. Először versengett a televíziózás és a filmgyártás.

Three Outlaw Samurai (Shin Sanbiki no Samurai)

Three Outlaw Samurai (Shin Sanbiki no Samurai)

A filmes világban mindig akadnak visszatérő témák. Hideo Gosha, - Van-e szamurájfilm rajongó, aki nem hallott még róla? Aki igennel válaszol, ne nevezze magát annak. - például azon szerzők közé tartozott, aki időnként visszatért egy-egy téma alaposabb kivesézéséhez.

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

Zatoichi - The Festival of Fire (Abare-himatsuri) (1970)

  Amíg a DAIEI bábáskodott a sorozat fölött, addig sok minden megőrződött a tradicionális értékekből a filmekben. A vak masszőr figurája egyre alaposabban kidolgozódott, ügyelve arra, hogy a valós elemek mindig nyomatékkal jelen legyenek.

Zatoichi Meets Yojimbo (Zatoichi to Yojinbo) (1970)

Zatoichi Meets Yojimbo (Zatoichi to Yojinbo) (1970)

  A DAIEI jogok letudva az előző mozival, így Shintaru Katsu ismét a saját feje után mehetett a filmfolyam továbbvitelében. A kérdés adódott: Mivel lehet egy bejáratott, de az ötletekből már fogyatkozóban lévő sorozatot feldobni? Elvégre a huszadik történethez kellett forgatókönyvet írni.

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

Shinsengumi - A History In Blood (1998)

  Ha a Duna Japánban folyna, akkor a magyar írásmód szerint Sinszen csoport története azok közé tartozna, amelyről készült feldolgozások sorával el lehetne rekeszteni. Legfeljebb a Csusingura és a jocujai kísértet története vetélkedhet a megfilmesítései sorával.

Legújabb hozzászólások

  • Il Mare (2000)
    katka50 | jan. 14. 18:50
    Erzsébet, kedves, itt is fent van Kezdőlap-->magy ar feliratok-->ker esesés-->beütöd a mezőbe a címet és kidobja.
     
  • Il Mare (2000)
    oldfan | jan. 8. 16:35
    A Feliratok.info oldalon kettő is található. Google a barátod... :-)
     
  • Il Mare (2000)
    Jambrik Erzsébet | jan. 8. 8:39
    Szeretném a filmet megnézni, de nem találok magyar feliratot. Nem készült?
     
  • Taira no Kiyomori (1992)
    oldfan | okt. 23. 17:04
    @eroberter: Az Opensubtitle-en találhatod meg "oldmeesee"-t, ennél a filmcímnél. Ő fordította. Talán tud segíteni.
     
  • Taira no Kiyomori (1992)
    eroberter | okt. 22. 19:45
    Helló A fil iránt nagyon felkeltettétek az érdeklődésemet, de két éve sehol nem találom, csak az ezerrészes sorozatot, ezt viszont nem :cry:

Hírfolyam

Cikkek találomra

Rendőrsztori (Ging Chaat Goo Si) (1985)

Rendőrsztori (Ging Chaat Goo Si) (1985)

Chan Ka Kui (Jackie Chan) egy hongkongi rendőr, aki egy drogdíler banda rajtaütésére szervezett akcióban elkapja a banda vezérét. A vezért, John Ko-t (Charlie Cho) előzetes letartóztatásba helyezik, a titkárnőjét, Selina Fong-ot ({Brigitte Lin}) viszont...

New Female Prisoner Scorpion 1-2 (1976-1977)

New Female Prisoner Scorpion 1-2 (1976-1977)

Nincs új a nap alatt, ahogy mondani szokták. A négy részes, remek eredeti sorozat, ami csak azért szakadt meg, mert Kaji Meiko összeveszett az utolsó részt megrendező Hasebe Yasuharu-val, folytatásért kiáltott, ám hosszú...

Swallowtail Butterfly (1996)

Swallowtail Butterfly (1996)

iMDB  Egyszer volt, hogy a yen a világ legerősebb hatalma lett. Emberek tízezrei emigráltak Japánba a világ minden tájáról, hogy maguknak is szerezzenek ebből a kincsből. Az egyik város, mint aranyláz idején, túltelítődött a bevándorlókkal, akiket...

Picture of a nymph (1988)

Picture of a nymph (1988)

Picture of a nymph (1988)iMDBAdott egy idősödő szellemvadász, Wu Men-Chu, valamint annak tanítványa, Shih Erh. Egy napon az öreg mester lelép néhány napra irtogatni a démonokat, a tanítvány pedig a tanulás helyett elmegy körülnézni a...