belépés∆

Suriyothai legendája - The Legend of Suriyothai (2001)


Suriyothai legendája - The Legend of Suriyothai (2001)

 IMDbEredeti cím:
Suriyothai
Rendezte: Chatrichalerm Yukol

 
Sziám, 15.-16. század.
A fiatal Suriyothai hercegnő (M.L. Piyapas Bhirombhakdi) feladva Piren-hez (Chatchai Plengpanich) fűződő szerelmét a politikai megosztottság elkerülése érdekében érdekházasságot köt a királyi család tagjával, Tien herceggel (Sarunyu Wongkrachang). Az évek során kitart férje mellett a kíméletlen hatalmi harcokban, szem előtt tartva Burma által fenyegetett országa fennmaradását. A tartományurak és a király halála után új dinasztiát alapító özvegy királynő között elmérgesedő helyzet megoldása létfontosságúvá válik Sziám számára, mikor függetlenségét veszélyeztetve Burma csapatai megindulnak az ország ellen.

A film egy valóban élt történelmi személy, Suriyothai királynő életét dolgozza fel.

Bepillantást nyerünk egy kevéssé ismert történelmű ország, Sziám királyi családjának életébe, a kőkemény intrikák, és trónutódlásért folytatott kíméletlen harc világába.
A film története kissé nehézkesen indul, de a szereplők megismerésével jól felépített cselekmény bontakozik ki. Kellőképp naturalisztikus és kegyetlen, az ember elhiszi: valóban megtörténhetett. Az utolsó 20 percen végigvonuló monumentális csatajelenet méltó befejezése az alkotásnak.
Egyszer mindenképp érdemes megnézni, mert jól eltalált hangulattal adja vissza a 16. századi Sziám történelmének egy szeletét.

Hozzászólások   

#1 Guest 2007-04-15 20:42
Nekem nagyon tetszett. Nagyon látványos film. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Zatoichi and the Doomed Man (Zatoichi sakate giri) (1965)

Zatoichi and the Doomed Man (Zatoichi sakate giri) (1965)

    A DAIEI stúdió szorgalmasan folytatta a kilencedik résszel elkezdett útkeresést. A gyerekek fokozottabb szerepeltetését bizonyára vakvágánynak találták. Érthető módon, hiszen azért minden új epizódban hullottak a gonoszak.

Erotic Ghost: Siren (Shin youjo densetsu: seiren) (2004)

Erotic Ghost: Siren (Shin youjo densetsu: seiren) (2004)

A teljességgel ismeretlen Torao Satoshi munkája egy érdekes kisérlet annak szemléltetésére, hogy hogyan is lehet a régi görög mitológiából mindenki által ismert szirének legendáját a mai Japánba átültetni. Az ötlet jópofa, a kivitelezés elfogadható, a...

Nicholas Tse Ting-Fung

Nicholas Tse Ting-Fung

Nicholas Tse Ting-Fung (謝霆鋒)Tse Ting-Fung 1980 augusztus 29-én született Hongkongban. Gyakorlatilag születésétől fogva hírességnek számított, hiszen szülei, Deborah Li és Patrick Tse a 60-as és 70-es évek ismert filmsztárjai voltak. Gyerekkorában húgával, Jennifer-rel (Ting Ting-gel)...

The Backdancers! (2006)

The Backdancers! (2006)

バックダンサーズ! (2006)iMDBAz utóbbi időben a különféle zenével kapcsolatos filmek valóságos hulláma indult el Japánban, egyre másra készülnek az együttesek ügyes bajos dolgait bemutató filmek (lásd Nana, Tokyo Friends), vagy éppen a japán jellegzetességnek számító „hogyan...