belépés∆

Flesh Pier (Jotai sanbashi) (1958)

fleshpier

A Super Giant sci-fi sorozatot hátrahagyva Ishii Teruo belevetette magát a film noir világába. Egyik legelső próbálkozása volt ebben a műfajban a Flesh Pier, amiben Tokyo Ginza negyedének sötét zugairól próbálja lerántani a leplet és még a nézőt is erre ösztökéli a bevezető képsorokban. Fülbemászó, stílusos zenék, gyönyörű táncosnők (Mihara Youko ezúttal is ellenállhatatlan) és persze az elmaradhatatlan lánykereskedők, prostitúció, gyilkosság, valamint a mindezt feltárni igyekvő rendőr és újságíró.
 
Komor, sötét és meglehetősen reménytelen világot mutat be a rendező, amiben látszólag hiába küzd a mocsok ellen a fiatal, idealista rendőr, a szerelem sötét árnyként vetül a gyönyörű táncosnőre, de mindezt a szirupos, rózsaszín befejezés azonnal feledteti. Stílusos, hangulatos, szórakoztató produkció, sajnos egyúttal azonban könnyen felejthető is.

eredeti cím: 女体桟橋
 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Playboy Cops (Fa fa ying king) (2008)

Playboy Cops (Fa fa ying king) (2008)

Jingle Ma új filmje az idei első zsarus akció, ami ismételten megpróbál valami új ötlet bemutatásával kitűnni a hongkongi stúdiókból tonnaszámra kikerülő hasonló alkotások tengeréből. A végeredmény egy érdekes mixtúra, amiben jó érzékkel vegyítették az...

The Sword of Alexander (Taitei no ken) (2007)

The Sword of Alexander (Taitei no ken) (2007)

The Sword of Alexander (大帝の剣) (2007)iMDBAz idei év filmtermését elnézegetve viszonylag hamar találtunk olyan darabokat, amik eséllyel indulhatnak az év legrosszabb filmje címéért, néhány olyan is felbukkant már, amit a legjobb filmek közé sorolhatunk, azonban...

Sex & Zen (Rou pu tuan zhi tou qing bao jian) (1992)

Sex & Zen (Rou pu tuan zhi tou qing bao jian) (1992)

Sex & Zen (Rou pu tuan zhi tou qing bao jian) (1992)   iMDB  

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

    A Twins egy 2001-ben létrehozott cantopop duó, aminek létrejötte egy bizonyos Albert Yeung cégének, az Emperor Entertainment Groupnak köszönhető. A duó két tagja Charlene Choi Cheuk-Yin (a fenti képen balról) és Gillian Chung Yan-Tung.