belépés∆

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

Kevés film van, amiről ennyire nehéz lenne írni, mint az A Bloody Ariáról anélkül, hogy lelőném a film lényegét és poénját. Mindenestre megpróbálom.

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

A zeneprofesszor egy meghallgatás után a fiatal énekesnő-jelöltet elviszi egy kietlen, sivatagos területre, ahol a nem éppen tisztességes szándékait azonnal ki is nyilvánítja. A lánynak mindez nem igazán tetszik, úgyhogy el is menekül. Nem jut azonban messzire… A professzor sem tud visszakocsikázni Szöulba, mivel mindketten belefutnak a helyi, mondhatni kőkeményen vidéki srácokba, akik éppen némi nézeteltérést próbálnak elsimítani.

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

Ez az a fajta mozi, amiben a pénz hiányát az ötlettel próbálják pótolni. Az ilyet szeretjük, főleg, ha jól is sikerül. Hát jelen esetben erről van szó. Minimális helyszín, minimális kellék, de a film fordulatos, izgalmas, és van egyfajta humor is benne. Folyamatosan leköti a nézőt, ahogy egyre jobban bontakozik ki a nagyon szépen felépített cselekmény. Minden nagyon rendben van a filmben, de én leginkább a hatásosságát és a nagyon jól eltalált karaktereket emelném ki. Nincs unalmas pillanat, az ember a helyszínen érzi magát és nagyon is azonosulni képes a főszereplőkkel. Tényleg nehéz anélkül folytatni, hogy rontanám a filmélményt, ezért nem is teszem. Nézzétek meg!
(imdb)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Death Row Girls (Kuuga no shiro: Joshuu 1316) (2004)

Death Row Girls (Kuuga no shiro: Joshuu 1316) (2004)

Ezt a tipikus pink mozit úgy lenne illdomos bereklámozni, hogy hosszasan ecseteljük, kicsoda és miért érdekes a főszereplője, bizonyos Hoshino Aki. A már 30-as éveiben járó leányzó mind a mai napig Ogura Yuuko mellett a...

The Road (2006)

The Road (2006)

iMDB  Mind a kínai filmekkel, mind pedig a kínai történelemmel rokonszenvezőknek érdekes és gondolatébresztő lehet ez az új, 2006-ban készült epikus dráma, mely öt évtizedet ölel fel az ország közelmúltjából.

A Mob Story (2007)

A Mob Story (2007)

iMDB  Herman Yau, a hongkongi mozi egyik veteránja már eddig is igen termékeny rendező hírében állott, de az utóbbi években még jobban rákapcsolt. A három film/éves átlag természetesen magában hordozza mind a...

Portrait of Hell (Jigoku-hen) (1969)

Portrait of Hell (Jigoku-hen) (1969)

Ha Akutagawa Rjunoszuke áll neki egy forgatókönyv megírásának, abból valószínűleg valami minőségi történet kerekedik ki, ezt már tudhatjuk Kurosawa Akira „A vihar kapujában” (Rashomon) filmje óta.