belépés∆

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

 

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)
 

 

iMDB  

Lee Byeong-gu (Ha-kyun Shin) a barátnője, Soo-ni (Jeong-min Hwang) segítségével elrabolja egy gyógyszergyár vezérigazgatóját, bizonyos Kang Man-shik (Yun-shik Baek) nevű urat, mert azt feltételezi róla, hogy az Andromédáról érkezett földönkívüli. Lee nyilvánvalóan őrült, bár a külvilág felé csak egy szende méhész álarcát mutatja.

Az igazgató eltűnése miatt nyomozni kezd a rendőrségnél igencsak lenézett (vagy meg nem értett?) Choo felügyelő (Jae-yong Lee), aki hamarosan nyomra is akad, amin elindul a fiatal Kim nyomozó (Ju-hyeon Lee) is. Kang Man-shik közben számos tortúrán megy keresztül, mert Lee Byeong-gu minden eszközzel ki akarja szedni belőle, hogy miért is akarják az idegenek lerohanni a Földet. A végső kérdés pedig mégiscsak az, hogy Lee teljesen őrült, vagy Kang tényleg földönkívüli?

A film az elején úgy indul, hogy egy debil vígjáték lesz belőle. Lee és a barátnője figurája pont ideális egy vígjátékhoz, főleg azzal az idétlen öltözékkel, amit viselnek. Azonban a rablás után már nem annyira vígjáték a film, vagy legalábis egy igen véres vígjáték némi sci-fivel és egy kevés horrorisztikus elemmel fűszerezve. Maga az „idegenvallatás” elég röhejes, bár a szenvedő fél számára igencsak fájdalmas dolog. Aztán pedig végig lehet gondolkozni, hogy Kang blöfföl-e az egyre több „történelmi” előadással, csak Lee-t akarja jobb belátásra bírni, avagy tényleg az igazat mondja-e? A végére mindez kiderül és igen fárasztó lesz! Véleményem szerint annyira elvetemült sztori, hogy akár japánok is készíthették volna, érdemes megnézni.

 

Hozzászólások   

#13 Guest 2007-03-25 01:24
... akkor én "ártatlan" vagyok, mert három hete láttam először a filmet, és előtte persze kritikákat sem olvastam róla, nehogy valaki lespoilerezzen bármit. :-)
#12 Mark Renton 2007-03-24 10:52
persze, nyugodtan lehet ez a véleményed, ha megbántottalak, bocs. engem csak az idegesít, hogy kb 1 éve valahol szó szerint ugyanezt a véleményt olvastam a filmről, és csak azóta írja ugyanezt mindenki, és jé, azelőtt senkinek nem volt semmi baja vele.
#11 arnold 2007-03-23 09:39
szerintem, ez függ attól is, hogy honnan nézzük. egy pszicho-thrille rnek nagy fura ez a végkifejlet, de ha azt vesszük alapul, hogy ez egy nagyon morbid film, akkor nagyon is jó poén.
#10 Ramiz 2007-03-22 22:57
Rents: nem értem, miért baj, hogy ez a véleményünk? Nem lehet, hogy tényleg kár összezúzni a főhős érdekes őrületének történetét azzal, hogy kiderül, igaz az egész? Főleg egy olyan poén után, amikor a fickó, miután elolvasta a srác naplóját, az arcába vágja, hogy a tizenöt emberből csak kettő volt idegen (vagy valami ilyesmi)... hát ezen tíz percig röhögtem. :D
#9 Mark Renton 2007-03-22 18:50
SPOILER

vagyis elpusztítja.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)iMDBEz a film egy, a 80-as évek második felében futott híres japán mangának az egyik filmes adaptációja. A képregény eredeti címe Crying Freeman, a szerzői pedig Ikegami...

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005) iMDB 

Addicted aka The Poisoning (Jungdok) (2002)

Addicted aka The Poisoning (Jungdok) (2002)

  iMDB   "A szerelem mindent legyőz. A szerelem mindent kibír." Sokszor hallhattuk már ezeket a mondatokat és remélhetőleg meg is tapasztalta már mindenki ezen érzés hatását. Ez a film sem szól másról, mint a szerelemről. Egy romantikus dráma,...

Yip Man (Ip Man) (2008)

Yip Man (Ip Man) (2008)

Donnie Yen és Wilson Yip negyedik közös filmje a Wing Chun kung-fut népszerűvé tevő Yip Man nagymester életének egy szeletét dolgozza fel. Az elvárások, a sokat ígérő előzetesek netre kerülte után talán nem túlzok, ha...