belépés∆

Daisy (2006)

 

Daisy
 


Nem fogok sok szót vesztegeni erre a filmre - amekkora hype volt körülötte, annyira rosszul sikerült, dacára a nagyszerű stábnak.

A filmben egy szerelmi háromszög kínlódását kísérhetjük végig - van egy nagyon szerencsétlen, de nagyon szép kislány (Ji Hyun Jun), aki békésen festeget Amszterdam egy terén.  Aztán van két nagyon kemény faszi, akik közül természetesen az egyik rendőr, a másik meg bérgyilkos. Tehát megvan a jófiú, meg megvan a rosszfiú, a kérdés már csak az, melyik tudja elcsábítani ezt a parlagon maradt virágszálat, mondhatni százszorszépet.

A festészetben van egy külön kategória, mégpedig az a felszínes, kizárólag lakberendezés céljára gyártott irányzat, melyet leginkább a napraforgókkal és a gémeskutakkal lehet megfogni. Giccs. Ez a film gyakorlatilag e festményeknek mozgóképre rögzített változata, de hogy ne legyen nehéz erre asszociálni, kapunk egy kis segítséget az alkotóktól, hiszen a főszereplő kislány képeit nagyrészt ez a stílus alkottja. Persze nem napraforgóval, hanem százszorszéppel. Ha már a főszereplőnél tartunk, nem csak a képeket, hanem Ji Hyun Jun-t is  kellően megcsodálhatjuk a több, mint két óra alatt. Természetesen, hogy a mély dialógusok véletlenül se tereljék el a figyelmet gyermeki ártatlanságáról, gyorsan megnémul szegény. Mondjuk egyébként is igen szótlanra sikeredett karakter és emellett annyira kidolgozatlan, hogy a modell/színésznő nem igazán tudott megbírkózni vele, így perceket tölthetünk vele, hogy csak bután nézzük és nézzük, ahogy bután néz és néz, de nem tudunk rájönni, hogy mi is a baja.
 

Daisy (2006)
 

A másik két szereplőről csak annyit, hogy annyira egyformára sikeredtek, mintha ikrekkel lenne dolgunk. Persze az alkotóknak nyilván ez volt a céljuk, de azért mégis. Ennél többet érdemeltünk volna.

Az mindenesetre látszott, hogy nem csak a színészek, de a rendező sem tudott megbírkózni ilyen silány forgatókönyvvel. Az egy dolog, hogy a dialógusok színvonala valahol a brazil szappanoperák szintjén mozog, de az már kétségbeejtő, hogy nem tudták kitölteni a filmet, ezért folyamatosan ismételtek. Persze ezt még elfogadtam volna, ha célzatosan történik, de nem. Egyes jeleneteket egy-az-egyben újranézhettünk több alkalommal is, illetve az is borzasztó, hogy a két faszi ugyanúgy akarta megkaparintani a kiválasztott hölgyet. Valami iszonyatosan idegesítő volt ez a leplezetlen igénytelenség.

Bár nem sikerült betartani ígéretemet és egy kicsit sokat írtam erről a filmről, illetve az is biztos, hogy sokan megköveznek ezért a véleményért, de azért nézzünk a színészek és a rendező neve által rárakodott mézes máz mögé és próbáljunk benne valami értéket találni. Nem fogunk. 

Hozzászólások   

#7 Z 2009-06-22 00:20
Lassan, komótosan sodródik a történet az elkerülhetetlen dráma felé, melyet a komolyzene mélabús dallamai taszítanak a legmélyebb unalomba… Vannak filmek, amelyeket fölösleges volt elkészíteni – ez is közéjük tartozik. Még csak nem is az, hogy rossz lenne, még csak az sem, annyira nem nyújt semmit.
#6 Guest 2007-12-17 01:26
visszavonva. most látom a bal oldalon már van hasonló. még több ilyet.(:
#5 Guest 2007-12-17 01:24
Hát pedig ezt meg akartam nézni, mert nagyon bírom a csajt, de ha nem olyan jó, akor inkább mással próbálkozom.
Az jutott eszembe, hogy lehetne az oldalon valami szavazásféle, vagy toplista, vagy nem tudom mi, hogy aki mondjuk most ismerkedi a keleti filmekkel tudja mivel kezdjen (úgyis jön az év vége, a nagy összessítések időszaka). Én nem most ismerkedem, de mindig sok újdonságot találok ami tök jó, de néha szavanék, hogy nekem mi volt a legjobb idén mondjuk, de akár minden időkre is.(:
#4 fea 2007-04-01 19:12
Bevallom, fogalmam sincs melyik változatot láttam, de nyilván nem a "kiforrottabbat ", hanem azt, amelyik hamarabb kijött. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy olyan alapvető hibák voltak a filmben, hogy azokat kiküszöbölni nem igazán lehet, legalábbis az én értékelésemen nem hiszem, hogy változtatna bármit is. Persze ettől másnak tetszett, mint ahogy a te példád is mutatja.
#3 arnold 2007-04-01 17:40
hogy két változata van, az nem jelent semmit! én a rendezőit néztem meg és mégsem tetszett.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Floating City (2012)

Floating City (2012)

Kedvelem az életrajzi filmeket és napjaink hongkongi filmjei között kevés az ilyen jellegű mű. Olyan alig akad, amely a tankák, e különös körülmények között élő halásznemzet életébe enged bepillantást. A hasonló halászfaluk mind a mai...

Needing You (Goo laam gwa lui) (2000)

Needing You (Goo laam gwa lui) (2000)

Needing You (Goo laam gwa lui) (2000)iMDBJohnnie To többször is azt nyilatkozta, hogy az „újkeletű” romantikusabb hangulatú filmjeit elsősorban azért forgatta, hogy ezek bevételeiből szerezzen pénzt az elsőszámú specialitásának számító triádos/rendőrös filmekhez. Ez persze nem...

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)

Happy Birthday (Sun yat fai lok) (2007)iMDBA hongkongi film egyik ismert, romantikus filmeket készítő rendezője, Jingle Ma újkeletű drámája az élet kihagyott, elmulasztott lehetőségeiről és azok következményeiről szól. Önmagában ez még nem lenne indok arra,...

Midnight Running (2006)

Midnight Running (2006)

iMDB Készítsünk hongkongi vígjátékot, első lecke. Végy egy csapat karaktert, akik között lehetőleg van egy csomó fiatal és még sokkal több triád tag. akik persze...