belépés∆

Daisy (2006)

 

Daisy
 


Nem fogok sok szót vesztegeni erre a filmre - amekkora hype volt körülötte, annyira rosszul sikerült, dacára a nagyszerű stábnak.

A filmben egy szerelmi háromszög kínlódását kísérhetjük végig - van egy nagyon szerencsétlen, de nagyon szép kislány (Ji Hyun Jun), aki békésen festeget Amszterdam egy terén.  Aztán van két nagyon kemény faszi, akik közül természetesen az egyik rendőr, a másik meg bérgyilkos. Tehát megvan a jófiú, meg megvan a rosszfiú, a kérdés már csak az, melyik tudja elcsábítani ezt a parlagon maradt virágszálat, mondhatni százszorszépet.

A festészetben van egy külön kategória, mégpedig az a felszínes, kizárólag lakberendezés céljára gyártott irányzat, melyet leginkább a napraforgókkal és a gémeskutakkal lehet megfogni. Giccs. Ez a film gyakorlatilag e festményeknek mozgóképre rögzített változata, de hogy ne legyen nehéz erre asszociálni, kapunk egy kis segítséget az alkotóktól, hiszen a főszereplő kislány képeit nagyrészt ez a stílus alkottja. Persze nem napraforgóval, hanem százszorszéppel. Ha már a főszereplőnél tartunk, nem csak a képeket, hanem Ji Hyun Jun-t is  kellően megcsodálhatjuk a több, mint két óra alatt. Természetesen, hogy a mély dialógusok véletlenül se tereljék el a figyelmet gyermeki ártatlanságáról, gyorsan megnémul szegény. Mondjuk egyébként is igen szótlanra sikeredett karakter és emellett annyira kidolgozatlan, hogy a modell/színésznő nem igazán tudott megbírkózni vele, így perceket tölthetünk vele, hogy csak bután nézzük és nézzük, ahogy bután néz és néz, de nem tudunk rájönni, hogy mi is a baja.
 

Daisy (2006)
 

A másik két szereplőről csak annyit, hogy annyira egyformára sikeredtek, mintha ikrekkel lenne dolgunk. Persze az alkotóknak nyilván ez volt a céljuk, de azért mégis. Ennél többet érdemeltünk volna.

Az mindenesetre látszott, hogy nem csak a színészek, de a rendező sem tudott megbírkózni ilyen silány forgatókönyvvel. Az egy dolog, hogy a dialógusok színvonala valahol a brazil szappanoperák szintjén mozog, de az már kétségbeejtő, hogy nem tudták kitölteni a filmet, ezért folyamatosan ismételtek. Persze ezt még elfogadtam volna, ha célzatosan történik, de nem. Egyes jeleneteket egy-az-egyben újranézhettünk több alkalommal is, illetve az is borzasztó, hogy a két faszi ugyanúgy akarta megkaparintani a kiválasztott hölgyet. Valami iszonyatosan idegesítő volt ez a leplezetlen igénytelenség.

Bár nem sikerült betartani ígéretemet és egy kicsit sokat írtam erről a filmről, illetve az is biztos, hogy sokan megköveznek ezért a véleményért, de azért nézzünk a színészek és a rendező neve által rárakodott mézes máz mögé és próbáljunk benne valami értéket találni. Nem fogunk. 

Hozzászólások   

#7 Z 2009-06-22 00:20
Lassan, komótosan sodródik a történet az elkerülhetetlen dráma felé, melyet a komolyzene mélabús dallamai taszítanak a legmélyebb unalomba… Vannak filmek, amelyeket fölösleges volt elkészíteni – ez is közéjük tartozik. Még csak nem is az, hogy rossz lenne, még csak az sem, annyira nem nyújt semmit.
#6 Guest 2007-12-17 01:26
visszavonva. most látom a bal oldalon már van hasonló. még több ilyet.(:
#5 Guest 2007-12-17 01:24
Hát pedig ezt meg akartam nézni, mert nagyon bírom a csajt, de ha nem olyan jó, akor inkább mással próbálkozom.
Az jutott eszembe, hogy lehetne az oldalon valami szavazásféle, vagy toplista, vagy nem tudom mi, hogy aki mondjuk most ismerkedi a keleti filmekkel tudja mivel kezdjen (úgyis jön az év vége, a nagy összessítések időszaka). Én nem most ismerkedem, de mindig sok újdonságot találok ami tök jó, de néha szavanék, hogy nekem mi volt a legjobb idén mondjuk, de akár minden időkre is.(:
#4 fea 2007-04-01 19:12
Bevallom, fogalmam sincs melyik változatot láttam, de nyilván nem a "kiforrottabbat ", hanem azt, amelyik hamarabb kijött. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy olyan alapvető hibák voltak a filmben, hogy azokat kiküszöbölni nem igazán lehet, legalábbis az én értékelésemen nem hiszem, hogy változtatna bármit is. Persze ettől másnak tetszett, mint ahogy a te példád is mutatja.
#3 arnold 2007-04-01 17:40
hogy két változata van, az nem jelent semmit! én a rendezőit néztem meg és mégsem tetszett.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Black Swindler (Eiga: Kurosagi) (2008)

The Black Swindler (Eiga: Kurosagi) (2008)

A Kurosagi rengeteg elemében emlékeztet a Death Note-ra, talán túlságosan is. Ugyanúgy két nagytudású elme párviadala áll a középpontjában, akik ugyanúgy nem tudnak beilleszkedni a társadalomba, ugyanúgy nagy kérdéseket feszegetnek a harc közben, stb. stb....

Too Beautiful to Lie (Geunyeoreul midji maseyo) (2004)

Too Beautiful to Lie (Geunyeoreul midji maseyo) (2004)

  A romantikus vígjátékok végkifejlete nagyjából annyi izgalmat és meglepetést szokott tartogatni a néző számára, mint Columbo nyomozó történetei. Peter Falk legendás tévésorozatában mindig lelőtték a poént az elején, azaz megmutatták a gyilkosságot, amit aztán a...

Attention Please! Dorama Special (2006)

Attention Please! Dorama Special (2006)

アテンションプリーズ! Dorama Special (2006)Japánban a tévésorozatok némelyikéhez úgynevezett “special”-öket szoktak forgatni, afféle tévéfilmeket, amikben tovább fűzik a sorozatban megkedvelt szereplők történetét. Ezek közül a special-ök közül sok a mozikig is eljut (csak néhány példa: Tokyo...

Yokohama Underworld: Machinegun Dragon (Yokohama ankokugai mashin…

Yokohama Underworld: Machinegun Dragon (Yokohama ankokugai mashingan no ryuu) (1978)

Ez egy nagyon aranyos, egyben gyönyörű film. De tényleg. Azt a már-már mérhetetlen naivitást, amit beleszőttek a történetbe, nem is lehet más szavakkal kifejezni. Már a cím és a poszter önmagában is árulkodó, hogy mire...