belépés∆

Ditto (Donggam) (2000)

Ditto (Donggam) (2000)

 

So-Eun (Kim Ha-Neul, akit a Dead Friend és a My Tutor Friend című filmekből ismerhetünk) diáklány egy iskolában, éppen összejövőben Dong-Hee-vel (Yong-woo Park, őt a Musa és a Shiri című filmekben láthattuk) és az első találkozásukkor nála marad egy elromlott rádió. A rádió azonban fura módon médiumként működik, amin keresztül megismerkedik a lány egy Ji In nevű otakuval (Ji-tae Yeu, Attack the Gas Station, Sympathy for Lady Vengeance), akivel meg is beszél egy személyes találkozót. Másnap kiderül, hogy különböző idősíkban vannak, hiszen a lány 1979-ből beszél, a fiú pedig 2000-ből. Aztán szépen haladva a történetben előre rájönnek a köztük levő kapcsolatra és ez mindkettőjük életére kihat, főleg a lányéra.

Ez egy nagyon szép film, érdekesen vegyítve a romantikus filmek hangulatát egy csipetnyi sci-fi beütéssel, még ha ez a beütés összesen két darab rádiónak is köszönhető. Jól eltalált történet, remek szereplőkkel és olyan karakterekkel, akiknek a helyébe könnyen beleélheti magát a néző.

A sztori egyébként minden valószínűség szerint nem csak nekem tetszett, mivel Sky of love néven létezik belőle egy 2003-ban gyártott hongkongi remake is. A két film csupán lényegtelen apróságokban különbözik (ott 1984-ben él a lány és diáklázadás sincs), de a hongkongi változat szerintem kicsit populárisabb és ugyan régen láttam, de mintha a vége nem lenne olyan szépen eltalálva, mint az eredeti koreai változatnak. Ennek ellenére nem tudnám eldönteni, melyik tetszett jobban, így a sztorit ajánlom megtekintésre mindenkinek, de hogy melyik változatban, azt döntse el mindenki saját maga.

iMDB

Hozzászólások   

#4 henky111 2010-10-24 02:40
Ez a film már jó pár hónapja pihent a merevlemezemen, végül - mivel más filmekben láttam és nagyon megtetszett - Ha-Neul Kim miatt belevágtam. Még jó.. mert ilyen nagyszerű filmet ritkán látni.
Nekem ez jobban tetszett amúgy mint az Il Mare.
Azon kevés filmek egyike ahol a végén nem kapcsolja ki rögtön az ember hanem még a nevek kiírása közben elgondolkodik azon amit látott.
#3 Guest 2008-03-10 10:15
Régebben már láttam a ditto-t, és tegnap este sikerült megnéznem az Il mare-t is mind a két film nagyon jó, nekem az Il Mare egy picit jobban tetszett.
Már csak a Sky of love van hátra :-)
#2 Guest 2006-07-08 19:39
azt még nem láttam, de azt is be kellene ütemezni... :-)
#1 Guest 2006-07-08 18:42
Illetve ott egy harmadik változat is, az Il Mare, csak ott leveleznek és nem rádióznak :-x

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Naked Weapon (Chek law dak gung) (2002)

Naked Weapon (Chek law dak gung) (2002)

  IMDbMadame M (Almen Wong Pui-Ha) jól jövedelmező üzletet üzemeltet: fiatal, harcművészetekben jártas lánykákat rabol, és profi bérgyilkosnak képezi ki őket. A 40 elrabolt lány évekig tanulja a gyilkolás művészetét, míg aztán legfőbb próbatételként egymáson...

A halál árnyai (DVD, 2007)

A halál árnyai (DVD, 2007)

EREDETI CÍM: Jittemai (jp) / Death Shadows (en) RENDEZŐ: Hideo Gosha FŐSZEREPLŐK: Mariko Ishihara, Mari Natsuki, Masanori Sera FORGALMAZÓ: BlackMirror KIADÁSI ÉV: 2007 BESOROLÁS: 18+ A FILM (oldfan): Dögös cím, csinos, pucér nőszemélyek, hátborzongató, véres vívójelenetek, mindez egy neves rendező felvezetésében. Mi...

Doctor Vampire (Geung see yee saang) (1991)

Doctor Vampire (Geung see yee saang) (1991)

1991-re már szép lassan kezdett leáldozni az idétlenül ugráló vámpírokról forgatott horror vígjátékoknak. A legnagyobb sikereket aratott darabokat egytől egyig a 80-as évek második felében készítették és szép lassan a közönség is kezdett ráunni a...

Rob-B-Hood (Bo bui gai wak) (2006)

Rob-B-Hood (Bo bui gai wak) (2006)

Rob-B-Hood (Bo bui gai wak) (2006)iMDBJackie Chan legújabb blődlijében egy Thongs nevű mániákus szerencsejátékost alakít, aki mindig veszít. Pénze viszont mindig van egy kevés, hiszen az a „foglalkozása”, hogy széfeket rabol ki társával, Octopus-szal (Louis...