belépés∆

Ditto (Donggam) (2000)

Ditto (Donggam) (2000)

 

So-Eun (Kim Ha-Neul, akit a Dead Friend és a My Tutor Friend című filmekből ismerhetünk) diáklány egy iskolában, éppen összejövőben Dong-Hee-vel (Yong-woo Park, őt a Musa és a Shiri című filmekben láthattuk) és az első találkozásukkor nála marad egy elromlott rádió. A rádió azonban fura módon médiumként működik, amin keresztül megismerkedik a lány egy Ji In nevű otakuval (Ji-tae Yeu, Attack the Gas Station, Sympathy for Lady Vengeance), akivel meg is beszél egy személyes találkozót. Másnap kiderül, hogy különböző idősíkban vannak, hiszen a lány 1979-ből beszél, a fiú pedig 2000-ből. Aztán szépen haladva a történetben előre rájönnek a köztük levő kapcsolatra és ez mindkettőjük életére kihat, főleg a lányéra.

Ez egy nagyon szép film, érdekesen vegyítve a romantikus filmek hangulatát egy csipetnyi sci-fi beütéssel, még ha ez a beütés összesen két darab rádiónak is köszönhető. Jól eltalált történet, remek szereplőkkel és olyan karakterekkel, akiknek a helyébe könnyen beleélheti magát a néző.

A sztori egyébként minden valószínűség szerint nem csak nekem tetszett, mivel Sky of love néven létezik belőle egy 2003-ban gyártott hongkongi remake is. A két film csupán lényegtelen apróságokban különbözik (ott 1984-ben él a lány és diáklázadás sincs), de a hongkongi változat szerintem kicsit populárisabb és ugyan régen láttam, de mintha a vége nem lenne olyan szépen eltalálva, mint az eredeti koreai változatnak. Ennek ellenére nem tudnám eldönteni, melyik tetszett jobban, így a sztorit ajánlom megtekintésre mindenkinek, de hogy melyik változatban, azt döntse el mindenki saját maga.

iMDB

Hozzászólások   

#4 henky111 2010-10-24 02:40
Ez a film már jó pár hónapja pihent a merevlemezemen, végül - mivel más filmekben láttam és nagyon megtetszett - Ha-Neul Kim miatt belevágtam. Még jó.. mert ilyen nagyszerű filmet ritkán látni.
Nekem ez jobban tetszett amúgy mint az Il Mare.
Azon kevés filmek egyike ahol a végén nem kapcsolja ki rögtön az ember hanem még a nevek kiírása közben elgondolkodik azon amit látott.
#3 Guest 2008-03-10 10:15
Régebben már láttam a ditto-t, és tegnap este sikerült megnéznem az Il mare-t is mind a két film nagyon jó, nekem az Il Mare egy picit jobban tetszett.
Már csak a Sky of love van hátra :-)
#2 Guest 2006-07-08 19:39
azt még nem láttam, de azt is be kellene ütemezni... :-)
#1 Guest 2006-07-08 18:42
Illetve ott egy harmadik változat is, az Il Mare, csak ott leveleznek és nem rádióznak :-x

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Return of the One-Armed Swordsman (Du bei dao wang) (1969)

Return of the One-Armed Swordsman (Du bei dao wang) (1969)

A félkarú kardforgató, Fang Gang (Jimmy Wang Yu) legendája további elemekkel bővül ebben az 1969-es remekműben, amely a két évvel korábbi bődületes sikerfilmnek, a The One-Armed Swordsman-nek a folytatása. Azon kivételes alkotások egyike e film,...

OneChanbara, Shaolin Girl (2008)

OneChanbara, Shaolin Girl (2008)

  Szexi lányok katanával, pisztollyal, gépágyúval vagy akár puszta kézzel irtják az ellent – így lehetne röviden és frappánsan jellemezni az idei év japán filmtrendjét. Azt mondom, rövid és frappáns jellemzés, de korántsem olyan mesteri, mint...

Green tea (Lu cha) (2003)

Green tea (Lu cha) (2003)

Green tea (Lu cha) (2003)  IMDb 

Ice Rain (Bingwoo) (2004)

Ice Rain (Bingwoo) (2004)

Ice Rain (Bingwoo) (2004)iMDBEz egy minden szempontból ígéretesnek tűnő film volt számomra. A magas költségvetésnek köszönhetően egzotikus helyszíneken játszódó, látszólag egzotikus történet, nagynevű színészek, gyönyörű kivitelezés, stb. Az Ice Rain azonban a koreai mozikban megbukott...