belépés∆

...ing (2003)


 

...ing (2003)

iMDB  

 

Ez egy „szokásos” klisékből összeállított koreai romantikus film, remekül kivitelezve. A történet annyi, hogy egy születési rendellenességgel (deformálódott bal kézzel) rendelkező és mellékesen halálos beteg lányt (A Tale of Two Sistersből ismert Su-jeong Lim alakítja) a mama (az Untold Scandalból ismert Mi-suk Lee) arra bíztatja, hogy a szomszédba költözött sráccal (Rae-won Kim) jöjjön össze, amíg úgymond nem késő. A fickó pedig ahogy az már lenni szokott, próbálkozik is a lánynál, eleinte mit sem tudva arról, hogy bármi baja is lenne, aztán amikor már kellőképpen összejöttek, akkor jön a szintén szokásos koreai klisé, ami után a síró mamát, meg a fickót lehet látni.

Jó kis film ez a klisék ellenére is, leginkább az a része, amikor összejön a lány és a srác, valamint a lány mamához intézett kérdései, hogy miért is szülte meg, ha tudta, hogy ilyen lesz. A vége nekem túl szirupos volt, bár egy ilyen sztoriból mást nem nagyon lehet kihozni. Aki szereti a romantikus filmeket, annak ez is tetszeni fog.

 

Hozzászólások   

#1 Z 2009-06-16 02:25
Azokat a filmeket, amelyeknek már jó előre tudjuk a végét, csak egy dolog menthet meg: a köztes tartalom. Sajnos ebből viszont pont az az erő és lendület hiányzik, ami a szerelemből szokott táplálkozni- és ezek nélkül pedig, egy romantikus film, hatástalan marad.
Hogy szomorú-e? –igen, picit.
Sírós? –annyira nem.
Érdemes megnézni? –igen-nem-igen.
Talán a film legjobb jelenetei, ahol bemutatja, ahogyan az anya kezeli lánya betegségét, ami mellékszálnak nagyon jó, de az egész filmet nem viszi el a hátán.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Village of Eight Gravestones (Yatsu haka-mura) (1977)

Village of Eight Gravestones (Yatsu haka-mura) (1977)

  IMDbA nagyvárosi reptéren dolgozó ifjúnak a kollégája hívja fel figyelmét egy hirdetésre, melyben keresnek egy vele megegyező nevű személyt. Engedve kíváncsiságának jelentkezik a felhívásra, és vidékre utazik, ahol az azonosítása után, az érte küldött nagyapa holtan esik össze,...

Fudoh - The New Generation (1996)

Fudoh - The New Generation (1996)

Takashi Miike kétségkívül a legproduktívabb japán rendező: még nincs ötven éves, de filmben már túl van a hetvenen, és semmi nem utal rá, hogy fékezhetetlen tempóján egyhamar csökkenteni kívánna. Művei között van rengeteg tradicionális történetvezetésű...

A halál jele - Memories of Murder (2003)

A halál jele - Memories of Murder (2003)

   Egy sorozatgyilkos utáni nyomozásról szóló thrillerből nagyon sok készült, kiforrott módszerek vannak rá, hogy hogyan lehet olyan filmet készíteni, amik az ilyen thrillerek tipikus elemeit kötelességből és rutinból hozzák, a néző azt kapja, amit...

At River's Edge (Ogawa no hotori) (2011)

At River's Edge (Ogawa no hotori) (2011)

    Az új szellemiségű szamuráj történetek egyik legjobb íróját Shuhei Fujisawa személyében tisztelhettük, aki sajnos 1997-ben mindörökre letette a tollat, vagy a hagyományos festőecsetet, amit a japánok a kandzsik (írásjelek) kivitelezésére használtak.