belépés∆

Princess Aurora (Orora gongju) (2005)

 

Princess Aurora (Orora gongju) (2005)

(imdb)

Nemrég áradoztam csak egy kitűnő koreai thrillerről (Memories of Murder), és a szerencse máris összehozott a következő, majdnem olyan remek darabbal! A Princess Aurora ereje nem a történetben rejlik, az ugyanis helyenként hajlamos a következetlenségre. A film hangulata rendben van, hozza egy thriller borzongós hangulatát, de éppen csak amennyire szükséges.
A film igazi ereje a karakterekben van, amik olyan kézzelfoghatóak, hogy a néző igazán benne érzi magát a filmben. Közülük is kitűnik a női főszereplő (a színésznő-énekes neve Jung-Hwa Eom). Annyira természetesen és élethűen alakította a nem éppen hétköznapi karakterét, hogy azzal teljesen elvarázsolt. (Persze ebben része lehetett annak is, hogy nagyon csinos, és úgy éreztem, hogy valamilyen belső kisugárzás miatt még vonzóbb is, mint azt a megjelenése indokolná... ^^)

Princess Aurora (Orora gongju) (2005)Princess Aurora (Orora gongju) (2005)Princess Aurora (Orora gongju) (2005)
A film részben egy gyilkosságsorozatról szól, de mégsem egészen sorozatgyilkosságokról van szó, amint az a film vége felé lassan kiderül. Ráadásul szokatlan módon nézőként nem a gyilkos kilétét kutatjuk a nyomozókkal, mert azt a film legelejétől fogva ismerjük és minden gyilkosságát is látjuk. Ez a fiatal, védtelennek tűnő, kedves arcú nő látszólag rendszertelenül, változatos módokon végez áldozataival, a rendőrség pedig nem sok összefüggést talál az esetek között a tettek színhelyein felragasztott Princess Aurora matricákon kívül. Azonban a nő volt férje, aki rendőrnyomozó, pont azon az ügyön dolgozik, amelyikben a volt felesége a tettes, és a férfi hamar kezdi megsejteni az igazságot: rájön, hogy az összes kérdésére a közös múltjukban rejlik a válasz...
A film nézése közben sok értelmetlennek tűnő "darabka" kerül elő, ami miatt meglehetősen aggódtam, de a végére mind gyönyörűen a helyére került. A fényképezés szép volt, a zene pedig kifejezetten jó (annyira, hogy menet közben fel is tűnt). Bár a film eltúlzottan negatív kritikát kapott a neten (de legalábbis az imdb-n), szerintem Memories of Murder és a Sympathy for Lady Vengeance mellett van a helye, és ez az előkelő társaság, azt hiszem, mindennél jobban mutatja, hogy mennyire tetszett nekem ez a film, bár tudom, hogy sokan nem fognak így érezni. A thrillerek szerelmeseinek és mindazoknak, akiknek a fenti filmek tetszettek, azért nyugodt szívvel merem ajánlani a Princess Aurora-t, nem fognak csalódni benne.

Hozzászólások   

#1 Kiss Gellért 2009-01-10 01:34
azért a végére is maradt egy két nyitott kérdés, pontosabban logikát nélkülöző pont, de nem baj, mert így is nagyon jó film, csak 1-2 fokkal marad el a felsorolt filmektől

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Big Man Japan (Dainipponjin) (2007)

Big Man Japan (Dainipponjin) (2007)

Big Man Japan (大日本人)iMDBA 2007-es év legelborultabb filmje címére pályázó alkotások közül a The Sword of Alexander jól vizsgázott, a The Insects Unlisted in the Encyclopedia viszont kevéssé váltotta be a hozzá fűzött...

Lost In Time (Mong bat liu) (2003)

Lost In Time (Mong bat liu) (2003)

Lost In Time (Mong bat liu) (2003)  iMDB

Bang Rajan 2 (2010)

Bang Rajan 2 (2010)

A Bang Rajan a thai filmgyártás első olyan nagyszabású kísérlete volt, amivel megpróbáltak kitörni az elszigeteltségből.

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Ting Yin (Angelica Lee - Divergence, Koma, The Eye 1-2.) sikeres bestseller író, szerelmes regényeit imádják olvasói. Mégis úgy érzi váltania kell, és nekiáll egy misztikus, a természetfelettivel foglalkozó regény megírásának.