belépés∆

Flower Island (Ggot seom) (2001)

Flower Island (Ggot seom) (2001)

2001-ben készült ez a véleményem szerint nagyon jó film. Hiába, a 2001-es év a koreaiaknak állt, több nagysikerű mű is akkor született, lásd a My Sassy Girl, vagy a Take Care Of My Cat, és az I Wish I Had A Wife is elég jónak mondható. Sajnos ez a film nem annyira ismert, nem is értem miért, pedig több díjat is nyert. Az imdb szerint hatot.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

A történetről annyit, hogy egy szép képekkel megtűzdelt lassú road-movie. Adva van három nő, akikkel az élet csúnyán elbánt. Az egyik fiatalon terhes lett és elvetélt a WC-n, a másiknak rákja van, a harmadik pénzért adta el magát, de hiba csúszott az aktusba, szóval mindhárom szenved. Azonban van egy sziget, amire ha eljut az ember, akkor eltűnik minden bánata és szomorúsága. Ezt a helyet úgy hívják Flower Island, koreaiul Ggot seom.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

Mint említettem több díjat is nyert, például New Currents díjat, a FIPRESCI díjat vagy a PSB közönségdíjat a 2001-es Pusan Fesztiválon. Bár sosem hallottam róluk biztos magas kitűntetések lehetek.

Szóval, mindenkinek ajánlom ezt a méltatlanul mellőzött szépséget. A poszter ne ijesszen meg senkit, ennél azért jobb plakátot érdemelt volna.

Imdb

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Mr. Vampire II (Geung si sin saang juk jaap) (1986)

Mr. Vampire II (Geung si sin saang juk jaap) (1986)

Mr. Vampire II (Geung si sin saang juk jaap) (1986)iMDBA hatalmas sikert aratott első rész után egyáltalán nem volt meglepő, hogy Ricky Lau és csapata leforgatta a Mr. Vampire második részét is. A lehetőségekhez képest...

Pistol Opera (Pisutoru opera) (2001)

Pistol Opera (Pisutoru opera) (2001)

   Seijun Suzuki mindig is szokatlan, meglepő módon tudott egyszerű történeteket és témákat használva is emlékezetes és formabontó filmeket készíteni. A Branded To Kill és a Tokyo Drifter, talán a legismertebb és leghíresebb filmjei, régóta...

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

Bio Zombie (Sun faa sau si) (1998)

    Rendezte: Wilson YipEgy félresikerült vegyifegyver-eladás következményeként egy pláza teljes mértékben elzombisodik, és a néhány még embernek megmaradt túlélő igyekszik menteni magát, miközben hullanak, mint a legyek.Ezzel a filmmel nagyon belefutottam a jóba: borzalmas volt....

The Man from Hong Kong (1975)

The Man from Hong Kong (1975)

Jimmy Wang Yu, miután szakított a tehetségét kihasználó, de egyébként őt meglehetősen mostohán kezelő Shaw testvérek stúdiójával, létrehozta a Golden Harvest produkciós céget.