belépés∆

Flower Island (Ggot seom) (2001)

Flower Island (Ggot seom) (2001)

2001-ben készült ez a véleményem szerint nagyon jó film. Hiába, a 2001-es év a koreaiaknak állt, több nagysikerű mű is akkor született, lásd a My Sassy Girl, vagy a Take Care Of My Cat, és az I Wish I Had A Wife is elég jónak mondható. Sajnos ez a film nem annyira ismert, nem is értem miért, pedig több díjat is nyert. Az imdb szerint hatot.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

A történetről annyit, hogy egy szép képekkel megtűzdelt lassú road-movie. Adva van három nő, akikkel az élet csúnyán elbánt. Az egyik fiatalon terhes lett és elvetélt a WC-n, a másiknak rákja van, a harmadik pénzért adta el magát, de hiba csúszott az aktusba, szóval mindhárom szenved. Azonban van egy sziget, amire ha eljut az ember, akkor eltűnik minden bánata és szomorúsága. Ezt a helyet úgy hívják Flower Island, koreaiul Ggot seom.

 

Flower Island (Ggot seom) (2001)

 

Mint említettem több díjat is nyert, például New Currents díjat, a FIPRESCI díjat vagy a PSB közönségdíjat a 2001-es Pusan Fesztiválon. Bár sosem hallottam róluk biztos magas kitűntetések lehetek.

Szóval, mindenkinek ajánlom ezt a méltatlanul mellőzött szépséget. A poszter ne ijesszen meg senkit, ennél azért jobb plakátot érdemelt volna.

Imdb

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

In Memoriam Kurosawa Akira: Véres trón (Throne of Blood) (Kumonos…

In Memoriam Kurosawa Akira: Véres trón (Throne of Blood) (Kumonosu jou) (1957)

Véres trón (蜘蛛巣城) (1957)iMDBKurosawa Akira előszeretettel dolgozott fel színműveket és regényeket a világirodalom klasszikusaitól, a történeteiket átültetve Japánba. William Shakespeare színművei közül a Lear királyt késői remekművében, a Ran-ban ültette át a történelmi Japán világába,...

Aragami (2003)

Aragami (2003)

 IMDbKönnyed kis vasárnap esti mozi ez, amit akkor érdemes nézni, mikor úgy érezzük, kellene valami film, csak ne legyen túl fárasztó. Leköt és kikapcsol. A stílus tett kíváncsivá, mikor olvastam róla: Supernatural Samurai Fighting. Lényegében...

Date Masamune - The One-eyed Dragon (Dokoganryu no Yabo Date Masa…

Date Masamune - The One-eyed Dragon (Dokoganryu no Yabo Date Masamune) (1993)

A japán hadurak élete bőséges anyagot biztosít a TV társaságok számára. Ezúttal egy mifelénk kevésbé ismert, de a felkelő nap országában jónevű klánúr került terítékre.

Legendary Assassin (Long nga) (2008)

Legendary Assassin (Long nga) (2008)

 Ha egy filmet úgy harangoznak be, hogy egy akciósztár és egy akciókoreográfus közös produkciója, az természetesen egyből érdeklődésre tarthat számot. Ha azonban nem csak az akciók, hanem az egész megrendezését is magukra vállalták, akkor...