belépés∆

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

Hosszú idő után kedvenc koreai színésznőink végre visszatértek a mozivásznakra. Míg Kim Ha-Neul egy párkapcsolatokat boncolgató realista drámával, a Lovers of 6 Years-szel jelentkezett, addig a koreai romantikus vígjátékok fénykorának másik nagy sztárja, Jun Ji-Hyun egy érdekes témát boncolgató alkotásban vállalt ismét szerepet. Ugyan nagy valószínűséggel mindenki elsősorban őmiatta nézi meg az A Man Who Was Superman-t, egyáltalán nem ő van a középpontban benne és ez így is van rendjén.

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

Az időközben Gianna Jun-ra angolosított nevet viselő színésznő ezúttal egy tévés producert játszik, akinek hétről-hétre érdekes emberekről kell szórakoztató műsorokat forgatnia. A rengeteg stresszel járó melóba persze teljesen be is savanyodik és már-már otthagyná az egészet, amikor egy önmagát Superman-nek képzelő ürge tűnik fel a színen, akivel hamarosan közvetlen kapcsolatba is kerül. A szemmel láthatóan őrült fickó mindenkin és mindenkinek segíteni akar és az a rögeszméje, hogy a fejében levő kriptonit miatt veszítette el szuperképességeit. De vajon mi is kell valójában ahhoz, hogy az ember Superman lehessen?

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

A sztori felépítése leginkább a Windstruck-hoz hasonlít, hiszen a történet elején látható számtalan poénos, jópofa jelenetből szép lassan vált át a film komor drámába. Egy ideig még a remek Save the Green Planet-tel való hasonlóságon is elgondolkozhat a néző, azonban sajnos a történet nem megy át akkora abszurditásba, mint Jang Joon-Hwan agymenése. Ehelyett a végkifejlet környékére tipikus melodrámába fordul át a történet, némi hiányérzetet okozva.

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

Az egész csúcspontja egyértelműen az őrült fickó, akinek meséje(?) annyira össze van rakva és annyira hihető, hogy valóban megbabonázza a többi embert. Viszont amit előad, az tökéletesen működik is, sőt, a való életben is működhet, így egyfajta tanmeseként szolgál a néző számára (segíts másokon, Isten is megsegít). Persze a röhejes hawaii mintás ingekben rohangászó figurában számtalan poénos lehetőség is benne rejlett, amit több-kevesebb sikerrel igyekezett a stáb kihasználni. Ütődött táncai, váratlan bepipulásai, hatalmas lelkesedéssel előadott monológjai a legemlékezetesebb pillanatai a történetnek.

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

Kár, hogy ezen kívül a többi összetevő jóindulattal is csak közepesnek mondható. Jun Ji-Hyun karaktere teljesen érdektelen és szürke, az őrült fickó múltja túlságosan elcsépelt és ötlettelen, a történet lezárása pedig amellett, hogy módfelett fantáziátlan, igencsak el is van nyújtva.
A főszereplő őrültet alakító Hwang Jeong-min nagyszerűen játszik, gyakorlatilag egyedül viszi a hátán az egész filmet, míg Jun Ji-Hyun korábbi önmagához képest jócskán megváltozott, hiányzik belőle a frissesség, ugyanolyan fáradtnak tűnt, mint a karaktere.

A Man Who Was Superman (Superman ieotdeon sanai) (2008)

Összességében tehát Jeong Yoon-Chul filmje egyáltalán nem rossz, de nem is annyira kiemelkedő, mint talán számítani lehetett. Azért simán nézhető, a nem megszokottan ábrázolt Superman ötlete kifejezetten szórakoztató, csak a mellette kialakuló egyéb szálak lettek túlzottan sablonosak. De fogjuk fel pozitívan, úgyhogy soha rosszabbat ennél!

iMDBHozzászólások   

#4 GaboJa 2008-10-11 16:37
Túl vagyok ezen a filmen is.
Nekem kifejezetten tetszett. A I am robot but that is ok. című filmre emlékeztetett.
Pár dologban nem értek egyet az írással kapcsolatban. Szerintem nem fantáziátlan a dolog a befejezés se.

SPOILER!

végülis szuperhőssé vált. Az hogy meg mitől vált ilyenné és a család elvesztése meg ezek szerintem teljesen emészthető.
az tény hogy a végét eléggé elhuzták és lassan bontakozott ki a szál.
Az első egy óra után sokkal gyorsabban is belehetett volna fejezni és akkor nem lett volna ilyen elhuzott.
Igazából az tetszett hogy a realítás talaján mozog végig a film.
#3 Guest 2008-09-28 22:39
No elkészült a felirat, lehet tölteni, meg nézni. 8)
#2 halas 2008-09-13 18:31
én viszont sokkal jobbra számítottam, ez a film egy közepes dráma, semmi extra, "sassy girl"-től ez nagyon kevés szerintem. száz és száz film közül válogathatott volna és csinálhatott volna meg erre csinál egy ilyen semilyet.
#1 Guest 2008-09-13 17:10
Én is rosszabbra (és másra) számítottam, a mostani koreai felhozatalból mindenképpen kiemelkedik, és sajnos tényleg nem Jun Ji-Hyun miatt. Mintha odalett volna belőle az a fiatalos, pimasz temperamentum, ami miatt megszerettük őt. Vagy ez is része a nagy színésznővé válásnak? :eek:

No mindegy, lényeg ami lényeg, ez a film lesz a következő fordításom áldozata...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Postman Blues (Posutoman burusu) (1997)

Postman Blues (Posutoman burusu) (1997)

Újabb zseniális Sabu film! A Driver-t még nem tudtam illő mértékben élvezni, mivel kissé szokatlan volt a stílusa, és utólag visszanézve jöttem rá, hogy milyen jó is volt. (Újra is fogom nézni.) A Postman Blues...

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

Mostanság nem mondhatni, hogy a hongkongi filmesek ellátnának minket kosztümös CAT III-as filmekkel, így hát üdítő kivétel ez a mozi, amelyet a The Eternal Evil of Asia-t és a Sex and Zen 2-t elkövető {ln:Chin...

4 Horror Tales - Forbidden Floor (2006)

4 Horror Tales - Forbidden Floor (2006)

IMDb Gyermekét nehéz körülmények között egyedül nevelő anya, egy titokzatos lépcsőház, egy szörnyű titok a múltban, és egy szellem. Izgalmas téma, és ügyes kezekben szórakoztató is lehet. Il-soo Kwon nem fogja megváltani a világot, és...

Running Wild (2006)

Running Wild (2006)

  iMDBKevés eredetiség, sok klisé, de még több izgalmas és élvezetes jelenet - ez a paradoxon jellemző Kim Sung-su debütáló munkájára, a Running Wildra. Két, teljesen ellentétes személyiségű zsaru kénytelen összefogni egy nagy kaliberű...