belépés∆

Into the Mirror (Geoul sokeuro) (2003)

 

Into the Mirror (Geoul sokeuro) (2003)

 IMDb


Woo Yeong-min (Ji-tae Yu) egy balul elsült túszmentési akció után otthagyja a rendőrséget. Bácsikája megnyílni készülő bevásárlóközpontjában kap állást, mint biztonsági főnök. A megnyitás előtt furcsa gyilkosságsorozat veszi kezdetét az áruházban, és Woo Yeong-min-re hárul a feladat, hogy utána járjon a dolgoknak.

A film cselekménye szerintem elég jól sikerült: kidolgozott, jól követhető, ugyan kissé kiszámítható, de azért tartogat némi meglepetést is. Igen ötletesnek találom a tükörkép ideológiát, amit a film felvázol. Az is jó pont, hogy a filmben nem a már olyannyira megszokott "hosszú-fekete-hajú-ijesztő-lány" karakter jelenik meg, mint az ehhez hasonló ázsiai horrorfilmek többségében. Nekem a végkifejlett is tetszett, odaillő, kellemes kis csavarnak tartom.

Remek film egy magányos, éjszakai mozizáshoz (főleg ha valaki van olyan kedves, és közben hirtelen rád nyitja az ajtót, hogy ártatlanul a hogyléted felől érdeklődjön, és ezzel frászközeli állapotba juttasson).

Azt hiszem, megfontolandó az IMDb-n olvasható kis comment: "In the deep night, if you live alone, don't look in the mirror!" Meg úgy egyébként is: tükrök egy ideig most kerülendők.

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Down to Hell (1997)

Down to Hell (1997)

IMDb  Ryuhei Kitamura 2. filmje a Down to Hell, amit sokan emlegetnek VersuS 0-ként is. Nem véletelenül, mert jópár elemet újrafelhasznált a rendező. A történet egyszerű: van egy 4 tagból álló banda (a bandatagok közül...

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (197…

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (1979)

Az 1960-as évek térnyerése, a '70-es évek sikersorozata után az évtized végére kifulladni látszott a Shaw Brothers stúdió.

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

  Léteznek valódi ikonikus karakterek, amelyek már a színrelépésüktől kezdve predesztináltak a legendává válásra. A fölöttébb különös, "Magányos Farkas és kölyke" néven ismert bérgyilkossá lett szamuráj ilyenné lett az évek során. Nézzük, honnan indult a története.

Zatoichi in Desperation (1972)

Zatoichi in Desperation (1972)

  IMDb  Főszereplők: Katsu Shintaro; Koike Asao; Tagaki Joji Rendezte: Katsu Shintaro (1972, 92 perc)  A Zatoichi sorozat a végefelé többször gazdát cserélt. Ennél a résznél Katsunál voltak a jogok, aki a rendezést is magára vállalta. Ez volt az első...