belépés∆

Driving With My Wife's Lover (2006)

Driving With My Wife's Lover (2006)

IMDb

Az idei Titanic Filmfesztivál bővelkedett koreai filmekben. Sajnos képtelenség volt mindegyikre elmenni, de így utólag, önszorgalomból végignézve az ott vetített filmeket, meg kell mondanom, hogy okos válogatás volt, tisztelet a szervezőknek. Láthattunk igazi mainstream koreai produkciót, de bepillanthattunk egy szűkebb körbe, az országra kevésbé jellemző fesztiválfilmek kínálatába is, melyek képviselője ezesetben A Driving With My Wife’s Lover volt.

Driving With My Wife's Lover (2006)

Tehát e mozi se nem gengszter flick, se nem szellemlányos horror, s még különösebben folyós melodráma sincs benne. Ellenben kapunk némi road movie-t, egy kis féltékenységen alapuló bosszú történetet, na és egy csipetnyi jól eltalált (fekete) humort.

Driving With My Wife's Lover (2006)

Egy igazi kisember, az öregedő hivatalnok rájön, hogy felesége egy taxisofőrrel csalja, s elhatározza, hogy megöli a férfit. A célszemély az igazi szépfiú, macho, füldbuta alkat, de valahogy a felszarvazott férjnek csak nem sikerül beteljesíteni tervét. Helyette sok kényes szituációba keverednek, de barátságot azért csak nem kötnek.

Driving With My Wife's Lover (2006)

A történet ennél nem sokkal több, azonban, ami széppé teszi a filmet, az a nagyszerű helyzetkomikum, a tökéletesen alakító színészek, s az elegáns fényképezés. Ügyesen össze van gyúrva az egész, élvezet nézni, s önfeledten szórakozni.

Driving With My Wife's Lover (2006)

A Driving With My Wife’s Lover azért rendhagyó alkotás, mert nem alkalmazkodott a mai koreai tömeggyártás kritériumaihoz, bár ennek volt hátulütője. A filmet ugyanis csak fele részben finanszírozta a KOFIC, a pénz másik felét egy japán befektető biztosította, aki időközben szépen lelépett, nem kevés adósságot hagyva a rendezőre (aki aztán minden riportban szépen ki is teregette az ügyet). Az elsőfilmes Kim Tae-sik, bár nem volt új fiú a szakmában, hiszen ’86-ban kapta meg diplomáját, azt is bevallotta, hogy a forgatás végén derült ki, igencsak nagy logikai és dramaturgiai hibák kerültek a filmbe. Ennek köszönhetően az utómunkálatok alatt totális káosz uralkodott el a stábon.

Driving With My Wife's Lover (2006)

Mindez azonban egyáltalán nem látszik a végeredményen. Üdítő, ötletes, kellemes mozi, kár kihagyni.
 

 

Hozzászólások   

#4 fea 2007-09-12 21:19
Kösz.
#3 kisho 2007-09-12 20:47
Javítva.
#2 agentcooper 2007-09-12 17:21
Meg lesz nézve.

A melodráma amúgy rövid o, kivéve, ha meló-s dráma értelemben akartad használni. :D
#1 kisho 2007-09-12 06:03
Szerintem is egész jó film, csak egy kicsit "japánosan" lassú.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

In the Line of Duty IV (Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan) (1…

In the Line of Duty IV (Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan) (1989)

Ez a meglehetősen kaotikus sorszámozású sorozat remek példa egyrészt arra, hogy mennyire agyatlanul adogatták ki a hongkongi filmeket VHS-en angol nyelvterületen (vagy 4-5 különböző címen is fut a film kiadástól függően), másrészt, ami sokkal fontosabb,...

Little DJ: Chiisana koi no monogatari (2007)

Little DJ: Chiisana koi no monogatari (2007)

Az már nem meglepő, hogy a japán tévésorozatok forgatókönyvírói ontják magukból a nyíltan a nézők megkönnyeztetésére utazó melodrámákat, azonban az utóbbi néhány évben a japán mozikba került blockbusterek között is egyre több ilyen témájú alkotás...

Baby, Baby, Baby! (2009)

Baby, Baby, Baby! (2009)

Sok-sok film esetében elmondhattuk már, hogy ebben az ötletben sokkal több volt, mint amit valójában kihoztak belőle. Morosawa Kazuyuki vígjátéka esetében ezt még azzal is megfejelhetjük, hogy egy érdekes, továbbgondolásra érdemes kiindulópontból egy teljesen elbaltázott...

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005) iMDB