belépés∆

Out of Justice - This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

Out of Justice/This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

Out of Justice - This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

iMDB

Ebben a filmben egy csapat rendőr életébe és munkájába nyerhet a néző betekintést, akik éppen egy sorozatgyilkos elfogásában mesterkednek. A gyilkos mindegyik tett helyszínén otthagyja névjegyét, egy tarotkártyát, valamint nem sokkal a gyilkosság után közzéteszi az esetről készült videót az interneten. A nyomozás akkor vesz váratlan fordulatot, amikor a gyanúsított elhalálozik, de a gyilkosságok és a videók folytatódnak, ráadásul a nyomozók arra is rájönnek, hogy tégla van közöttük.

Out of Justice - This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

Byeong-jin Min második (és eddig szerencsére az utolsó) filmjével kapcsolatban elsősorban az jut a néző eszébe, hogy az egész film egy jókora stíluskavalkád, nem igazán sikerült a készítőknek eldönteniük, hogy valójában milyen műfajú alkotást is szeretnének kihozni mindebből. Van jópár vígjátéki rész, valamint a férfi főszereplő is egy eléggé gyerekes jelenség, sokkal inkább emlékeztet egy tinivígjáték főhősére, mint vérbeli rendőrre. Van jópár akciójelenet is, ezek eleinte a gengszteres vígjátékok baseball ütős, káromkodós jeleneteiből állnak, a későbbiek során pedig tűzpárbajokká módosulnak. Mindkettőnek közös pontja, hogy nem igazán látványosak, sok összevágott apró jelenetből tevődnek össze, nincs igazi valóságérzetük. Természetesen a romantikus szál sem maradhatott ki, de az is gagyi, továbbá a film eleje afféle sexploitation-horrorként is felfogható. Tehát mindenből kapunk egy kicsit, de sajna mindez a film színvonalát nem növeli.

Out of Justice - This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

A fő szálnak tekinthető nyomozást elsősorban két dolog teszi érdektelenné. Ezek közül az első a sok megjegyezhetetlen név, akik között ráadásul még kapcsolatok is vannak, így egyre nehezebben lesz követhető az egész, másrészt a film hossza, amit egész egyszerűen nem tölt meg izgalommal a történet. Ráadásul jókora hülyeségek is fűszerezik mindezt (pl. a motoros ugratás a dugóban, aminek meseszerűsége jócskán ront az élvezhetőségen, vagy a számítógépes vírusokat kiírtó báty tevékenysége), így a film ebben a formájában tulajdonképpen élvezhetetlen.

Out of Justice - This is Law (Igeoshi beobida) (2001)

Persze könnyen lehet, hogy mindez azért van, mert az ember a poszter alapján mást várna. Valószínűleg, ha végig maradnak a kissé komolytalanra vett hangulatnál és a My Wife is a Gangster sztárját, Eun-Kyung Shin-t teszik meg egyértelmű főszereplőnek, akkor valószínűleg egy jobban sikerült film jött volna össze. Így azonban jóindulattal is egy gyenge közepest kaphat csak.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Dororo (2007)

Dororo (2007)

Japán, az 1960-as évek vége. A legenda szerint egy napon Osamu Tezuka, a tisztelői által szerényen csak Mangaistenségnek nevezett szerző gyerekekre lett figyelmes, majd játék közben egyikük tolvajt (japánul: "dorobo") kiáltott, de kiejtenie nem sikerült...

Strawberry Shortcakes (2006)

Strawberry Shortcakes (2006)

  iMDB   Egy pár nappal, héttel ezelőtt adtam hangot elkeseredettségemnek a Granny Gabai ismertetőjében a 2006-ban készült japán drámák színvonalát illetőleg,...

The Princess Blade (Shura Yukihime) (2001)

The Princess Blade (Shura Yukihime) (2001)

Yuki (Yumiko Shaku) egy anno testőrséget ellátó, mára kitaszítottá, megvetetté, de egyben rettegetté is vált bérgyilkosklán tagja. Rájön, hogy a klán jelenlegi vezére Byakurai (Kyusaku Shimada) ölte meg az édesanyját, ezért elmenekül a klántól.

Zhou Yu's Train (Zhou Yu de huo che) (2002)

Zhou Yu's Train (Zhou Yu de huo che) (2002)

Zhou Yu’s Train (Zhou Yu de huo che) (2002)iMDBZhou Sun filmje remek példája annak, hogy egy tulajdonképpen tipikusnak és egyszerűnek nevezhető történetet hogyan lehet rejtélyessé tenni úgy, hogy a nézőnek szinte minden pillanatban nagyon oda...