belépés∆

A Penge Szövetsége - Sword in the Moon (Cheongpung Myeongwol) (2003)

 

A Penge Szövetsége - Sword in the Moon (Cheongpung Myeongwol) (2003)

 IMDb


Egy, a felső vezetéshez tartozó minisztereket sorban kivégző gyilkos garázdálkodik a királyt "leváltó" puccs kivitelezői között.

Az új király legfőbb testőre ered a gyilkos nyomába, ám hamar kiderül, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, ugyanis a gyilkos és szövetségese régi társa az elintézésükre küldött főhősnek. Bajtársiasság és szerelem keveredik a jelenben a múlt emlékei/felidézése miatt.

Akcióban gazdag film, a korrajz és a kosztümök parádésak, érdemes megnézni. Vásárlás közben akadtam rá akciós áron az egyik hiperben, nem tudtam otthagyni.

 

Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!
Kattints a nagyobb mérethez!Kattints a nagyobb mérethez!

 

A némi wuxiával ötvözött akciók szépek, de sokszor elnagyoltak a részletek, pontosabban keveset mutatnak belőle. Nem tudom, hogy a japán mesterművekhez szabad-e hasonlítani, a színészi játék az érzelmeket tekintve elmarad az eddig látottak mögött, de összeségében tetszett.

Hozzászólások   

#8 kata69 2011-01-26 16:32
Tipikusan a láttam már jobbat is kategória, de még belefér a kétszer megnézhető kategóriába :P
#7 Fody 2008-01-28 17:48
Sz*r film. :-)
#6 Guest 2008-01-28 16:14
Az eleje kísértetiesen hasonlít a szamuráj "bosszú filmek" indításához és harci beállításaihoz, s működött. De aztán - nálam legalábbis- szétesett a történet, a stílus keveredés inkább stílus zűrzavarrá lett, mint szerencsés vegyítéssé. A kínai wuxia elemek túltengése (nálam) végképp nem illett a történetbe. Mi tagadás, a végét már untam. Egységesebb szerkesztés és stílus kellett volna, az amúgy látványos kiállítás és fenyképezés nem tette jobbá az összhatást. Valahogy úgy éreztem, a mostanában készülő filmek ismétlődő hibái jönnek elő. Akkor is - mindenáron - látványközpontú ságra törnek, ha annak már a történet és a karakterek isszák meg a levét.
#5 Guest 2007-05-29 23:36
Pár éve láttam, nekem nagyon bejött.
#4 Dang Dinh Erik 2007-05-27 12:52
Nekem ez a film nem igazán nyerte meg a tetszésemet :roll:

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Rebel (2007)

The Rebel (2007)

Az elmúlt évtizedekben, bár több filmjük igen csábító témával bírt, általános vélekedés volt, hogy sajnos a vietnami mozi pénzügyi okokból képtelen megfelelni a nemzetközi sztenderdnek. A legmagasabb költségvetéssel bíró, államilag szponzorált filmekre is maximum 125.000...

Burning Paradise (Huo shao hong lian si) (1994)

Burning Paradise (Huo shao hong lian si) (1994)

IMDb   Bevallom őszintén, Ringo Lam filmjeitől eddig még nem sikerült - komolyabban - hasraesnem, a harcművészeti alkotások viszont mindig számíthatnak a figyelmemre, ezért a Burning Paradise című 1994-es kungfufilm is hamar utat talált a...

Switching Goodbye Me (Tenkousei: Sayonara anata) (2007)

Switching Goodbye Me (Tenkousei: Sayonara anata) (2007)

Obayashi Nobuhiko filmje egy remake, aminek érdekessége, hogy az eredeti változatot 1982-ben szintén ő rendezte, az újraforgatás apropóját pedig az annak idején a Yokohamai Filmfesztivál legjobb filmjének választott történet 25. évfordulója adta. Az 1982-es változatot...

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

Kevés film van, amiről ennyire nehéz lenne írni, mint az A Bloody Ariáról anélkül, hogy lelőném a film lényegét és poénját. Mindenestre megpróbálom.