belépés∆

Dasepo Naughty Girls (2006)

Dasepo Naughty Girls (2006)
 
 

Az utóbbi időkben virágkorukat élik a képregényekből adaptált filmek nemcsak Ázsia, hanem a világ filmgyártásában is. Amerikában egymás után jönnek ki a különböző szuperemberek kalandjait feldolgozó filmek, a világ másik felén, Japánban pedig a mangák hősei pattannak filmvászonra. Ezt a trendet kezdték el követni Hongkongban (Initial D , Battle of Wits ) és Dél-Koreában is, ahol talán nem találtak már feldolgozható anyagot, vagy csak valami sajátosat akartak belevinni a moziban, de a Dasepo Naughty Girls egy online képregényen alapszik. A film nem is rossz, így egyből e mozik szűkebb táborába sorolható.

 
Dasepo Naughty Girls (2006)
 

A képregény adaptációk egyik sarokköve, hogy mennyire tudják visszaadni az alapul szolgáló füzetecske, ez esetben honlap, hangulatát. Úgy vettem észre, minél jobban sikerül ezt megvalósítani, annál sikeresebb lesz a film. A Dasepo Naughty Girls esetében már a történeten látszik, hogy az alkotók erre törekedtek, hiszen nincs egy szűken értelmezett irányvonal, hanem több, kisebb történet zajlik párhuzamosan, mindegyik végén valamiféle csattanóval. Úgy kell ezt körülbelül elképzelni, mintha Kázmér és Huba, vagy Garfield történeteket pakolnánk egymás mellé, csak persze más-más szereplőkkel, és persze kicsit hosszabb játékidővel.

Dasepo Naughty Girls (2006)

A Dasepo középiskolát elég furcsa szerzetek látogatják, legyen az tanár, vagy diák. Ezt már a bevezető képsorok is jól példázzák, ahol egy órába nyerhetünk bepillantást, minek keretében a tanár próbálja a koreai patriotizmust elplántálni növendékei agyába, ami sajnos nem igazán sikerül neki. A tanulók sorra megcáfolják érveit, s végül, önmarcangolásba menekülve, a tanár büntetést ró ki saját magára. Egy pálcával el kell őt náspágolni, de persze nem a fiúknak. Miután ez megtörtént, csak úgy mellékesen közli, hogy az egyik tanár nem lesz egy darabig, mivel szifiliszt kapott. Erre az osztály egy emberként pánikba esik, és elmenekül az óráról, nyilván orvoshoz.

Dasepo Naughty Girls (2006)

Tehát láthatjuk, hogy nem egy könnyed kis vígjátékkal van dolgunk, ez a film bizony elég merész. Végigkövethetjük egy lány szerelmét, akinek egy cuki kis plüssjáték formájában lóg a szegénység a hátán. Igen, a szegénység, aki soha el nem engedi. Emiatt a lány egyetlen barátja egy gengszter lesz, aki viszont szeret matrózruhába öltözni. Aztán ott van küklopsz, az egyszemű, akinek gyönyörű húgáról kiderül, hogy valójában fiú. Persze mint minden iskolában, itt is megvannak a szépségkirálynők, akiket mindenki körülrajong, ám nem tartoznak a legokosabbak közé. Most azonban mindegyikből tanuló-gép válik, miután látogatást tettek az iskola igazgatójánál, akinek ajtaja alól zöld füst gomolyog kifelé.

Dasepo Naughty Girls (2006)

Hát körülbelül ez az alaphelyzet. Az egyes történetek tele vannak poénokkal, melyek nagy része igen csak abszurd, vagy legalábbis morbid. Egy kicsit talán emlékeztetnek a Funky Forest vicceskedéseire, bár ezek nem annyira elborultak, de nevetés helyett itt is gyakran csak a hajunkat tépjük, annyira fáj. Ezt azonban pozitív értelemben kell érteni, az alkotók pont ezt akarták elérni. Az egész film egyébként rágógumi színekben pompázik, még a koreai filmektől megszokottnál is sokkal rikítóbb minden. Vannak benne kellemes zenés betétek, táncos jelenetek, és egyébként is jó a film ritmusa. A színészek közepesen alakítanak - a gengszterfőnök pedig kifejezetten tetszett - de igazából nincs semmi kivetnivaló a játékukban.

Dasepo Naughty Girls (2006)

Azt kell mondjam, hogy a koreaiak ismét meglepetéssel szolgáltak, és egy kellemes és eredeti vígjátékkal örvendeztettek meg minket, talán csak a film legvégét nem sikerült jól eltalálni. Bár sokan a Cromitae High-hoz hasonlítják, annál mégis jobban sikerült, s ez nem erőszak-, inkább szexcentrikus, bár inkább csak verbálisan. Aki iskoláslány bugyikra vágyik, az ne erre kereskedjen, ez nem egy szokványos teen sex comedy.

 

 

Hozzászólások   

#12 Z 2009-06-17 21:18
Robbantsátok az agyamat a falra egy Shotgun-nal.
Ez a film egy elmebaj, egy infantilis beteges baromság.
Ha nem vagy 17 éves koreai fiú és/vagy lány, akkor szerintem messzire kerüld el ezt a filmet.
Ha nem teszed, - figyelmeztetlek , én szóltam! – akkor az fájni fog.
#11 Guest 2007-01-29 15:50
ne merd ahhoz a zseniális mozihoz hasonlítani ezt a vackot!!! :D
egyébként ANNYIRA azért nem rossz, lehet, hogy alatta szenvedtem, de még hetekkel később is eszembe jutott egy-két pillanat. a szereplőválogat ás például k*rvanagy.
#10 Guest 2007-01-28 21:19
én egy szóval sem mondtam, ne nézze meg senk i. szeretem a vicces filmeket, de erre nem igazán tudtam ráhangolódni. szerintem túlzásba vitték egy kicsit az ökörködést, nagyon tömény! a másik zavaró tényezó számomra az volt, hogy az egyes jelenetek közt semmi kapcsolat, mintha csakúgy leforgattak volna mindent, ami eszükbejutott. nem igazán láttam át, hogy ebből mi fog kisülni. na, ezért nem néztem végig. sok(k) ez így egyszerre! :-)
#9 Guest 2007-01-28 20:45
én youtubeon láttam félig mert nem volt időm végignézni de kell hozzá egy hangulat az biztos, mondjuk tervezem megnézni a 2. felét, sajátos stílusú
#8 Guest 2007-01-28 19:28
Indokolatlanul ne vegyük el mások kedvét a filmtől. Az, hogy sz*r, szerintem nem elég magyarázat, úgyhogy ha kifejtenétek bővebben. Köszi.

Pont azt érzem, mint a Funky Forestnél, csak szélsőséges véleményeket hallok mindenhonnan, de senki nem magyarázza meg miért gondolja azt, amit gondol. És most jöhet az a kontra, hogy ahhoz a zseniális mozihoz ne merjem hasonlítani ezt a vacakot :D, pedig szvsz sok a stiláris egyezés.
Hál'Istennek, nekem mind a kettő tetszett, bár az FF jobban...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Satan's Sword (Daibosatsu Toge) (1960)

Satan's Sword (Daibosatsu Toge) (1960)

    iMDB   Főszereplők: Ichikawa Raizo; Hongo Kojiro; Nakamura Tamao Rendezte: Kenji Misumi (1960, színes, 106 perc) A híres "The Great Buddha Pass" című regény sorozat alapján készült trilógia első része, mely jobban közelít a mű eredeti világához, mint a közismert...

Love Undercover (Sun jaat si mui) (2002)

Love Undercover (Sun jaat si mui) (2002)

Love Undercover (Sun jaat si mui) (2002)iMDBA Love Undercover is azon filmek közé tartozik, amikről tulajdonképpen bőven elég annyit leírni, hogy a műfaja romantikus vígjáték, a rendezőjét pedig úgy hívják, Joe Ma. Ebből mindenki tudja,...

The Invincible Fist (Tie shou wu qing) (1969)

The Invincible Fist (Tie shou wu qing) (1969)

Fölöttébb jó év volt az 1968-as a Shaw Brothers stúdió számára, de az 1969-est sem érhette panasz.  

Vörös nap (Soleil Rouge) (1971)

Vörös nap (Soleil Rouge) (1971)

Szamuráj a vadnyugaton! Hát persze, hogy ez az ötlet sem amerikai agyból pattant ki, hanem a talán leginkább japánmániás népség, a francia hozta tető alá, egy olyan korszakban, amikor még Hollywood dominanciája nem...