belépés∆

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)

 

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)
 
 

Félelmetes legenda terjeng szájról szájra egy diákról a koreai középiskolákban. Azt beszélik, nem fél semmitől és senkitől, hatalmasat képes ugrani, ráadásul egyedül, akár puszta kézzel ver el egy csapatnyi felfegyverzett rosszfiút. Különös és véres szokása, hogy megjelöli áldozatait: tapétavágó késsel 7 centiméteres sebet ejt rajtuk. Innen kapta a gúnynevét is: "Seven cutter".

 Jung Han-soot egy korábbi balhéja miatt elbocsátották előző iskolájából, így kénytelen máshova beiratkozni. Beilleszkedését több tényező is nehezíti, leginkább az, hogy az új helyen mindenki azt hiszi, ő "Seven cutter", így aztán az igazgató, a testneveléstanár, sőt a helyi bandafőnök is veszélyeztetve érzi magát, ami persze rengeteg konfliktushoz is vezet. Hogy élete ne legyen már ennyire unalmas, megles (és szinte rögtön le is bukik) egy lányt az öltözőben (természetesen véletlenül, hogy másképp), aki ráadásul nem túl nyugodt, szelid teremtés.

 Hát ennyit a történetről. A film vígjáték, talán leginkább a My Sassy Girl által kitaposott ösvényen halad, amiről nem is tér le túlzottan. No, nem mintha ez nagy baj lenne, mert szerintem sikerült az alkotóknak egy hasonlóan vicces filmet összehozni. Kicsit meglepett, hogy a többi ilyen jellegű filmhez képest talán kicsit merészebb poénok is helyet kaptak benne.

 Ami nem tetszett a filmben az a tanárnőt játszó színésznő. Szerintem rossz választás volt több okból is. Egyrészt  kissé túljátssza a szerepét, másrészt meg eléggé hiteltelen tanárnak, hiszen annyi idős, mint a diákok. Persze van bennem némi irigység is, nekem annak idején nem ilyen tanárnők jutottak: LINK.

 Összegzésképpen annyit mondanék, hogy arra a célra, amire szánták tökéletesen megfelel. Ha nem keresünk benne mondanivalót, könnyed kikapcsolódást nyújt.

 Ja és egy kellemes meglepetés is ért a filmben: van egy mozis jelenet, és egy ázsiai (hongkongi) filmet vetítenek. A címét nem írom be, akit érdekel nézze meg.

Hozzászólások   

#5 Z 2009-06-21 23:49
Ha már mindenáron össze kell hasonlítani valamivel, akkor szerintem inkább a „Sex is Zero”-hoz áll közel, de még az is ráver legalább 10 kört. A film mélypontjai: (SPOILER)
a sz@rás közben a sz@arba ejtem a szerelmem telefonját, mert fotókat készítek magamról a budiban, és az élő polip az alsónadrágban, premier plánban.
Kár, hogy ennél a filmnél nem lehetett 1 csillagnál kevesebbet adni, mert szívem szerint a 0-ra klikkeltem volna.
#4 Z 2009-06-21 23:47
Szerintem ezt a filmet még véletlenül sem lehet egy lapon emlegetni a „My Sassy Girl”-el.
Az egy romantikus film tele érzelemmel, nagyszerű színészi alakításokkal, amiben vannak remek poénok is.
Ez meg egy, talán vígjátéknak szánt alkotás, de lehet, hogy romantikus film szeretett volna lenni… vagy mégis inkább akció? – mindegy, biztos ami biztos alapon azért tettek bele mindent. A film egyetlen poént nem tud felmutatni, még annak a kevésnek is, aminek esetleg meglett volna az esélye, azt is rosszul sütik el. Mindez megspékelve borzalmasan rossz színészi játékokkal.
#3 Guest 2006-10-25 23:24
Na igen, mint nő nekem is bejön.
Remélem, sokan megnézitek a filmet, ha már egyszer lefordítottam. ;-)
#2 Guest 2006-10-25 19:08
A koreaiak (is) szeretik ezeket a sulis marhaságokat. Az ajánló elejét olvasva nekem egyből a Whasango ugrott be, de úgy látszik, ez azért nem egészen olyan.
#1 Guest 2006-10-25 18:00
Nekem is ilyen tanár néni kell!!! :P :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Riding the Metro (2006)

Riding the Metro (2006)

iMDB  Tetsuo Shinohara (Heaven’s Bookstore , Yokubo, Female) filmje egy regényből készült, mely – mondanom sem kell – nagyon nagy népszerűségnek örvendett a maga idején Japánban, tehát muszáj volt belőle filmadaptációt készíteni. Egy 40-es...

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

Blue Swallow (Cheong yeon) (2005)

iMDB Külsőségeiben, megjelenésében a Blue Swallow egyértelműen sejteti, hogy itt bizony egy új koreai sikervárományosról van szó. Ez a film folytathatja a Shiri, vagy a JSA által megkezdett és mondjuk a Welcome to Dongmakgollal folytatott utat...

Angel Dust (1994)

Angel Dust (1994)

  A pszihothillereket alapból is kedvelem, ez pedig különösen érdekelt, mivel Sogo Ishii csinálta, akinek az Electric Dragon 80.000 Volt című remekművet is köszönhetjük. A film egy sorozatgyilkos után eredő érzékeny lelkű nyomozónőről szól, aki...

Forest of Death (Sum yuen) (2007)

Forest of Death (Sum yuen) (2007)

Forest of Death (Sum yuen) (2007)iMDBA rettenetesen rosszul sikerült The Haunted School-lal kapcsolatban merült fel bennem, hogy ezeket a kommersz, a horror és a misztikum határán ingadozó filmeket Hongkongban meg kellene hagyni a Pang testvéreknek,...