belépés∆

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)

 

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)
 
 

Félelmetes legenda terjeng szájról szájra egy diákról a koreai középiskolákban. Azt beszélik, nem fél semmitől és senkitől, hatalmasat képes ugrani, ráadásul egyedül, akár puszta kézzel ver el egy csapatnyi felfegyverzett rosszfiút. Különös és véres szokása, hogy megjelöli áldozatait: tapétavágó késsel 7 centiméteres sebet ejt rajtuk. Innen kapta a gúnynevét is: "Seven cutter".

 Jung Han-soot egy korábbi balhéja miatt elbocsátották előző iskolájából, így kénytelen máshova beiratkozni. Beilleszkedését több tényező is nehezíti, leginkább az, hogy az új helyen mindenki azt hiszi, ő "Seven cutter", így aztán az igazgató, a testneveléstanár, sőt a helyi bandafőnök is veszélyeztetve érzi magát, ami persze rengeteg konfliktushoz is vezet. Hogy élete ne legyen már ennyire unalmas, megles (és szinte rögtön le is bukik) egy lányt az öltözőben (természetesen véletlenül, hogy másképp), aki ráadásul nem túl nyugodt, szelid teremtés.

 Hát ennyit a történetről. A film vígjáték, talán leginkább a My Sassy Girl által kitaposott ösvényen halad, amiről nem is tér le túlzottan. No, nem mintha ez nagy baj lenne, mert szerintem sikerült az alkotóknak egy hasonlóan vicces filmet összehozni. Kicsit meglepett, hogy a többi ilyen jellegű filmhez képest talán kicsit merészebb poénok is helyet kaptak benne.

 Ami nem tetszett a filmben az a tanárnőt játszó színésznő. Szerintem rossz választás volt több okból is. Egyrészt  kissé túljátssza a szerepét, másrészt meg eléggé hiteltelen tanárnak, hiszen annyi idős, mint a diákok. Persze van bennem némi irigység is, nekem annak idején nem ilyen tanárnők jutottak: LINK.

 Összegzésképpen annyit mondanék, hogy arra a célra, amire szánták tökéletesen megfelel. Ha nem keresünk benne mondanivalót, könnyed kikapcsolódást nyújt.

 Ja és egy kellemes meglepetés is ért a filmben: van egy mozis jelenet, és egy ázsiai (hongkongi) filmet vetítenek. A címét nem írom be, akit érdekel nézze meg.

Hozzászólások   

#5 Z 2009-06-21 23:49
Ha már mindenáron össze kell hasonlítani valamivel, akkor szerintem inkább a „Sex is Zero”-hoz áll közel, de még az is ráver legalább 10 kört. A film mélypontjai: (SPOILER)
a sz@rás közben a sz@arba ejtem a szerelmem telefonját, mert fotókat készítek magamról a budiban, és az élő polip az alsónadrágban, premier plánban.
Kár, hogy ennél a filmnél nem lehetett 1 csillagnál kevesebbet adni, mert szívem szerint a 0-ra klikkeltem volna.
#4 Z 2009-06-21 23:47
Szerintem ezt a filmet még véletlenül sem lehet egy lapon emlegetni a „My Sassy Girl”-el.
Az egy romantikus film tele érzelemmel, nagyszerű színészi alakításokkal, amiben vannak remek poénok is.
Ez meg egy, talán vígjátéknak szánt alkotás, de lehet, hogy romantikus film szeretett volna lenni… vagy mégis inkább akció? – mindegy, biztos ami biztos alapon azért tettek bele mindent. A film egyetlen poént nem tud felmutatni, még annak a kevésnek is, aminek esetleg meglett volna az esélye, azt is rosszul sütik el. Mindez megspékelve borzalmasan rossz színészi játékokkal.
#3 Guest 2006-10-25 23:24
Na igen, mint nő nekem is bejön.
Remélem, sokan megnézitek a filmet, ha már egyszer lefordítottam. ;-)
#2 Guest 2006-10-25 19:08
A koreaiak (is) szeretik ezeket a sulis marhaságokat. Az ajánló elejét olvasva nekem egyből a Whasango ugrott be, de úgy látszik, ez azért nem egészen olyan.
#1 Guest 2006-10-25 18:00
Nekem is ilyen tanár néni kell!!! :P :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Zombie Self-Defense Force (Zonbi jieitai) (2006)

Zombie Self-Defense Force (Zonbi jieitai) (2006)

 IMDb A filmet rendező Naoyuki Tomomatsu-t leginkább a "Stacy" című alkotásáról ismerhetjük. Akik látták azt a filmet, nem is kell tovább olvasniuk ezt az ismertetőt. Bármit is gondoljanak a halálból visszatért diáklányokról, ezúttal majdnem ugyanazt kapják...

Dhoom (2004)

Dhoom (2004)

  IMDb Ha rákap az ember az ázsiai filmekre, akkor ez valószínűleg jele a világra való nyitottságnak, más kultúrák tolerálásának etc, etc. Mégis: hiába tetszett a Krrish (a készítő itt is a Yash Raj Films), életem első...

Pinky Violence Collection (2005)

Pinky Violence Collection (2005)

Pinky Violence Collection (2005)A kiadás éve ne tévesszen meg senkit sem, ez a 4 filmet tartalmazó gyűjtemény a japán pinku eigák aranykorába, a 70-es évek első felébe enged egy kis betekintést, nem is akármilyet! Ezek...

Kamome Shokudo (Ruokala Lokki) (2006)

Kamome Shokudo (Ruokala Lokki) (2006)

iMDB  Néha a teljesen lehetetlennek tűnő kombinációk sikerülnek a legjobban. Ha egy héttel ezelőtt azt mondta volna nekem valaki, hogy a japánok és a finnek jó filmet tudnak együtt készíteni, nem igazán hittem volna...