belépés∆

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)

 

The Legend of The Seven Cutter (Kariseuma talchulgi) (2006)
 
 

Félelmetes legenda terjeng szájról szájra egy diákról a koreai középiskolákban. Azt beszélik, nem fél semmitől és senkitől, hatalmasat képes ugrani, ráadásul egyedül, akár puszta kézzel ver el egy csapatnyi felfegyverzett rosszfiút. Különös és véres szokása, hogy megjelöli áldozatait: tapétavágó késsel 7 centiméteres sebet ejt rajtuk. Innen kapta a gúnynevét is: "Seven cutter".

 Jung Han-soot egy korábbi balhéja miatt elbocsátották előző iskolájából, így kénytelen máshova beiratkozni. Beilleszkedését több tényező is nehezíti, leginkább az, hogy az új helyen mindenki azt hiszi, ő "Seven cutter", így aztán az igazgató, a testneveléstanár, sőt a helyi bandafőnök is veszélyeztetve érzi magát, ami persze rengeteg konfliktushoz is vezet. Hogy élete ne legyen már ennyire unalmas, megles (és szinte rögtön le is bukik) egy lányt az öltözőben (természetesen véletlenül, hogy másképp), aki ráadásul nem túl nyugodt, szelid teremtés.

 Hát ennyit a történetről. A film vígjáték, talán leginkább a My Sassy Girl által kitaposott ösvényen halad, amiről nem is tér le túlzottan. No, nem mintha ez nagy baj lenne, mert szerintem sikerült az alkotóknak egy hasonlóan vicces filmet összehozni. Kicsit meglepett, hogy a többi ilyen jellegű filmhez képest talán kicsit merészebb poénok is helyet kaptak benne.

 Ami nem tetszett a filmben az a tanárnőt játszó színésznő. Szerintem rossz választás volt több okból is. Egyrészt  kissé túljátssza a szerepét, másrészt meg eléggé hiteltelen tanárnak, hiszen annyi idős, mint a diákok. Persze van bennem némi irigység is, nekem annak idején nem ilyen tanárnők jutottak: LINK.

 Összegzésképpen annyit mondanék, hogy arra a célra, amire szánták tökéletesen megfelel. Ha nem keresünk benne mondanivalót, könnyed kikapcsolódást nyújt.

 Ja és egy kellemes meglepetés is ért a filmben: van egy mozis jelenet, és egy ázsiai (hongkongi) filmet vetítenek. A címét nem írom be, akit érdekel nézze meg.

Hozzászólások   

#5 Z 2009-06-21 23:49
Ha már mindenáron össze kell hasonlítani valamivel, akkor szerintem inkább a „Sex is Zero”-hoz áll közel, de még az is ráver legalább 10 kört. A film mélypontjai: (SPOILER)
a sz@rás közben a sz@arba ejtem a szerelmem telefonját, mert fotókat készítek magamról a budiban, és az élő polip az alsónadrágban, premier plánban.
Kár, hogy ennél a filmnél nem lehetett 1 csillagnál kevesebbet adni, mert szívem szerint a 0-ra klikkeltem volna.
#4 Z 2009-06-21 23:47
Szerintem ezt a filmet még véletlenül sem lehet egy lapon emlegetni a „My Sassy Girl”-el.
Az egy romantikus film tele érzelemmel, nagyszerű színészi alakításokkal, amiben vannak remek poénok is.
Ez meg egy, talán vígjátéknak szánt alkotás, de lehet, hogy romantikus film szeretett volna lenni… vagy mégis inkább akció? – mindegy, biztos ami biztos alapon azért tettek bele mindent. A film egyetlen poént nem tud felmutatni, még annak a kevésnek is, aminek esetleg meglett volna az esélye, azt is rosszul sütik el. Mindez megspékelve borzalmasan rossz színészi játékokkal.
#3 Guest 2006-10-25 23:24
Na igen, mint nő nekem is bejön.
Remélem, sokan megnézitek a filmet, ha már egyszer lefordítottam. ;-)
#2 Guest 2006-10-25 19:08
A koreaiak (is) szeretik ezeket a sulis marhaságokat. Az ajánló elejét olvasva nekem egyből a Whasango ugrott be, de úgy látszik, ez azért nem egészen olyan.
#1 Guest 2006-10-25 18:00
Nekem is ilyen tanár néni kell!!! :P :D

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hideo Gosha

Hideo Gosha

Született: 1929 febr. 26. TokyoElhunyt: 1992. aug. 30.Gyermekkorában a szamuráj filmek nagy rajongója volt, amit Japánban "chambara" filmeknek neveznek. Felnőttként jó pár, mára már klasszikussá lett opusszal gazdagította ezt a műfajt.

Brigitte Lin Chin Hsia

Brigitte Lin Chin Hsia

Brigitte Lin Chin Hsia (林青霞)Lin Chin Hsia 1954 november 3-án született Tajvanon, Taipei-ben. Tanulmányait a Taiwan Chingling Girls’ Secondary School-ban, majd a Tanjiang General Education College-ben végezte. 1972-ben, 17 évesen fedezte fel egy filmes producer,...

Dead End Run (2003)

Dead End Run (2003)

 iMDB Sogo Ishii szeret a a Tetsuo nyomdokain haladó őrült agymenéseket csinálni. Bár csinált már fekete komédiát (Crazy Family) és finom szövésű művész-thrillert (Angel Dust), a Bust City és az Electric Dragon 80.000 Volt után a...

Tange Sazen And The Pot Worth A Million Ryo (Tange Sazen yowa: Hy…

Tange Sazen And The Pot Worth A Million Ryo (Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo) (1935)

 A félkarú, félszemű Tange kedvelt alakja a japán folklórnak, de a mozi sem hanyagolta el. Már a kezdetektől fogva lecsapott rá a filmipar, számos formában vitték vászonra a kalandjait. Ez a film 1935-ben, az elsők...