belépés∆

A Tale of Two Sisters (Két nővér) (Janghwa, Hongryeon) (2003)

 

A Tale of Two Sisters (Két nővér) (Janghwa, Hongryeon) (2003)

 IMDb


 A két nővért, Soo-mit és Soo-yeont hosszas pszichiátriai kezelés után végre hazaengedik a szanatóriumból, valami azonban mégsincs rendben. A lányok halálosan rettegnek mostohaanyjuktól, édesapjuk pedig nem akar tudomást venni félelmükről. Mintha ez még nem lenne elég, Soo-mit rémálmok is gyötrik. Úgy érzi, valami nincs rendjén a házban és legfőképpen a mostohaanyja sem az, aminek mutatja magát. Ezért aztán mindent megtesz, hogy megvédje szeretett testvérét, bármibe is kerüljön.

Kattints a nagyobb mérethez! Kattints a nagyobb mérethez!

"Jaj, ne! Megint egy szellemlányos film!" - kiálthatnának fel az ilyen mozikat elvből kerülő/utáló/lenéző emberkék, én viszont úgy érzem, hogy ennek a (lélektani) horror-drámának ezen motívuma csak másodlagos szerepet tölt be. A történet alapjául az azonos című (Janghwa, Hongryeon, ami szó szerinti fordításban Rózsa, Lótusz) koreai népmese szolgált, az eredmény pedig zseniális. Ji-woon Kim ismét nagyot alkotott, a film stílusában az egyik legjobb, köszönhetően a sajátos hangulatnak és a jól eltalált színészeknek. A különféle filmfesztiválokon kapott 11 díj + 1 jelölés is magáért beszél. A sztori nagyon csavaros, annak ellenére, hogy elég lassan bontakoznak ki a dolgok. Előfordulhat, hogy többször is szükséges megtekinteni, hogy összeáljon a teljes kép. Erősen ajánlott!
 
Kattints a nagyobb mérethez! Kattints a nagyobb mérethez!

Hozzászólások   

#18 Guest 2009-02-19 20:12
ez a kedvenc filmem
#17 GaboJa 2008-09-29 17:02
Én most vagyok túl ezen a filmen. Igazából nehezen jött össze nekem hogy most mi is van. Horrornak nem is nevezném.
Vártam valami igazi horror elemet pl berántják a mosogató alá a mostohaanyát meg hasonlók ráugrik vagy ilyen. igazából egy kis ilyesztő jelenet volt mikor kinyúlik a kéz a mosogató alól. összeségében nem lettem a film rajongója kb 10/6-t adék rá.
#16 Guest 2008-07-24 11:52
Ritkán nézek ehez hasonló filmeket (horror, psycho thriller), de ez a film kifejezetten tetszett. Nekem kicsit lassan bontakozott ki az elején a történet, de megérte megnézni.
Sajnos én is hallottam a hírt miszerint készül az amerikai remake csak azt nem értem miért kell minden jó filmet elrontani egy olyan remakel ami valószinüleg meg sem fogja közelíteni az eredeti filmet, szerintem az amerikaiak is jobban járnának ha feldolgozás helyett inkább az eredeti filmek adnának egy kicsit több reklámot, és inkább azt néznék meg. :-)
#15 Parragh Ádám 2008-07-18 12:55
http://geekz.blog.hu/2008/07/11/ket_nover

.m.
#14 arnold 2007-05-30 15:23
mitől szőrszálhasogat ó az, ha értelmezni próbálunk egy jelenetet? miért baj, ha valaki gondolkodik? nem mindenki olyan ügyes, mint te, aki elsőre megérti a filmeket. még igencsak új vagy itt, és máris ilyen lekezelően viselkedsz...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

Tange Sazen: Secret of the Urn (1966)

   IMDb   Eredeti cím: Tange Sazen-Hien Iagiri Rendező: Gosha Hideo Főszereplő: Nakamura Kinnosuke (színes, 1966)   AZ ISMERTETŐ SPOILEREKET TARTALMAZHAT! (manu) 

Death Valley (Duan hun gu) (1968)

Death Valley (Duan hun gu) (1968)

    Az 1960-as évek végefelé remekül álltak a dolgok a Shaw Brothers stúdiónál. Már 1966-ban piacra került a Come Drink With Me, 1967-ben követte a The One-Armed Swordsman, együtt a The Assassin történetével. Rá egy évre...

She Shoots Straight (1989)

She Shoots Straight (1989)

She Shoots Straight (1989)iMDBCorey Yuen egyik korai rendezésével, a Police Assassins-szal már megmutatta, hogy képes arra, hogy egy könnyed, szórakoztató „girls with guns” filmet készítsen. Néhány évvel később úgy gondolta, hogy megpróbálkozik  a „műfajon” belül...

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)

Tokyo Raiders (Dong jing gong lue) (2000)iMDB  Az Egyesült Államokban egy kínai lány, Macy éppen az esküvőjére készül, azonban a vőlegény nem érkezik meg. Macy bánatában hazautazik Hongkongba, hogy összepakoljon és a férjjelölt legutolsó ismert tartózkodási...