belépés∆

A World Without Thieves (Tian xia wu zei) (2004)

A World Without Thieves (Tian xia wu zei) (2004)

Xiaogang Feng filmjéről nem tudtam eldönteni, hogy vajon saját kútfőből hozta össze ezt a filmet, vagy a kínai propagandagépezet is segített neki mindebben. Hogy miért is jutott ez eszembe, az a lentiekből (na meg a filmből) kiderül.

A film főhőse egy tolvaj pár, Wang Li (Rene Liu) és Wang Bo (Andy Lau), akik egy lopott BMW-vel mennek nyugat felé, útközben egy templomi imádságnál magukhoz vesznek néhány mobiltelefont, tehát abszolút hűek a tolvajsághoz. Azonban találkoznak egy talán túlzottan is naiv melóssal, aki éppen hazafelé indul a szülőfalujába, természetesen az évek alatt megspórolt pénzével együtt. Wang Lit meghatja ennek a szerencsétlennek a sorsa és úgy dönt még Wang Bo bíztatása ellenére is, hogy bármibe kerüljön is, nem engedi, hogy elrabolják ennek a fickónak a pénzét. Vonatra szállnak és megindul egy sok-sok nehézséggel tarkított út, mert természetesen a vonaton vannak más tolvajok is.

A film nagyon jól sikerült, izgalmas és látványos, remek színészekkel. A naiv figura engem kissé idegesített, de a propagandagépezet biztos nem véletlenül tette ilyenné (ugye a munkások Kína jövője, vigyázzunk rájuk, ne nézzük le őket, stb...). Andy Lau ebben a filmben is bizonyítja, hogy ő Hongkong talán legjobb színésze jelenleg, remekül hozza a figurát (ez mondjuk alap), megtetézve a rá jellemző „mágikus” dolgokkal (pl. amikor az ebédlőkocsiban a tojással szórakozik az üvegpohárban). A film befejezése is méltó a sztorihoz, semmiféle Hollywoodban szokásos happy end nincs benne. Összefoglalva mindenképp megéri megnézni ezt a filmet is, magas színvonalú, gyönyörűen kivitelezett alkotás.

imdb

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Erotic Ghost Story II (Liu jai yim taam chuk chap neung tun san) …

Erotic Ghost Story II (Liu jai yim taam chuk chap neung tun san) (1991)

Erotic Ghost Story II (Liu jai yim taam chuk chap neung tun san) (1991)iMDBA sorozat második része sajnos semmilyen tekintetben sem követi az eredeti filmet. Gyakorlatilag mindent és mindenkit lecseréltek benne, mindössze egy véleményem szerint...

Green Snake (Ching Se) (1993)

Green Snake (Ching Se) (1993)

Ez a film egy réges régi kínai népmese Tsui Hark által megálmodott wuxia változata. Két nőnemű kígyódémon, névszerint Zöld és Fehér „lejönnek” az emberek világába, hogy a többszáz éve gyakorolt tudományukat kipróbálják a földi halandókon....

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Re-cycle (Gwai wik) (2006)

Ting Yin (Angelica Lee - Divergence, Koma, The Eye 1-2.) sikeres bestseller író, szerelmes regényeit imádják olvasói. Mégis úgy érzi váltania kell, és nekiáll egy misztikus, a természetfelettivel foglalkozó regény megírásának.

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (Nabbie no koi) (1999)

Nabbie szerelme (ナビーの恋) (1999)   iMDB