belépés∆

The Shaolin Temple (1979)

The Shaolin Temple (1979)

iMDB

    A nagy gonosz egyik szolgája megpróbálja eltenni a nagy gonoszt láb alól. Ez azonban nem sikerül neki, még úgy sem, hogy a fia is beavatkozik. A szolga elhalálozik, a fiú elmenekül a tett színhelyéről. Shaolin szerzetesek oltalma alá kerül és be is lép szerzetesnek, továbbá fogadalmat tesz, hogy megöli a nagy gonoszt. Útjuk többször is keresztezi egymást, először egy lány miatt, majd a nagy gonosz másik ellensége miatt, akit a fiú elbújtat. A nagy gonosz végül a templom ellen fordul, így a shaolin szerzeteseknek is harcolniuk kell, hogy megmentsék a templomukat és ebben a csatában sor kerül a végső ütközetre is a fiú és a nagy gonosz között...

    A sztori teljesen átlagos, de hát egy kung-fu filmben a sztori mindig kiegészítő szerepet kap a sok kung-fu jelenet közötti hely kitöltésére. A karakterek kicsit sablonosak, viszont nagyon tudnak kung-fuzni... :) Ahogy iMDB-n is írják, ebben a filmben nem használtak semmiféle trükköt, kaszkadőröket, speciális vágásokat, így végig igazi kung-fut élvezhetünk. További pozitívum még a film zenéje, ami nagyon hangulatos, valamint 1-2 szép természeti kép is megjelenik bevágásként. Ami nekem nem tetszett benne, az az, hogy egy idő után már sok lett a kung-fu jelenetből, valamint a részeges kung-fu ötletét mintha Jackie Chan még ezelőtt a film előtt lelőtte volna már... Ettől függetlenül megér egy megnézést a kung-fu filmek rajongóinak.

   Ez volt Jet Li első filmszerepe 16 évesen, többszörös  Wu Shu bajnokként. A film nagy kung-fu mániát indított el szerte Kínában, nem véletlenül... :)

Hozzászólások   

#4 Guest 2007-06-27 19:55
Sziasztok 1 kis segitség kéne nekem, magyar feliratot keresek ehez a filmhez, és a többi Jet-Li-s filmhez, kérlek segitsetek:sad:
#3 Guest 2007-01-11 18:38
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Eredetileg az ajánlóban is ezt szerettem volna írni, de úgy látszik, végül kimaradt. :-)
#2 Guest 2007-01-11 16:45
Szerintem inkább azért érdemes megnézni, mert Jet első mozija...
#1 Guest 2007-01-10 16:38
Yezy ajánlója miatt néztem meg, de igazán nem fogott meg. Kung-fu tudás ide vagy oda, meglehetősen gyerekesen elővezetett történet ez, a rendezés sem az igazi. Én bizony tucatnyi jobb "verekedős" filmet láttam..

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)iMDBMi kell egy jó kungfu vígjátékhoz? Ezt már régen kitalálták, természetesen sok-sok poénra vett kungfu jelenet, valamit rengeteg helyzetkomikum. Azonban az egészet az Aces Go Places ...

Ghost Story of Yotsuya (Tokaido Yotsuya Kaidan) (1959)

Ghost Story of Yotsuya (Tokaido Yotsuya Kaidan) (1959)

Ahogy múltak az évek, egyre nehezebb dolog volt újat hozni a kísértet történetbe, de azért a filmvállalatok rendületlenül igyekeztek megoldani a problémát. Különösen amikor két stúdió is egyszerre látott neki a forgatásnak, ami 1959-ben megtörtént.

Lone Wolf Isazo (Hitokiri okami) (1968)

Lone Wolf Isazo (Hitokiri okami) (1968)

A Lone Wolf ugyan elsősorban a közismert szamuráj kalandfilm sorozat által vonult be a köztudatba, Kenji Misumi és Wakayama Tomisaburo által fémjelezve. Persze, a "magányos farkas" gyakori kifejezés más nyelvekben is, nem csak a magyarban....

Leslie Cheung Kwok-wing

Leslie Cheung Kwok-wing

Leslie Cheung Kwok-wing Hongkong Kowloon nevű részén született egy középosztálybeli család tizedik, legfiatalabb gyerekeként 1956 szeptember 12-én. Szülei a Cheung Fat-chung nevet adták neki. Apja egy jónevű szabó volt, akinek az ügyfélkörébe tartozott két amerikai...