belépés∆

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 iMDB

 

 
        Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

Nem vártam sokat ettől a filmtől mikor megláttam az újságban, mivel ez egy kínai dráma és hát a szereplőket se nagyon ismertem, no meg a rendezőt se, aki nem más volt, mint Chao Wang. Ő egyben a forgatókönyvíró is egyéblént. Kis tanulmányozás után kiderült, hogy egy igazán jó, feltörekvő rendezővel van dolgom, mivel a film a cannesi filmfesztiválon díjat is nyert 2006-ban, valamint Chao Wang eddig 3 filmet rendezett és mindegyik film hasonlóan sikeres volt a francia fesztiválon. Szóval ezek után úgy gondoltam érdekes film elé nézek.        

           A film alap története, hogy az apa (Youcai Wu) eljön a nagy városba, hogy megkeresse fiát felesége kérésére, aki halálos beteg (méhnyak rákja van). A városban él a lánya (Yuan Tian), aki egy karaoke bárban dolgozik, amit a barátja üzemeltet. A lánya megadja egy rendőr telefonszámát és ő segít az apának a fiú kutatásában. A rendőr (Yiqing Li), már nyugdíjazás előtt áll és örömmel segít az apának a keresésben. Hamar össze is barátkozik a két öreg, hiszen egy cipőben járnak.
 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 
        A rendőr fia is eltűnt, s ahogy halad előre a sztori, szép lassan kibontakoznak az összefüggések, amit például a film elején nem is értettem, tudniillik, hogy hol is van itt az a bizonyos luxusautó? A rejtély végül szépen meg is oldódik.

       A történet összességében egy nagyon lassú folyású darab. Négy főszereplő bőségesen elég is volt egy drámához.  Én néha unatkoztam a film alatt, de ez valószínű azért volt, mert nem voltam kellőképpen ráhangolódva egy ilyen filmre.

Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a lassú folyású szépen kibontakozó történeteket. Semmi csavar, semmi váratlan meglepetés nem éri a nézőt a film alatt.  Ja és még azoknak, akik szeretik a szép ázsiai nőket. Yuan Tianért ugyanis érdemes megnézni ezt a filmet, egy nagyot dekoratív, csinos nőt ismertem meg a személyében.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Ekin Cheng Yee-Kin

Ekin Cheng Yee-Kin

Ekin Cheng Yee-Kin (鄭伊健)Ekin Cheng 1967. október 4-én született Hongkongban. Még a középiskola elvégzése előtt reklámokban kezdett szerepelni, eleinte még Noodle Cheng néven (neve, Yee-Kin egy kínai kaja nevéhez hasonlít), később a Dior Cheng nevet...

A Chinese ghost story II (Sinnui yauwan II) (1990)

A Chinese ghost story II (Sinnui yauwan II) (1990)

A Chinese ghost story II (Sinnui yauwan II) (1990) iMDB  

The Barefoot Kid (Chik geuk siu ji) (1993)

The Barefoot Kid (Chik geuk siu ji) (1993)

The Barefoot Kid (Chik geuk siu ji) (1993)iMDBEz a korai Johnnie To film még semmiben sem emlékeztet a későbbiekben védjegyévé vált stílusára. Ez nem is csoda, hiszen a rendező ekkor még javában kereste saját...

The Masked Prosecutor (Ye cha) (1999)

The Masked Prosecutor (Ye cha) (1999)

The Masked Prosecutor (Ye cha) (1999)iMDBHerman Yau az évek során Hongkong egyik kultikus rendezőjévé nőtte ki magát, elsősorban az extrém témákat és történeteket bemutató category III filmjeinek köszönhetően. Azonban az eddigi több, mint 40 filmjének...