belépés∆

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 iMDB

 

 
        Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

Nem vártam sokat ettől a filmtől mikor megláttam az újságban, mivel ez egy kínai dráma és hát a szereplőket se nagyon ismertem, no meg a rendezőt se, aki nem más volt, mint Chao Wang. Ő egyben a forgatókönyvíró is egyéblént. Kis tanulmányozás után kiderült, hogy egy igazán jó, feltörekvő rendezővel van dolgom, mivel a film a cannesi filmfesztiválon díjat is nyert 2006-ban, valamint Chao Wang eddig 3 filmet rendezett és mindegyik film hasonlóan sikeres volt a francia fesztiválon. Szóval ezek után úgy gondoltam érdekes film elé nézek.        

           A film alap története, hogy az apa (Youcai Wu) eljön a nagy városba, hogy megkeresse fiát felesége kérésére, aki halálos beteg (méhnyak rákja van). A városban él a lánya (Yuan Tian), aki egy karaoke bárban dolgozik, amit a barátja üzemeltet. A lánya megadja egy rendőr telefonszámát és ő segít az apának a fiú kutatásában. A rendőr (Yiqing Li), már nyugdíjazás előtt áll és örömmel segít az apának a keresésben. Hamar össze is barátkozik a két öreg, hiszen egy cipőben járnak.
 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 
        A rendőr fia is eltűnt, s ahogy halad előre a sztori, szép lassan kibontakoznak az összefüggések, amit például a film elején nem is értettem, tudniillik, hogy hol is van itt az a bizonyos luxusautó? A rejtély végül szépen meg is oldódik.

       A történet összességében egy nagyon lassú folyású darab. Négy főszereplő bőségesen elég is volt egy drámához.  Én néha unatkoztam a film alatt, de ez valószínű azért volt, mert nem voltam kellőképpen ráhangolódva egy ilyen filmre.

Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a lassú folyású szépen kibontakozó történeteket. Semmi csavar, semmi váratlan meglepetés nem éri a nézőt a film alatt.  Ja és még azoknak, akik szeretik a szép ázsiai nőket. Yuan Tianért ugyanis érdemes megnézni ezt a filmet, egy nagyot dekoratív, csinos nőt ismertem meg a személyében.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Miért nem jók a japán thrillerek?

Love and Honor (2006)

Love and Honor (2006)

 iMDB Az év eddig legjobban várt japán filmje végre megérkezett. A jócskán hetven felett garázdálkodó rendező, Yoji Yamada, már két előző filmjével,...

Szamurájok és Banditák (DVD, 2007)

Szamurájok és Banditák (DVD, 2007)

  Hideo Gosha neves japán rendező, aki ugyan több témakörben kipróbálta a tudását a stúdiók világában, elsősorban mégis a szamuráj filmek között alkotta a legnevesebb műveit. Pályája kezdetén rögtön az első filmrendezése hatalmas sikert aratott. A...

Falusi fotóalbum (Mura no shashinshuu) (2004)

Falusi fotóalbum (Mura no shashinshuu) (2004)

A Japán Alapítvány által szervezett Japán Filmklub vetítések keretein belül idén tavasszal magyar moziban is látható volt Mihara Mitsuhiro melodrámai felhangoktól sem mentes filmje. Amellett, hogy talán az a legnagyobb érdekessége, hogy egy valódi falu...