belépés∆

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 iMDB

 

 
        Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

Nem vártam sokat ettől a filmtől mikor megláttam az újságban, mivel ez egy kínai dráma és hát a szereplőket se nagyon ismertem, no meg a rendezőt se, aki nem más volt, mint Chao Wang. Ő egyben a forgatókönyvíró is egyéblént. Kis tanulmányozás után kiderült, hogy egy igazán jó, feltörekvő rendezővel van dolgom, mivel a film a cannesi filmfesztiválon díjat is nyert 2006-ban, valamint Chao Wang eddig 3 filmet rendezett és mindegyik film hasonlóan sikeres volt a francia fesztiválon. Szóval ezek után úgy gondoltam érdekes film elé nézek.        

           A film alap története, hogy az apa (Youcai Wu) eljön a nagy városba, hogy megkeresse fiát felesége kérésére, aki halálos beteg (méhnyak rákja van). A városban él a lánya (Yuan Tian), aki egy karaoke bárban dolgozik, amit a barátja üzemeltet. A lánya megadja egy rendőr telefonszámát és ő segít az apának a fiú kutatásában. A rendőr (Yiqing Li), már nyugdíjazás előtt áll és örömmel segít az apának a keresésben. Hamar össze is barátkozik a két öreg, hiszen egy cipőben járnak.
 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 
        A rendőr fia is eltűnt, s ahogy halad előre a sztori, szép lassan kibontakoznak az összefüggések, amit például a film elején nem is értettem, tudniillik, hogy hol is van itt az a bizonyos luxusautó? A rejtély végül szépen meg is oldódik.

       A történet összességében egy nagyon lassú folyású darab. Négy főszereplő bőségesen elég is volt egy drámához.  Én néha unatkoztam a film alatt, de ez valószínű azért volt, mert nem voltam kellőképpen ráhangolódva egy ilyen filmre.

Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a lassú folyású szépen kibontakozó történeteket. Semmi csavar, semmi váratlan meglepetés nem éri a nézőt a film alatt.  Ja és még azoknak, akik szeretik a szép ázsiai nőket. Yuan Tianért ugyanis érdemes megnézni ezt a filmet, egy nagyot dekoratív, csinos nőt ismertem meg a személyében.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Ellenséges vágyak - Lust, Caution (2007)

Ellenséges vágyak - Lust, Caution (2007)

Kíváncsi lennék, hányan tudják, hogy mit jelent az NC-17 kód egy filmmel kapcsoltban. Valójában nekem csak halvány fogalmaim voltak róla a mai napig, de mostantól jobban oda fogok figyelni rá, hiszen igen sokat segít...

Wong Jing

Wong Jing

Wong Jing (王晶)Wong Yat Cheong 1956. január 1-én született Hongkongban. Apja, Tian-lin Wang tévésorozatok rendezője volt, valamint számtalan filmben is szerepelt, így fia is hamar kapcsolatba került a filmes világgal. Azonban ahelyett, hogy egyenesen követte...

The Witch of the West is Dead (Nishi no majo ga shinda) (2008)

The Witch of the West is Dead (Nishi no majo ga shinda) (2008)

Következzék egy újabb példa arra, hogy a japán ifjúsági irodalom mekkora hatással van a helyi filmiparra. Nashiki Kaho, az idén 50. életévét betöltő írónő, aki mindmáig élénk emlékeket táplál Angliában cserediákként eltöltött idejéről, 1994-ben jelentette...

Narumi Riko

Narumi Riko

Narumi Riko (成海璃子)Az 1992 augusztus 18-án született Narumi Riko tipikus példa arra, hogy hogyan működik a japán sztárgyártó gépezet. A négy tagú yokohamai család idősebbik gyermekét (egy öccse van) szülei öt éves korában vitték el...