belépés∆

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 iMDB

 

 
        Ahogy böngészgettem a tévéújságot ma reggel, megakadt a szemem ezen a filmen, amit a Cinemax 2 vetített, és ha már megláttam gondoltam, nem hagyok ki egy ázsiai mozit.

Nem vártam sokat ettől a filmtől mikor megláttam az újságban, mivel ez egy kínai dráma és hát a szereplőket se nagyon ismertem, no meg a rendezőt se, aki nem más volt, mint Chao Wang. Ő egyben a forgatókönyvíró is egyéblént. Kis tanulmányozás után kiderült, hogy egy igazán jó, feltörekvő rendezővel van dolgom, mivel a film a cannesi filmfesztiválon díjat is nyert 2006-ban, valamint Chao Wang eddig 3 filmet rendezett és mindegyik film hasonlóan sikeres volt a francia fesztiválon. Szóval ezek után úgy gondoltam érdekes film elé nézek.        

           A film alap története, hogy az apa (Youcai Wu) eljön a nagy városba, hogy megkeresse fiát felesége kérésére, aki halálos beteg (méhnyak rákja van). A városban él a lánya (Yuan Tian), aki egy karaoke bárban dolgozik, amit a barátja üzemeltet. A lánya megadja egy rendőr telefonszámát és ő segít az apának a fiú kutatásában. A rendőr (Yiqing Li), már nyugdíjazás előtt áll és örömmel segít az apának a keresésben. Hamar össze is barátkozik a két öreg, hiszen egy cipőben járnak.
 

Luxusautó (Jiang cheng xia ri)

 
        A rendőr fia is eltűnt, s ahogy halad előre a sztori, szép lassan kibontakoznak az összefüggések, amit például a film elején nem is értettem, tudniillik, hogy hol is van itt az a bizonyos luxusautó? A rejtély végül szépen meg is oldódik.

       A történet összességében egy nagyon lassú folyású darab. Négy főszereplő bőségesen elég is volt egy drámához.  Én néha unatkoztam a film alatt, de ez valószínű azért volt, mert nem voltam kellőképpen ráhangolódva egy ilyen filmre.

Azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a lassú folyású szépen kibontakozó történeteket. Semmi csavar, semmi váratlan meglepetés nem éri a nézőt a film alatt.  Ja és még azoknak, akik szeretik a szép ázsiai nőket. Yuan Tianért ugyanis érdemes megnézni ezt a filmet, egy nagyot dekoratív, csinos nőt ismertem meg a személyében.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)

The Heroic Trio (Dung fong saam hap) (1993)   iMDB 

Spring Bears Love (Bomnalui gomeul johahaseyo) (2003)

Spring Bears Love (Bomnalui gomeul johahaseyo) (2003)

  IMDb Szóval, ezt a filmet nem azért néztem meg, mert bármit is hallottam róla, hanem azért, mert a kedvenc koreai színésznőm játszik benne, Bae Doona. A történet röviden annyi, hogy van egy hipermarket pénztáros csaj, aki...

Kagemusha - the Shadow Warrior (1980)

Kagemusha - the Shadow Warrior (1980)

  A feudális Japánban járunk, szamurájok, sógunok, intrikák és háborúk korában. A Takega család feje, Shingen Takeda (Tatsuya Nakadai) nagy tiszteletnek örvendő, keménykezű hadúr. Nobukado Takeda (Tsutomu Yamazaki) a hadúr jobbkeze talál egy tolvajt,...

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

New Shadow Warriors 2 (Shin Kage no Gundan 2) (2003)

  A jól sikerült első rész végén beígérték a folytatást. Lássuk, mi lett belőle. Nem árulok zsákbamacskát, még jobb, mint az előző mozi.