belépés∆

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)

"Dinnyeszex szárazság idején"

Egyre jobban vonz az ázsiai filmek világa, ezért is mentem el múlthéten pénteken a 2005-ben megjelent Huncut Felhőcske című tajvani művészfilm vetítésére. Alacsony perverzfaktorral rendelkezőknek NEM AJÁNLOM! Íme a történet:

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
DVD borító
 

Tajvant szörnyűséges szárazság pusztítja, már a televízióban is takarékosságra szólítják fel az embereket, miközben arra buzdítják, hogy igyanak dinnyelevet! Mint mindig, az emberek itt is sajátos megoldásokhoz is folyamodnak, mint például főhősnőnk (Shiang-chyi Chen) is, aki közmosdók vizét lopkodja, és főhősünk (Kang-sheng Lee), aki pedig a háztetők vízgyűjtőjében fürdőzik! A film némaságát a főhősnő 1-1 mondata és a pszihedelikus dalbetétek szakítják meg. Főhősünk végig néma!


A lány egynapon talál egy dinnyét és ugyanazon a napon találkozik főhősünkkel, akire nagyon jól emlékszik. Egyszer vett tőle egy órát, amikor még a fiú utcai árusként kereste meg mindennapi kenyerét. Ám azóta azt feladta és új munkát vállalalt, amit a lány legmerészebb álmaiban sem sejt! Persze mi következhetne, hogy ha nem az, hogy egymásba szeretnek és a szerelmük beteljesül!

 

Ez eddig tipikusnak és unalmasnak tűnhet első olvasatra, ám ami érdekessé teszi a filmet, az a főhőseink szerelmének beteljesülése és a dinnye metaforikus jelentése!

 

A dinnye már rögtön a főcím után megjelenik, amikor is egy széttárt lábú nő félbevágott dinnyedarabot szorongat, amit módszeresen egy férfi - mint később kiderül, a főhősünk - "megtöcsköl"! A dinnyemotivum persze az egész filmen végig vonul. Szexuális játékok, kommunikációs és bizarr pótcselekvések eszközévé válik. A filmben jó pár percet szenteltek az alkotók, hogy a TV-vel is elmagyaráztassák, hogy a görögdinnye a szerelem gyümölcse! Ennek tudatában érthetjük meg a film alapkonflikutást, miszerint a fiú nem hajlandó szerelmeskedni a lánnyal, mert a mindennapos "professzionális töcskölés" után nincs már erre ingerenciája a lánnyal - a lány dinnyelével kínálja a fiút, de az inkább kiönti az ablakon. Pornófilmeket megszégyenítő dinnyelében úszó buja jelenetek szerepelnek a filmben! :)
 

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
"Módszeres töcskölés"
 

Szereplőink szerelmének beteljesülése a film csúcspontja és egyben záróakkordja is, ami cseppet sem lányregénybe illő. Egy öntudatlan pornószínésznő közvetítésével végre létrejön a lány által oly áhitott testi kapcsolat - a felimerés utáni sokk elmúltával, az öntudatlan lány helyett férfinépet izgató nyögéssekkel segítette szerelmét az orgazmusához, amely a torkáig nyomott fallosz és szájába élvezésben teljesült be!

A film lényegi mondanivalója: a pornó megöli a szerelmet!

Bár a film nem pornográfnak készült mégis igencsak annak sikerült! A film alapötlete is jó volt, a pszihedelikus dalbetétek igazán fantasztikusak! Remélem még játszák egy ideig a Művészmoziban!

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Gabiy

iMDB

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-12-12 09:24
Kevés ebben az ötlet egy ilyen hosszú filmhez. Az elején még jó a kiüresedést hangulatilag felvezető képi világ, de "a pornó megöli a szerelmet"-nyi gondolati tartalmon túl nem jutottak. Ez ugyan igaz, jó üzenet, csak közhelyes. A dalbetétek látványosak, de stílusukban nem illenek a mondanivalóhoz. Néhány Bergman film(Érintés;Je lenetek egy egy házasságból), vagy Antonioni(Nagyí tás) sokkal intelligensebbe n járja körül az emberi kapcsolatok elsekélyesedésé nek témáját.
Azért voltak ügyes dolgok benne, de egységesebb, feszesebb szerkesztéssel jobb lehetett volna.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

Mostanság nem mondhatni, hogy a hongkongi filmesek ellátnának minket kosztümös CAT III-as filmekkel, így hát üdítő kivétel ez a mozi, amelyet a The Eternal Evil of Asia-t és a Sex and Zen 2-t elkövető {ln:Chin...

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)

Confession of Pain (Seung Sing) (2006)iMDBA történet két főszereplője két rendőr, Hei és Bong. A történet legelején Bong-ot egy nagy családi tragédia éri, aminek hatására az addig absztinens nyomozó alkoholistává válik, valamint kilép a rendőrségtől...

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou …

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (Joshuu sasori: 701-gou urami bushi) (1973)

Female Prisoner Scorpion 701 Grudge Song (女囚さそり: 701-号 怨み節) (1973)iMDBNami ismét szabadlábon kezdi a történetet, ám egy esküvőn (hol máshol?) találnak rá a rendőrök és ismét üldözni kezdik. Menekülés közben Nami végül egy lokál mellékhelyiségében...

It's a Wonderful Life (Sum seung si sing) (2007)

It's a Wonderful Life (Sum seung si sing) (2007)

Az elmúlt években időről időre felmerült a hongkongi filmes berkekben, hogy vajon ki veheti át a stafétabotot a lassan kiöregedő Stephen Chowtól. Az ezredforduló környékén úgy tartották, hogy Wong Jing felfedezettje, Nick Cheung lesz a...