belépés∆

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)

"Dinnyeszex szárazság idején"

Egyre jobban vonz az ázsiai filmek világa, ezért is mentem el múlthéten pénteken a 2005-ben megjelent Huncut Felhőcske című tajvani művészfilm vetítésére. Alacsony perverzfaktorral rendelkezőknek NEM AJÁNLOM! Íme a történet:

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
DVD borító
 

Tajvant szörnyűséges szárazság pusztítja, már a televízióban is takarékosságra szólítják fel az embereket, miközben arra buzdítják, hogy igyanak dinnyelevet! Mint mindig, az emberek itt is sajátos megoldásokhoz is folyamodnak, mint például főhősnőnk (Shiang-chyi Chen) is, aki közmosdók vizét lopkodja, és főhősünk (Kang-sheng Lee), aki pedig a háztetők vízgyűjtőjében fürdőzik! A film némaságát a főhősnő 1-1 mondata és a pszihedelikus dalbetétek szakítják meg. Főhősünk végig néma!


A lány egynapon talál egy dinnyét és ugyanazon a napon találkozik főhősünkkel, akire nagyon jól emlékszik. Egyszer vett tőle egy órát, amikor még a fiú utcai árusként kereste meg mindennapi kenyerét. Ám azóta azt feladta és új munkát vállalalt, amit a lány legmerészebb álmaiban sem sejt! Persze mi következhetne, hogy ha nem az, hogy egymásba szeretnek és a szerelmük beteljesül!

 

Ez eddig tipikusnak és unalmasnak tűnhet első olvasatra, ám ami érdekessé teszi a filmet, az a főhőseink szerelmének beteljesülése és a dinnye metaforikus jelentése!

 

A dinnye már rögtön a főcím után megjelenik, amikor is egy széttárt lábú nő félbevágott dinnyedarabot szorongat, amit módszeresen egy férfi - mint később kiderül, a főhősünk - "megtöcsköl"! A dinnyemotivum persze az egész filmen végig vonul. Szexuális játékok, kommunikációs és bizarr pótcselekvések eszközévé válik. A filmben jó pár percet szenteltek az alkotók, hogy a TV-vel is elmagyaráztassák, hogy a görögdinnye a szerelem gyümölcse! Ennek tudatában érthetjük meg a film alapkonflikutást, miszerint a fiú nem hajlandó szerelmeskedni a lánnyal, mert a mindennapos "professzionális töcskölés" után nincs már erre ingerenciája a lánnyal - a lány dinnyelével kínálja a fiút, de az inkább kiönti az ablakon. Pornófilmeket megszégyenítő dinnyelében úszó buja jelenetek szerepelnek a filmben! :)
 

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
"Módszeres töcskölés"
 

Szereplőink szerelmének beteljesülése a film csúcspontja és egyben záróakkordja is, ami cseppet sem lányregénybe illő. Egy öntudatlan pornószínésznő közvetítésével végre létrejön a lány által oly áhitott testi kapcsolat - a felimerés utáni sokk elmúltával, az öntudatlan lány helyett férfinépet izgató nyögéssekkel segítette szerelmét az orgazmusához, amely a torkáig nyomott fallosz és szájába élvezésben teljesült be!

A film lényegi mondanivalója: a pornó megöli a szerelmet!

Bár a film nem pornográfnak készült mégis igencsak annak sikerült! A film alapötlete is jó volt, a pszihedelikus dalbetétek igazán fantasztikusak! Remélem még játszák egy ideig a Művészmoziban!

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Gabiy

iMDB

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-12-12 09:24
Kevés ebben az ötlet egy ilyen hosszú filmhez. Az elején még jó a kiüresedést hangulatilag felvezető képi világ, de "a pornó megöli a szerelmet"-nyi gondolati tartalmon túl nem jutottak. Ez ugyan igaz, jó üzenet, csak közhelyes. A dalbetétek látványosak, de stílusukban nem illenek a mondanivalóhoz. Néhány Bergman film(Érintés;Je lenetek egy egy házasságból), vagy Antonioni(Nagyí tás) sokkal intelligensebbe n járja körül az emberi kapcsolatok elsekélyesedésé nek témáját.
Azért voltak ügyes dolgok benne, de egységesebb, feszesebb szerkesztéssel jobb lehetett volna.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Cosmic Rescue Moonlight Generations (2003)

Cosmic Rescue Moonlight Generations (2003)

    Az ázsiai filmművészetben a sci-fi meglehetősen ritka, mondhatnám alig-alig foglalkoztatja őket a világűrbeli fiktív tevékenység megfilmesítése, ami számomra azért furcsa leginkább, mert a manga/anime világ tele van sci-fi sztorikkal. Emiatt voltam nagyon kíváncsi erre a...

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Leong Lok-Si

Isabella Leong Lok-Si (梁洛施)Isabella Louisa Leong 1988 június 23-án született a Kínához tartozó Makaó szigetén. Mint köztudott, a sziget sokáig portugál gyarmat volt, így Isabella az arrafelé is egzotikusnak számító külsejét portugál őseinek köszönheti. 12...

Happy End (1999)

Happy End (1999)

iMDB  Furcsa, de valós kérdéssel foglalkozik ez a film, és furcsa megoldást is ad rá, formavilága pedig abszolút nem illeszkedik a mai koreai mainstream filmgyártás keretei közé. Sajátosan beteg helyzet, kifordult a világ: a férj...

Hiroki Ryuuichi

Hiroki Ryuuichi

Hiroki Ryuuichi (広木陽一, vagy 廣木隆一)Hiroki Ryuuichi 1954 január elsején született Japán Fukushima prefektúrájának Kooriyama városában. Diákként nagy hatással voltak rá a hollywoodi új hullámos filmek, valószínűleg ennek is köszönhetően a későbbiek során a Tokyo-i Atene...