belépés∆

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)

"Dinnyeszex szárazság idején"

Egyre jobban vonz az ázsiai filmek világa, ezért is mentem el múlthéten pénteken a 2005-ben megjelent Huncut Felhőcske című tajvani művészfilm vetítésére. Alacsony perverzfaktorral rendelkezőknek NEM AJÁNLOM! Íme a történet:

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
DVD borító
 

Tajvant szörnyűséges szárazság pusztítja, már a televízióban is takarékosságra szólítják fel az embereket, miközben arra buzdítják, hogy igyanak dinnyelevet! Mint mindig, az emberek itt is sajátos megoldásokhoz is folyamodnak, mint például főhősnőnk (Shiang-chyi Chen) is, aki közmosdók vizét lopkodja, és főhősünk (Kang-sheng Lee), aki pedig a háztetők vízgyűjtőjében fürdőzik! A film némaságát a főhősnő 1-1 mondata és a pszihedelikus dalbetétek szakítják meg. Főhősünk végig néma!


A lány egynapon talál egy dinnyét és ugyanazon a napon találkozik főhősünkkel, akire nagyon jól emlékszik. Egyszer vett tőle egy órát, amikor még a fiú utcai árusként kereste meg mindennapi kenyerét. Ám azóta azt feladta és új munkát vállalalt, amit a lány legmerészebb álmaiban sem sejt! Persze mi következhetne, hogy ha nem az, hogy egymásba szeretnek és a szerelmük beteljesül!

 

Ez eddig tipikusnak és unalmasnak tűnhet első olvasatra, ám ami érdekessé teszi a filmet, az a főhőseink szerelmének beteljesülése és a dinnye metaforikus jelentése!

 

A dinnye már rögtön a főcím után megjelenik, amikor is egy széttárt lábú nő félbevágott dinnyedarabot szorongat, amit módszeresen egy férfi - mint később kiderül, a főhősünk - "megtöcsköl"! A dinnyemotivum persze az egész filmen végig vonul. Szexuális játékok, kommunikációs és bizarr pótcselekvések eszközévé válik. A filmben jó pár percet szenteltek az alkotók, hogy a TV-vel is elmagyaráztassák, hogy a görögdinnye a szerelem gyümölcse! Ennek tudatában érthetjük meg a film alapkonflikutást, miszerint a fiú nem hajlandó szerelmeskedni a lánnyal, mert a mindennapos "professzionális töcskölés" után nincs már erre ingerenciája a lánnyal - a lány dinnyelével kínálja a fiút, de az inkább kiönti az ablakon. Pornófilmeket megszégyenítő dinnyelében úszó buja jelenetek szerepelnek a filmben! :)
 

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
"Módszeres töcskölés"
 

Szereplőink szerelmének beteljesülése a film csúcspontja és egyben záróakkordja is, ami cseppet sem lányregénybe illő. Egy öntudatlan pornószínésznő közvetítésével végre létrejön a lány által oly áhitott testi kapcsolat - a felimerés utáni sokk elmúltával, az öntudatlan lány helyett férfinépet izgató nyögéssekkel segítette szerelmét az orgazmusához, amely a torkáig nyomott fallosz és szájába élvezésben teljesült be!

A film lényegi mondanivalója: a pornó megöli a szerelmet!

Bár a film nem pornográfnak készült mégis igencsak annak sikerült! A film alapötlete is jó volt, a pszihedelikus dalbetétek igazán fantasztikusak! Remélem még játszák egy ideig a Művészmoziban!

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Gabiy

iMDB

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-12-12 09:24
Kevés ebben az ötlet egy ilyen hosszú filmhez. Az elején még jó a kiüresedést hangulatilag felvezető képi világ, de "a pornó megöli a szerelmet"-nyi gondolati tartalmon túl nem jutottak. Ez ugyan igaz, jó üzenet, csak közhelyes. A dalbetétek látványosak, de stílusukban nem illenek a mondanivalóhoz. Néhány Bergman film(Érintés;Je lenetek egy egy házasságból), vagy Antonioni(Nagyí tás) sokkal intelligensebbe n járja körül az emberi kapcsolatok elsekélyesedésé nek témáját.
Azért voltak ügyes dolgok benne, de egységesebb, feszesebb szerkesztéssel jobb lehetett volna.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

Magic Boy (Mor suit nam) (2007)

A 2008-as HKFA jelölések között a legjobb fiatal rendező kategóriában feltűnt Adam Wong neve és egy ismeretlen cím, a Magic Boy is. A kategória toronymagas esélyese, az Eye in the Sky árnyékában bizony hajlamos lehet...

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)

Gördülő kungfu (Wheels on Meals) (Kwai tsan tseh) (1984)iMDBMi kell egy jó kungfu vígjátékhoz? Ezt már régen kitalálták, természetesen sok-sok poénra vett kungfu jelenet, valamit rengeteg helyzetkomikum. Azonban az egészet az Aces Go Places ...

Samurai Justice - Assistance in a Duel (Kenkaku shobai sukedachi)…

Samurai Justice - Assistance in a Duel (Kenkaku shobai sukedachi) (2004)

  A sikeres TV sorozatok Japánban időről-időre kapnak egy "különkiadást", amely már igazi filmként is megállja a helyét, nem csupán egyszerű epizódnak felel meg. Ezek a "special" kiadások rendkívül népszerűek. Nos, a Kenkau Shobai, hogy az...

Red Cliff Part II (Chi bi xia: Jue zhan tian xia) (2009)

Red Cliff Part II (Chi bi xia: Jue zhan tian xia) (2009)

 Ahogyan az várható volt, John Woo megalomániás blockbusterének első része uralja a Hong Kong Film Awards idei jelöléslistáját, hiszen összesen 15 kategóriában van esélye a győzelemre. A marketinggépezet pedig tökéletesen működik, ugyanis egész véletlenül...