belépés∆

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)

"Dinnyeszex szárazság idején"

Egyre jobban vonz az ázsiai filmek világa, ezért is mentem el múlthéten pénteken a 2005-ben megjelent Huncut Felhőcske című tajvani művészfilm vetítésére. Alacsony perverzfaktorral rendelkezőknek NEM AJÁNLOM! Íme a történet:

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
DVD borító
 

Tajvant szörnyűséges szárazság pusztítja, már a televízióban is takarékosságra szólítják fel az embereket, miközben arra buzdítják, hogy igyanak dinnyelevet! Mint mindig, az emberek itt is sajátos megoldásokhoz is folyamodnak, mint például főhősnőnk (Shiang-chyi Chen) is, aki közmosdók vizét lopkodja, és főhősünk (Kang-sheng Lee), aki pedig a háztetők vízgyűjtőjében fürdőzik! A film némaságát a főhősnő 1-1 mondata és a pszihedelikus dalbetétek szakítják meg. Főhősünk végig néma!


A lány egynapon talál egy dinnyét és ugyanazon a napon találkozik főhősünkkel, akire nagyon jól emlékszik. Egyszer vett tőle egy órát, amikor még a fiú utcai árusként kereste meg mindennapi kenyerét. Ám azóta azt feladta és új munkát vállalalt, amit a lány legmerészebb álmaiban sem sejt! Persze mi következhetne, hogy ha nem az, hogy egymásba szeretnek és a szerelmük beteljesül!

 

Ez eddig tipikusnak és unalmasnak tűnhet első olvasatra, ám ami érdekessé teszi a filmet, az a főhőseink szerelmének beteljesülése és a dinnye metaforikus jelentése!

 

A dinnye már rögtön a főcím után megjelenik, amikor is egy széttárt lábú nő félbevágott dinnyedarabot szorongat, amit módszeresen egy férfi - mint később kiderül, a főhősünk - "megtöcsköl"! A dinnyemotivum persze az egész filmen végig vonul. Szexuális játékok, kommunikációs és bizarr pótcselekvések eszközévé válik. A filmben jó pár percet szenteltek az alkotók, hogy a TV-vel is elmagyaráztassák, hogy a görögdinnye a szerelem gyümölcse! Ennek tudatában érthetjük meg a film alapkonflikutást, miszerint a fiú nem hajlandó szerelmeskedni a lánnyal, mert a mindennapos "professzionális töcskölés" után nincs már erre ingerenciája a lánnyal - a lány dinnyelével kínálja a fiút, de az inkább kiönti az ablakon. Pornófilmeket megszégyenítő dinnyelében úszó buja jelenetek szerepelnek a filmben! :)
 

 

Huncut Felhőcske (The Wayward Cloud) (Tian bian yi duo yun) (2005)
 
"Módszeres töcskölés"
 

Szereplőink szerelmének beteljesülése a film csúcspontja és egyben záróakkordja is, ami cseppet sem lányregénybe illő. Egy öntudatlan pornószínésznő közvetítésével végre létrejön a lány által oly áhitott testi kapcsolat - a felimerés utáni sokk elmúltával, az öntudatlan lány helyett férfinépet izgató nyögéssekkel segítette szerelmét az orgazmusához, amely a torkáig nyomott fallosz és szájába élvezésben teljesült be!

A film lényegi mondanivalója: a pornó megöli a szerelmet!

Bár a film nem pornográfnak készült mégis igencsak annak sikerült! A film alapötlete is jó volt, a pszihedelikus dalbetétek igazán fantasztikusak! Remélem még játszák egy ideig a Művészmoziban!

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Gabiy

iMDB

Hozzászólások   

#1 Guest 2006-12-12 09:24
Kevés ebben az ötlet egy ilyen hosszú filmhez. Az elején még jó a kiüresedést hangulatilag felvezető képi világ, de "a pornó megöli a szerelmet"-nyi gondolati tartalmon túl nem jutottak. Ez ugyan igaz, jó üzenet, csak közhelyes. A dalbetétek látványosak, de stílusukban nem illenek a mondanivalóhoz. Néhány Bergman film(Érintés;Je lenetek egy egy házasságból), vagy Antonioni(Nagyí tás) sokkal intelligensebbe n járja körül az emberi kapcsolatok elsekélyesedésé nek témáját.
Azért voltak ügyes dolgok benne, de egységesebb, feszesebb szerkesztéssel jobb lehetett volna.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Perfect Education (Kanzennaru Shiiku) (1999)

Perfect Education (Kanzennaru Shiiku) (1999)

Perfect Education (完全なる飼育) (1999)iMDBAz úgynevezett pink filmek már elég régóta különleges helyet foglalnak el a Japán filmművészetében. Fénykoruk mintegy 40 évvel ezelőtt volt, de mindmáig készülnek újabb és újabb darabok belőlük. A hat részből álló...

Mulan (Hua Mulan) (2009)

Mulan (Hua Mulan) (2009)

Az apja helyett férfiruhában a hadsereghez csatlakozó, majd hatalmas hőssé váló lány története az egyik legismertebb és leghíresebb kínai legenda, ami egy 1998-as rajzfilmnek köszönhetően a világ nyugati felén sem számít ismeretlennek. Az utóbbi időben...

Funeral March (Seung joi ngo sam) (2001)

Funeral March (Seung joi ngo sam) (2001)

Funeral March (Seung joi ngo sam) (2001)  IMDb Yee (Charlene Choi Cheuk-Yin) egy gazdag családól származó fiatal lány, aki rákos beteg. Összeveszett a szüleivel, nincsenek barátai és a saját temetésén gondolkozik, hogy milyen legyen. Felbérel...

Toward the Terra (Terra e...) (1980)

Toward the Terra (Terra e...) (1980)

Ezen az oldalon ritkán szoktuk kényeztetni az anime rajongókat. Bízom benne, ezúttal elnyerjük a tetszésüket, mert a kedvenc műfajuk egy igazi klasszikusa kerül terítékre.