belépés∆

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

iMDB

 

Nehéz idők járnak Kínában. Az északi Csing császárság fokozatosan szorítja ki a régi Ming császárt a déli területekről, dúl a polgárháború. A film a küzdelem végső szakaszát mutatja be.

A déliek egyedüli reménye az ifjú Cseng Shen, a tehetséges harcos és hadvezér. A filmben az ő hősies küzdelmét követhetjük végig, amit a Ming császár megmentéséért vív. Az ifjú és családja hatalmas áldozatokat hoz, de nagy a túlerő. A végső reményt az időközben megépített flotta jelenti, amivel visszafoglalhatják Tajvan szigetét a hollandoktól, akik szintén részesülni szeretnének a bomló Ming birodalom gazdagságából.

 

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

Van a filmben karate (kevés), vívás (több), látványos tömegjelenet (bőven). Van hősies kitartás, árulás, vereség és győzelem, szóval minden, ami egy jó történelmi kalandfilmbe kell.

 

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

 

A kínai történelmi film "újhullámára" jellemzően nem takarékoskodtak a látványos kosztümökkel, bőséges a statisztéria, erősek az érzelmek, de ezúttal nem csap át érzelgősségbe, ami a kínai filmek gyakori hibája. Elkerülték az emberfeletti hősábrázolást-nincs röpködés a fák között. (Na jó,egy-két gyorsított felvétel azért akad.) A karakterek emberi léptékűek, szerethetően esendők. A történelmi háttér hiteles, de a filmben alapvetően a kalandosabb jelleg dominál.

Főszereplő: Zhao Wen Zheo
Rendező: Ziniu Wu
(98 perc)

                                                                  

 

Hozzászólások   

#5 Guest 2006-09-16 00:38
(Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az még magában nem jelent semmit, hogy ott mit írnak. Pláne hogy az amerkaiak mindig is nagyon ügyesek voltak a többé-kevésbé ízlésesen legyártott és világszerte fogyasztható propagandájuk gyártásában.)
#4 Guest 2006-09-16 00:36
Az imdb-n több barom véleményt olvastam, mint ahány nyomdahiba az olcsó igénytelen egyetemi jegyzetekben van... :D
#3 Guest 2006-09-15 11:37
A saját szememnek hiszek,a film jó.Az Egri csillagokat is lehet magyar propagandának minősíteni a muzulmán világban,ha valaki kötözködni akar.Az iMDB-t is fizeti valaki...
#2 Guest 2006-09-15 00:51
Ez a propaganda ez veszélyes dolog. Mármint sok mindenre rá lehet fogni, nagyon kevés történelmi témájú és elfogultatlan film van. Aztán meg... propaganda, na és, attól még lehet jó. Pl: Story Of Ricky. :D
#1 Guest 2006-09-14 21:00
Azt írják az iMDB, hogy nemzeti propaganda, meg ilyenek... Hogy Taiwan helyzete áll a központban... Szóval nem túl nagyra értékelik.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

True Women for Sale (Sing kung chok tsee yee: Ngor but mai sun, n…

True Women for Sale (Sing kung chok tsee yee: Ngor but mai sun, ngor mai chi gung) (2008)

 Ugyan Herman Yau elsősorban a mára igazi kult klasszikusokká érett category III filmjeivel vonult be a köztudatba, azonban ezek a munkásságának csak relatíve kis szeletét alkotják. A számtalan közepes, vagy annál gyengébb akciómozi mellett...

Shingo's Ten Duels (Shingo Juban Shogu) (1990)

Shingo's Ten Duels (Shingo Juban Shogu) (1990)

Az ember azt hihetné, vannak bizonyos pozíciók, ahol az illetők gondtalanul élik világukat. Ám nem, még a sógunoknak is megvolt a maguk baja. Ügyelni kellett a kényes látszatra, összeesküvéstől tartani, gondoskodni a köznép szükségleteiről, a...

The Road (2006)

The Road (2006)

iMDB  Mind a kínai filmekkel, mind pedig a kínai történelemmel rokonszenvezőknek érdekes és gondolatébresztő lehet ez az új, 2006-ban készült epikus dráma, mely öt évtizedet ölel fel az ország közelmúltjából.