belépés∆

Negadon - The Monster from Mars (2005)

 

Negadon - The Monster from Mars (2005)

 

 

Ez a 2005-ös, 3d animációs független alkotás igazán kellemes meglepetés lehet mind a japán kaiju- (óriás szörny), a mecha-, de általában a sci-fi rajongóknak is.

2025-öt írunk, a Föld energia-, és nyersanyagtartalékai kimerültek. Megindul a Mars terraformálása, minek során egy óriási gubó-szerű dologra bukkannak. Ahogy hazahozzák a Földre a gubóból természetesen kikel egy két felhőkarcoló nagyságú szörnyeteg, ami persze minden ok nélkül azonnal nekiáll Tokió belvárosát lerombolni. Egy hagyományos fegyver sem jó ellene, kivéve egy tíz éve pihenő projektet, mely egy óriási, két lábon járó robotot takar.

Mint látjuk, ebben a filmben minden benne van, ami a klasszikus japán sci-fikre és szörnyfilmekre jellemző. Ezzel természetesen az alkotók is tisztában voltak, ezért direkt rájátszottak erre a megvalósításnál, így a történeten túl a képi világ, a szörny-, és mecha design is a ’60-as, ’70-es évek filmjeit idézi. E klasszikus nézőpontot azonban a legmodernebb számítógépes technikával ötvözték, így egyedülállóan szép kaiju filmet hoztak össze. Egyes hírek szerint azonban az egész film egy rajzoló munkája, aki 2003-06 között egy PC-n hozta össze az egészet nem mással, mint 3D Studio Maxxal. Az egész film 25 perces, így a személyközi kapcsolatokra szinte semmi hangsúlyt nem fektettek, az akcióra viszont annál többet.

Egy megtekintést mindenképp megér.

{mgmediabot}http://www.mangazoo.jp/mztv/cwfilms/movie/001_negadon/negadon_tokuhou1.mpg|false|300|300{/mgmediabot} 

{mgmediabot}[1]|[2]|[3]|[4]{/mgmediabot}

Hozzászólások   

#1 Ábrányi József 2008-06-30 13:36
Tegnap este láttam a filmet és nagyon tetszett. Nem vagyok túl járatos még (!) a 'kaiju' filmekben (persze néhány alapfilmet azért láttam), de mostantól rámegyek a témára. Fasza volt!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Calling You / Only You Can Hear Me (Kimi ni shika kikoenai) (2007…

Calling You / Only You Can Hear Me (Kimi ni shika kikoenai) (2007)

Calling You / Only You Can Hear Me (きみにしか聞こえない) (2007)iMDBAz elsőfilmes Hagishima Tatsuya debütáló filmjéhez remek alapanyagot talált, ugyanis a történetet Adachi Hirotaka, alias Otsuichi írásai ihlették, akinek regényeiből korábban már olyan, jól eltalált drámák...

Chain Gang Girls (Kuuga no ori: Nami dai-42 zakkyobou) (2007)

Chain Gang Girls (Kuuga no ori: Nami dai-42 zakkyobou) (2007)

 A Museum Soft számolatlanul ontja hosszú évek óta a pink filmeket, amik úgy látszik, az egyre inkább önismétlő sztorik ellenére is töretlen népszerűségnek örvendenek. A nemrég tárgyalt Death Row Girls után ezúttal következzen egy...

Sex and Fury (1973)

Sex and Fury (1973)

 imdbA 70-es évek elejétől tombolt az a sajátos irányzat Japánban, amit manapság szexploitationnek neveznek. Élen járt ebben a Nikkatsu stúdió, ezért gyakran Nikkatsu Pinknek is nevezik e filmeket. Két fontos tényző köré épültek e mozik:...

Date Masamune - The One-eyed Dragon (Dokoganryu no Yabo Date Masa…

Date Masamune - The One-eyed Dragon (Dokoganryu no Yabo Date Masamune) (1993)

A japán hadurak élete bőséges anyagot biztosít a TV társaságok számára. Ezúttal egy mifelénk kevésbé ismert, de a felkelő nap országában jónevű klánúr került terítékre.