belépés∆

Zatoichi's Flashing Sword

Zatoichi's Flashing Sword

 

A Zatoichi's Flashing Sword a hetedik Zatoichi film az isteni Katsu Shintaro főszereplésével. A történet kevés újdonságot hoz: ezúttal is rivális szamurájbandák és bajba jutott hölgyek közt vezet Zatoichi, a vak masszőr útja, aki sokáig nem ért semmit, aztán szép lassan belefolyik az eseményekbe és előbb-utóbb használni kezdi villámnál is sebesebben villanó kardját. Az apróságok azonban most is hozzátesznek egy kicsit Zatoichi jelleméhez - nem is mindig pozitív dolgokat, néhány jelenetben például hősünk sértődékenysége vagy büszkesége kerül előtérbe - a kardharcok pedig olyan gyönyörűen koreografáltak és fényképeztek, hogy a szamurájfilmek kedvelőinek már csak azért is érdemes megnézni a filmet.

(imdb)

Hozzászólások   

#3 Papinóth Viktor 2009-03-16 21:12
Nemrégiben kezdtem el nézni Zat-os filmeket. Szerintem is ennél a résznél érezhető az a változás, amit szerencsére a későbbi részekre is továbbvittek. Az igazat megvallva nekem 1-6-ig nem igazán tetszettek a felvételek.Sőt a történetnél is éreztem némi hiányosságot. De innentől kezdve hibátlan!!
#2 Boros69 2007-07-24 19:56
Tegnap megtekintettem ezt a részt is, nos valóban jó volt, több a harci jelenet is benne mint az előzőekben és megkockáztatom, szebbek is lettek.
Viszont nem tudom miről szólhat a többi huszonx rész, érdemes-e őket megnézni???
Számomra egy kicsit kezd dömping szagú lenni a dolog.
(elnézést minden Zatoichi rajongótól), de mintha kimerülne ez a téma.
#1 oldfan 2007-04-17 17:26
A siker hozta magával, hogy a sorozat egyre aprólékosabban lett kidolgozva, értem ezalatt a háttérszereplők szerepét és viselkedését, melyek az előző részekben időnként bizony elnagyoltak voltak a főkarakterekhez képest. Innen a 12. részig a legjobb a sorozat, ha a teljes felépítés kidolgozottságá t vizsgáljuk.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

The Forbidden Legend - Sex and Chopsticks (Jin Ping Mei) (2008)

Mostanság nem mondhatni, hogy a hongkongi filmesek ellátnának minket kosztümös CAT III-as filmekkel, így hát üdítő kivétel ez a mozi, amelyet a The Eternal Evil of Asia-t és a Sex and Zen 2-t elkövető {ln:Chin...

Renegade Ninjas (Sanada Yukimura no bouryaku) (1979)

Renegade Ninjas (Sanada Yukimura no bouryaku) (1979)

  Az 1970-es évek vége felé némi tetszhalott állapot után a nagyszabású csambara mozik újra éledezni kezdtek Japánban. Ekkortájt készült például a Yagyu Conspiracy, a nálunk is vetített "Öld meg a sógunt." Ebbe a sorozatba illik...

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Crest of Betrayal (Chushingura Gaiden: Yotsuya Kaidan) (1994)

Vannak találkozások, amiknek össze kell jönniük, arra vannak ítéltetve. Stanley-nek Livingstone-nal Afrika mélyén, Rákóczi Ferencnek Esze Tamással, Zatoichinak a félkarú harcossal, sőt még Frankenstein szörnye is összefutott Drakulával.

Forgive and Forget (Chan oi dik) (2008)

Forgive and Forget (Chan oi dik) (2008)

A hongkongi filmipar egyik legígéretesebb fiatal rendezője, Patrick Kong 2007-es L For Love, L For Lies című melodrámája kapcsán írtam le az ajánlóban, hogy Kong remélhetően a következő rendezésében kicsit komolyabb vizekre evez. Valószínűleg nem...