belépés∆

Majo no takkyűbin (Kiki kézbesítő szolgálata) (1989)

 

Majo no takkyűbin (Kiki kézbesítő szolgálata) (1989)
 

Főhősünk egy fiatal (13 éves) kislány, aki történetesen boszorkány a megfelelő kellékekkel felszerelve: seprű, fekete macska(Jiji).

A történet elején Kiki betöltötte a boszorkányok felnőtté válásának idejét, így ideje a saját lábára állnia. Nagy izgalommal hallgatja az időjárás jelentést, hogy mikor is tud kirepülni a családi fészekből. Kiki célja olyan várost találni, ahol nincs boszorkány, és végre nekiláthat a boszorkány tanoncságnak. Meg is találja álmai városát egy tengerparti dimbes-domos városka, ideális. A várossal való találkozás nem igazán sikeres az emberek közömbösek s még egy rendőr is beleköt szegénykébe, plusz találkozik egy sráccal. Tombo, akinek megtetszik a kis boszi, s ismerkedni akar, persze Kiki nem veszi jó néven. Már kezdi feladni a reményt, hogy ez a város jó lesz neki, mikor találkozik Osonóval, a pék feleségével, aki egy hölgy után kiabál, hogy itt hagyta a gyermeke cumiját. Kiki felajánlja, hogy elviszi. A kézbesítés után a hölgy nagyon örül, és pénzt ajánl Kikinek, aki nem is tudja mennyit kérjen, és ekkor jön a nagy ötlet: kézbesítő lesz. Osonó is segít a lánynak így visszatér belé a remény, hogy ez mégis csak egy jó város, hiszen vannak itt kedves emberek is. Az első kézbesítésnél Kiki egy kis kalandba keveredik, elveszti a csomag egy részét ezért kénytelen Jijit egy elég kellemetlen helyzetbe hoznia, de a végén minden jóra fordul. A történet folyamán Kiki megismerkedik kedves emberekkel, akik megkedvelik őt, és ő viszont, s végül Tomboval is jóban lesz. Kiki egy időre elveszíti boszorkány tudását, a repülést, és aggódik is emiatt, de az erdei lány, valamit Tombo bajba kerülése és hogy meg tudja menteni, újra rá lel. A történet összességében egy nagyon kedves kis anime, igazi családi mese, gyerekeknek való. A rajzok jók, szép színek, anime rajongóknak kötelező darab. Aki látta a Totorot és tetszett neki, annak ez is tetszeni fog.

Miyazaki nem okoz csalódást a rajongótáborának ezzel az animével sem.

Talán egyetlen hátránya, hogy nincs rendesen befejezve, de végeredményben ez megbocsátható.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Myth (San Wa) (2005)

The Myth (San Wa) (2005)

 imdb Nem kimondottan kedvelem Jackie Chan legutóbbi filmjeit, de ez a movie szerencsére kissé eltér a lassan már megszokott, nem kevéssé "elhollywoodiasodott" Jackie Chan filmektől - ennek ellenére nem hagyott bennem maradandó nyomokat.A történet két szálon...

Missing (Sam hoi tsam yan) (2008)

Missing (Sam hoi tsam yan) (2008)

Talán a hongkongi és elsősorban a kínai filmipar megerősödésével magyarázható, hogy a 80-as és 90-es évek nagy nevei egymás után térnek vissza és próbálják meg újra megmutatni, hogy még mindig ők az irányadók a kínai...

Japán Filmhét összefoglaló

Japán Filmhét összefoglaló

Idén is érdemes volt ellátogatni a vetítésekre

The Princess Blade (Shura Yukihime) (2001)

The Princess Blade (Shura Yukihime) (2001)

Yuki (Yumiko Shaku) egy anno testőrséget ellátó, mára kitaszítottá, megvetetté, de egyben rettegetté is vált bérgyilkosklán tagja. Rájön, hogy a klán jelenlegi vezére Byakurai (Kyusaku Shimada) ölte meg az édesanyját, ezért elmenekül a klántól.