belépés∆

Majo no takkyűbin (Kiki kézbesítő szolgálata) (1989)

 

Majo no takkyűbin (Kiki kézbesítő szolgálata) (1989)
 

Főhősünk egy fiatal (13 éves) kislány, aki történetesen boszorkány a megfelelő kellékekkel felszerelve: seprű, fekete macska(Jiji).

A történet elején Kiki betöltötte a boszorkányok felnőtté válásának idejét, így ideje a saját lábára állnia. Nagy izgalommal hallgatja az időjárás jelentést, hogy mikor is tud kirepülni a családi fészekből. Kiki célja olyan várost találni, ahol nincs boszorkány, és végre nekiláthat a boszorkány tanoncságnak. Meg is találja álmai városát egy tengerparti dimbes-domos városka, ideális. A várossal való találkozás nem igazán sikeres az emberek közömbösek s még egy rendőr is beleköt szegénykébe, plusz találkozik egy sráccal. Tombo, akinek megtetszik a kis boszi, s ismerkedni akar, persze Kiki nem veszi jó néven. Már kezdi feladni a reményt, hogy ez a város jó lesz neki, mikor találkozik Osonóval, a pék feleségével, aki egy hölgy után kiabál, hogy itt hagyta a gyermeke cumiját. Kiki felajánlja, hogy elviszi. A kézbesítés után a hölgy nagyon örül, és pénzt ajánl Kikinek, aki nem is tudja mennyit kérjen, és ekkor jön a nagy ötlet: kézbesítő lesz. Osonó is segít a lánynak így visszatér belé a remény, hogy ez mégis csak egy jó város, hiszen vannak itt kedves emberek is. Az első kézbesítésnél Kiki egy kis kalandba keveredik, elveszti a csomag egy részét ezért kénytelen Jijit egy elég kellemetlen helyzetbe hoznia, de a végén minden jóra fordul. A történet folyamán Kiki megismerkedik kedves emberekkel, akik megkedvelik őt, és ő viszont, s végül Tomboval is jóban lesz. Kiki egy időre elveszíti boszorkány tudását, a repülést, és aggódik is emiatt, de az erdei lány, valamit Tombo bajba kerülése és hogy meg tudja menteni, újra rá lel. A történet összességében egy nagyon kedves kis anime, igazi családi mese, gyerekeknek való. A rajzok jók, szép színek, anime rajongóknak kötelező darab. Aki látta a Totorot és tetszett neki, annak ez is tetszeni fog.

Miyazaki nem okoz csalódást a rajongótáborának ezzel az animével sem.

Talán egyetlen hátránya, hogy nincs rendesen befejezve, de végeredményben ez megbocsátható.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

Shino - Dutch War 1661 (Yingxiong Zheng Chengong) (2000)

iMDB   Nehéz idők járnak Kínában. Az északi Csing császárság fokozatosan szorítja ki a régi Ming császárt a déli területekről, dúl a polgárháború. A film a küzdelem végső szakaszát mutatja be.

First kiss (Kiss harggayo) (1998)

First kiss (Kiss harggayo) (1998)

First kiss (Kiss harggayo) (1998)  iMDB  

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005)

A Chinese tall story (Ching din dai sing) (2005) iMDB 

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri …

Nemuri Kyoshiro - TV Special 2: Conspiracy in Edo Castle (Nemuri Kyoshiro Burai Hikae) (1993)

Az ASAHI TV társaság folytatta a felújított történteket, hogy életben tartsa Japán egyik legnépszerűbb filmfolyamát. Az érdeklődés fenntartására hozzányúltak ahhoz a részmozzanathoz, amelyik eddig  meglehetősen homályba burkolózva maradt a sagán belül. Ez sokáig szándékos volt...