belépés∆

Tokyo Friends sorozat (Toukyou Furenzu) (2005)

Tokyo Friends (東京フレンズ) (2005)

 

 

 

jdorama.com  

A Tokyo Friends egy 5 részből álló sorozat. Főhőse négy lány, akiket egy Yume no kura nevű vendéglátóipari egység hoz össze, ami egyfajta gyűjtőhelye a vidékről Tokyoba érkező fura lelkivilágú lánykáknak. Iwatsuki Rei (Otsuka Ai) egy vidéki halászfaluból érkezett és az éneklésben találja meg életcélját, Abiko Maki (Kobayashi Mao) festeget, meg rajzolgat, Akemi (Hoshino Mari) a színjátszás felé kacsintgat, míg Hayama Hirono (Matsumoto Rio) leginkább férjet akar találni magának. Ezekből egyenesen következik, hogy némi romantikával átitatott „életútkereső” drámáról van szó. Nekem végig az volt az érzésem, miközben néztem, hogy leginkább azért készült, hogy minél szélesebb rétegek számára promotálják a főszereplőt, a jpop-sztár Otsuka Ai-t. Ez abból is látszik, hogy messze az ő karaktere a legkidolgozottabb, a többi karakter meglehetősen sematikus és unalmas. Rei karakterén keresztül (na meg a Survival Company, azaz Sabakan nevű fantáziazenekar segítségével) egy kissé idealizált bepillantást nyerhetünk a feltörekvő jpop zenekarok világába (egy Ryuuji nevű szereplőn keresztül pedig a nehézségeibe). Szerintem ez a legjobb része a drámának, sőt, leginkább emiatt érdemes megnéznie annak, akit érdekel a jpop világa. A zenei szál mellett nekem még az tetszett benne, ahogy a japán mindennapi életet mutogatják benne. Sajnos a többi szereplővel is elég sokat foglalkoznak, ami önmagában nem baj, de mivel nagyon sematikusak szegénykék, így a történeteik is azok. Ez a sorozat sokkal jobb is lehetett volna, ha csak Rei figurájára koncentrál, így azonban csak egy közepes sztori jött össze belőle és biztos vagyok benne, hogy aki ezt látja elsőnek a japán sorozatok közül, az nem lesz sorozatfüggő… Japánban viszont valószínűleg így is nagyon sikeres sorozat lehetett, ugyanis lesz belőle mozifilm is, ami ha minden igaz, akkor közvetlenül az ötödik rész utáni eseményeket dolgozza fel.

Hozzászólások   

#3 Nuszbaum Ferenc 2008-07-20 20:33
Nekem nagyon tetszett a sorozat, persze a rózsaszín szemüveget feltettem, és annak megfelelő elvárásokat alakítottam ki, és így nagyon bejött, kedvencem lett :-) A Nodame Cantabile-t néztem előtte, és azt hittem, hogy ez is agyament hülyeségekkel lesz teletömve, de jó volt így is.
Na most a Nodame-ban emellett szenz'iós muzsikák voltak (a Rhapsody in Blue átirat nagyon vicces, és a többi klasszikus/roma ntikus mű is nagyon szépen van eljátszva), itt viszont nem nagyon jött be a zene - szeretem a jpopot, de ha ilyet hallanék egy buliban, nem esnék hanyatt.Akkor inkább a Nana-az anime,ofkorsz :-)
#2 Guest 2006-12-21 12:00
Tervben van, csak még nincs hozzá feliratom és félek, hogy anélkül nem értenék meg mindent belőle... :-) Ugyancsak tervben Otsuka kisasszony életrajza is, most, hogy filmszínésznővé vált... :-)
#1 Guest 2006-12-21 11:25
Ha jól láttam, most jött ki a mozifilm. Látta már valaki?

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

A Bloody Aria (Guta-yubalja-deul) (2006)

Kevés film van, amiről ennyire nehéz lenne írni, mint az A Bloody Ariáról anélkül, hogy lelőném a film lényegét és poénját. Mindenestre megpróbálom.

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

Twins (Charlene Choi Cheuk-Yin & Gillian Chung Yan-Tung)

    A Twins egy 2001-ben létrehozott cantopop duó, aminek létrejötte egy bizonyos Albert Yeung cégének, az Emperor Entertainment Groupnak köszönhető. A duó két tagja Charlene Choi Cheuk-Yin (a fenti képen balról) és Gillian Chung Yan-Tung.

Yakuza Demon aka Kikoku (2003)

Yakuza Demon aka Kikoku (2003)

  IMDb Miike imádja a yakuza filmeket, ez kiderül egyrészt abból, hogy nem kis számú filmjeinek jelentős része foglalkozik e bűnszervezettel, s a bennük élők életével, másrészt abból, hogy hány féle képpen nyúl a témához. Vannak pörgős-komoly,...