belépés∆

Samurai Fiction (1998)

Samurai Fiction (1998)
A Samurai Fiction egy 1998-as fekete-fehér szamurájos film, de nem igazán mondható hagyományosnak, habár az 1600-as évek végén játszódik. A néhol kissé debil poénok, az akciójelenet alatt megszólaló rockzenei számok, valamint a nyugisabb jelenetekben a country-s gitárzene azonban furcsa atmoszférát teremtenek, arról nem is beszélve, hogy amikor valakit levágnak, a fekete-fehér kép képregényszerű, túlkontrasztozott vörösbe vált, mint a '80-as évek amerikai akciófilmjeiben.
A történet azonban ízig-vérig szamurájtörténet: egy ronin által ellopott kardot igyekszik visszaszerezni az illető család fiatal férfisarja, az apja parancsára két ninjával megtámogatva, akik titkon követik. A fickó azonban hiába heves vérű, a kardhoz nem nagyon ért, a ninják pedig leginkább csak rohangálnak az erdőben és nagyokat ugranak. Talán ennyiből is látszik, hogy milyen furcsa film ez: tele van paródiaelemekkel, amiket az tud igazán élvezni, aki már látott néhány szamurájfilmet, azonban mégsem lesz komolytalan a film története.
Remekmű. Igazi kuriózum, nem csak ínyenceknek.
Ramiz

A rendezőnek feltett szándéka volt, hogy felújítsa a szamurájfilmet, mint olyat, s közelebb hozza a ma fiatalságához. Ennek eredményeképp jött létre ez a cool, funky stb. mozi, ami ugyan tényleg jó és szórakoztató, csak sajna előbb láttam a Samurai Champloo-t, ami viszont ezzel szemben szvsz. sokkal-de-sokkal funkybb. Azért persze ez sem elhanyagolható mű, de aki teheti, fordított sorrendbe nézze meg az említett alkotásokat, mint én.

Manu

(imdb)

Hozzászólások   

#4 renegate 2008-10-23 19:33
Izzig-vérig japán film. Nekem nagyon tetszett.
#3 Guest 2006-12-12 17:56
Engem nem fogott meg különösképpen sem ez, sem a Stereo Future :sad:
#2 Guest 2006-12-12 13:26
Miért nem készül ma több ilyen film? :-)
#1 Guest 2006-12-12 11:53
A meghatározás pontosan fedi a lényeget. Őrzi a tradícionális értékeket, ugyanakkor mégis modern hangvételű. Igen alkalmas a műfajt nem ismerő fiatalabb korosztálynak kedvet csinálni az ilyen jellegű művekhez.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Hideo Gosha

Hideo Gosha

Született: 1929 febr. 26. TokyoElhunyt: 1992. aug. 30.Gyermekkorában a szamuráj filmek nagy rajongója volt, amit Japánban "chambara" filmeknek neveznek. Felnőttként jó pár, mára már klasszikussá lett opusszal gazdagította ezt a műfajt.

Sister Street Fighter 1-2-3 (1974-1975)

Sister Street Fighter 1-2-3 (1974-1975)

A Sonny Chiba főszereplésével készült és nagyon hamar kultfilmmé váló Streetfighter trilógiát követően, a divathullámot meglovagolva a Toei igyekezett minél több hasonló munkával előállni. Ezek közül a már a címében is nyíltan Tsurugi Takuma kalandjainak...

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Miért nem jók a japán thrillerek?

Granny Gabai (2006)

Granny Gabai (2006)

 iMDB  Talán az Always (San Chome no Yuhi) volt az a film, melynek sikere megindította a szentimentális drámák korszakát, de minden...