belépés∆

A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)


A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)Rinko Tatsumi (Asuka Kurosawa) egy telefonos lelkisegély központban dolgozik, más embereknek ad tanácsot, teszi helyre az életüket. Azonban míg másokon segít, saját magát és kiüresedett házasságát képtelen megmenteni.
Egyik telefonos "páciense" (Shinya Tsukamoto) úgy dönt ráébreszti Rinko-t saját vágyaira és álmaira, nem hagyva őt belesüppedni az elvárások, és társadalmi konvenciók sűrű mocsarába...
 
A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)  A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)
 
Nagyon beteg film, de ha az ember jól belegondol, akkor igenis van mondanivalója. Az már csak a hab a tortán, hogy ezt nem az átlagos, sablonos eszközökkel oldja meg, hanem provokatív és kicsit elvont. Pont ettől olyan remek.
A kamerakezelés, a beállítások nagyon jól eltaláltak, a három főszereplő (Shinya Tsukamoto, Asuka Kurosawa, Yuji Kohtari) kitűnően formálja a karaktereket (Tsukamoto különösen tetszett). A történet pikáns, sőt erősen perverz, de pont ez kell ahhoz, hogy elérje a kívánt hatást. A film melankólikus, baljós zenéje néha erősen ellentétes az erotikus képsorokkal, de ez is pont emiatt érzékletes. Különösen tetszett a rendező folyamatos játéka az esővel, a vízcseppekkel - nagyon kifejező.
Aki egy kicsit is óckodik a szexualitás nem gyenge bemutatásától, az messziről kerülje el ezt a filmet. Aki pornóra vágyik, az is. Aki viszont akar egy jól kidolgozott, provokatív filmet látni, az essen neki, de iziben.
 
A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)  A Snake of June (Rokugatsu no hebi) (2002)
 

Hozzászólások   

#3 Guest 2007-01-24 08:59
Én magam kicsit elszomorodtam az elején, hogy fekete-fehér, aztán rájöttem, hogy ez igy direkte jó. (A férj amúgy kinézetre is egy rémesen visszataszító pali.) Nekem az jutott amúgy eszembe róla, hogy olyasmi feelingje van, mint egy hentainak, mikor gyötri és alázza a fotós a lányt a kéréseivel, aki eljátsza a jaaaaj neeee, de közben meg dehogyisnem sablonszituáció t.
#2 Guest 2006-10-29 11:04
én is most néztem meg, és azt kell, hogy mondjam, ez Tsukamoto mester egyik, ha nem A legjobb filmje. elképesztően jól sikerült, és tényleg megfog az elejétől a végéig, és ilyet még nála nem tapasztaltam! :-)
szóval annyira bejött, hogy már úton is van angliából egy másik Tsukamoto mestermű, a Vital társaságában.
#1 Guest 2006-10-29 00:36
Tuti jó kis film volt. Nekem nagyon tetszett. Váratlan vágásokkal, tuti közeliekkel, megfog, és úgy tart végig. Csak ajánlani tudom.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Amalfi vs Rain Fall (2009)

Miért nem jók a japán thrillerek?

Love on Delivery (Poh waai ji wong) (1994)

Love on Delivery (Poh waai ji wong) (1994)

iMDBValószínűleg mindenki tudja, hogy mit várhat egy Stephen Chow filmtől, hiszen legyen bármi is a sztori, mindig kerül bele jó sok (esetenként igencsak fárasztó) poén, legalább egy szerelmi szál és természetesen az elmaradhatatlan kungfu....

Female yakuza tale (Yasagure anego den: soukatsu rinchi) (1973)

Female yakuza tale (Yasagure anego den: soukatsu rinchi) (1973)

Female yakuza tale (やさぐれ姐御伝:総括リンチ) (1973)iMDB Ebben a történetben a Sex & Fury hősnőjének, Inoshika Ocho-nak az újabb kalandjait ismerhetjük meg. Ocho utazásai során eljut egy városba, ahol ő is (egy időre legalábbis) az ott „uralkodó”...

Big Bang Love, Juvenile A (2005)

Big Bang Love, Juvenile A (2005)

IMDb  Úgy gondolom, abban mindenkivel kiegyezhetem, hogy Takashi Miike napjaink legzavarbaejtőbb rendezője. Fékevesztett tempóban készíti az újabbnál újabb filmeket, s eközben úgy csapong a stílusok, kifejezési módok és művészi eszközök között, ahogy kedve tartja....