belépés∆

Kakurenbo: Hide and seek (2005)

Kakurenbo: Hide and seek (2005)

Shuhei Morita rendezőnek, és 2-3 wannabe animekészítőből álló rajzfilmstúdiójának (Yamatoworks) első, rövid animációja. 

Kakurenbo: Hide and seek (2005) 

A nagyvárosi cyberpunk díszletek között a gyerekek egy régi mende-mondáról suttognak egymásnak. A neon fényreklámok egy-egy betűje időnként kialszik, és ha valaki olvasni tud a jelekben, eljuthat az Otokoyo színhelyére. Ebben a játékban a szóbeszéd szerint ősi japán démonok bújócskáznak embergyerekekkel, akik sosem térnek vissza.

Egyik ilyen játszmának a történetét követi végig a Kakurenbo, profi látványvilággal, aminek előállításához a fiatalok a szokásosnál jóval nagyobb mértékben igénybe vették a 3d-s programok segítségét. Az egész rajzfilmet lemodellezték 3d-ben, és a végeredményt rajzfilmesítették. Ettől az ősi démonok legalább annyira hasonlítanak órási fabábokra, mint mint elszabadult mechákra. 

 


A film 25 perces, bejárta a nemzetközi filmfesztiválokat. A kivitelezése meglepően profi - csak néha döccen egyet, a mistery pedig tényleg üt benne.

Honlap 

Hozzászólások   

#1 Laukó Krisztina 2008-01-18 18:55
Nem mostanában láttam ezt a művet, de emlékszem nagyon tetszett, a grafikai megvalósítás nagyon igényes, szerintem nagyon jó lett, a hangulata is megfogott, mindenképp érdemes rászánni azt a 20 percet.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Zhang Ziyi

Zhang Ziyi

Zhang Ziyi (章子怡) Zhang Ziyi 1979. február 9-én született Pekingben, egy közgazdász apa és egy óvodai tanár anya gyermekeként. Mivel kiskorában kicsit esendőnek, gyengének tartották, így szülei táncolni és tornázni is taníttatták. Éveket töltött el a...

700 Days of Battle: Us vs. Police (Bokutachi to chuuzai san no 70…

700 Days of Battle: Us vs. Police (Bokutachi to chuuzai san no 700 nichi sensou) (2008)

Az internet térhódításának köszönhetően egyre gyakrabban kerülnek megfilmesítésre olyan történetek, amik eredetileg a világhálóra kerültek fel, sokszor különféle blogok formájában. A leghíresebb ezek közül persze mindmáig a talán legelső ilyen forrásból leforgatott, koreai My Sassy...

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (200…

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

 "Bevált recepten ne változtass!" - tartja a mondás. A Tiltott játék pedig folytatódik, pontosan úgy, ahogy azt már az első részben is láthattuk. Lássuk csak mit nyújt a folytatás.

Tokyo Fist (1995)

Tokyo Fist (1995)

Shinya Tsukamoto híres kultuszfilmje, a Tetsuo igazán nem gyenge gyomornak készült alkotás: erőszakos, gyors, vad, nehéz befogadni. A Tokyo Fist színes film, és még története is van, így hát igazán nem számítottam rá, hogy durvább...