belépés∆

Kakurenbo: Hide and seek (2005)

Kakurenbo: Hide and seek (2005)

Shuhei Morita rendezőnek, és 2-3 wannabe animekészítőből álló rajzfilmstúdiójának (Yamatoworks) első, rövid animációja. 

Kakurenbo: Hide and seek (2005) 

A nagyvárosi cyberpunk díszletek között a gyerekek egy régi mende-mondáról suttognak egymásnak. A neon fényreklámok egy-egy betűje időnként kialszik, és ha valaki olvasni tud a jelekben, eljuthat az Otokoyo színhelyére. Ebben a játékban a szóbeszéd szerint ősi japán démonok bújócskáznak embergyerekekkel, akik sosem térnek vissza.

Egyik ilyen játszmának a történetét követi végig a Kakurenbo, profi látványvilággal, aminek előállításához a fiatalok a szokásosnál jóval nagyobb mértékben igénybe vették a 3d-s programok segítségét. Az egész rajzfilmet lemodellezték 3d-ben, és a végeredményt rajzfilmesítették. Ettől az ősi démonok legalább annyira hasonlítanak órási fabábokra, mint mint elszabadult mechákra. 

 


A film 25 perces, bejárta a nemzetközi filmfesztiválokat. A kivitelezése meglepően profi - csak néha döccen egyet, a mistery pedig tényleg üt benne.

Honlap 

Hozzászólások   

#1 Laukó Krisztina 2008-01-18 18:55
Nem mostanában láttam ezt a művet, de emlékszem nagyon tetszett, a grafikai megvalósítás nagyon igényes, szerintem nagyon jó lett, a hangulata is megfogott, mindenképp érdemes rászánni azt a 20 percet.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Shadow Hunters (Kage gari) (1972)

Shadow Hunters (Kage gari) (1972)

  IMDb  Főszereplők: Ishihara Yujiro; Uchida Ryohei; Narita Mikio Rendezte: Masuda Toshio (1972, 90 perc) Az 1960-as évek közepe minőségi változást hozott a szamurájfilm műfajában, majd valami hasonló dolog zajlott le a 70-es évek elején. Hogy jó volt-e az új...

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akats…

The Lowly Ronin - Duel At Dawn (Suronin makaritoru dai nibu akatsuki no shito) (1982)

Magányos hősünk, a hegyvidéket járó „Tél-tavasz-nyár-ősz” nevű roninunk újra felbukkant, és ismét belekeveredik az események  sűrűjébe. Neki baj, nekünk viszont szerencse, mert  ebből izgalmas történet alakul ki.

Maggie Cheung Man-Yuk

Maggie Cheung Man-Yuk

Maggie Cheung Man-Yuk (張曼玉)  Maggie Cheung 1964. szeptember 20-án született Hongkongban. Nyolc éves volt, amikor családja Angliába, Bromley-be költözött és egész addig ott is élt, amíg el nem végezte a középiskolát. 1981-ben tért vissza Hongkongba,...

Hard luck hero (2003)

Hard luck hero (2003)

Hard luck hero (2003) iMDB