belépés∆

The Sea Is Watching (Umi Wa Miteita) (2002)

Rendezte: Kei Kumai


The Sea Is Watching (Umi Wa Miteita) (2002)A Tokugawa-éra idején működő nyilvánosház életébe kalauzol el minket az alkotás. Nem, nem kimondottan "geisha"-król van szó, hanem valódi prostituáltakról (oiran).
O-Shin (Nagiko Tono) jószívű teremtés, de hajlamos arra, hogy beleszeressen kuncsaftjaiba. Kikuno (Misa Shimizu) megfontolt, realista személyiség, aki igyekszik segíteni O-Shin-t mindenben.
Kettőjük életébe kukkanthatunk bele.

A filmen érződik valamelyest Kurosawa keze nyoma, ami nem meglepő, hiszen ő írta a forgatókönyvet. Letisztult, szép képi világ, kellemes történet, remek színészi játék jellemzi. A karakterek kedvelhetőek, összetettek, emberiek. Nem egy hétköznapi szerelmi történet: bemutatja a japán kasztrendszer néhány sajátosságát, az ebből adódó problémákat. Igaz, nem kimondottan a geisha-k élete, ennek ellenére klasszisokkal többet, és realistább képet nyújt a témával kapcsolatban, mint a Memoirs Of A Geisha. Hiába, ez nem hollywoodi film.
Van egy kis melankólikus hangulata, de nem zavaró, kimondottan illik hozzá. Nagyon kellemes kis movie, megnézése ajánlott.

The Sea Is Watching (Umi Wa Miteita) (2002)The Sea Is Watching (Umi Wa Miteita) (2002)

The Sea Is Watching (Umi Wa Miteita) (2002)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Fatal Contact (Hak Kuen) (2006)

Fatal Contact (Hak Kuen) (2006)

Fatal Contact (Hak Kuen) (2006)iMDB Egy csapat fiatal Hongkongba érkezik a kontinentális Kínából, ahol egyikük kung-fu tudására felfigyel néhány bűnöző, akik illegális meccsekre kötnek fogadásokat. A naív, tisztességes Ko (Jacky Wu) nem nagyon hajlik arra,...

Zatoichi in Desperation (1972)

Zatoichi in Desperation (1972)

  IMDb  Főszereplők: Katsu Shintaro; Koike Asao; Tagaki Joji Rendezte: Katsu Shintaro (1972, 92 perc)  A Zatoichi sorozat a végefelé többször gazdát cserélt. Ennél a résznél Katsunál voltak a jogok, aki a rendezést is magára vállalta. Ez volt az első...

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (…

Yakuza's Law - Lynching (Yakuza keibatsu-shi: Rinchi - shikei!) (1969)

Ishii Teruo, a japán Zs kategória egyik királya, az 1960-as években sokat tett a meglehetősen szigorú filmes cenzúra határainak kitágításáért, elmenvén a kifejezetten extrém vonalig.

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)

The Dragon from Russia (Gong chang fei long) (1990)iMDBEz a film egy, a 80-as évek második felében futott híres japán mangának az egyik filmes adaptációja. A képregény eredeti címe Crying Freeman, a szerzői pedig Ikegami...