belépés∆

Zebraman (2004)

 

Zebraman (2004)

 

imdb

Úgy néz ki Miike öregszik, vagy mostmár úgy gondolta, keres egy kis pénzt is. A Zebraman szokványos szuperprodukció szuperemberrel, s bármennyire szerettem volna belelátni egy kicsivel többet, vagy mást, sajnos nem sikerült.
A főszereplő, sok más szuperhőshöz hasonlóan egy óriási lúzer magánéletében. Mint általános iskolai tanárt, növendékei lenézik, s szégyent hoz családjára is. Az sem segít ezen túl sokat, hogy titkon otaku, egy '80-as évekbeli sorozatért rajong, ami már akkor is rossz volt, ezért hét epizód után törölték. Ez volt a Zebraman. Hősünk otthon mindenféle kosztümökkel próbálkozik, de egyikben nevetségesebben néz ki, mint a másikban, pedig össze kéne szednie magát, mert gonosz, zöld, testrabló zselészörnyek inváziója fenyegeti a föld bolygót.

 

Zebraman (2004)

 

A bevezetőben ugyan túloztam egy kicsit, valamennyire azért érződik Miike debil hatása a filmen, de ez annyira elenyésző, hogy aki eddig nem látot más filmet tőle, valószínű észre sem veszi. Egy-két poénon kívül ("Black and White Ecstasy - Zeburamanu), amik azért ülnek, és a debilség, ami viszont nem túl eredeti, egy átlag, családi szuperhős mozi, egy kevésbé átlagos szuperhőssel. Egyszóval ez a film nem beteg, pedig szerény véleményem szerint, annak kellett volna, hogy legyen, mert így sajnos eltűnik a süllyesztőben.
Ha eltekintünk a sírásomtól, akkor el lehet mondani, hogy ez egy nézhető mozi, az átlag szuperhős filmeknél jobb a dramaturgia, a színészi játék (a főszereplőt már több Miike filmben is láthattuk, pl.: Gozu nővé változó yakuzája) egész látványos is, sőt még stílusa is van a trashmozi elemekkel. Az a gyanum, hogy Miikének eléggé meg lehetett kötve a keze, de már csinált rosszabb filmet is (One missed call). Azért remélem nem követi a trendet ls nem csinál második részt is.  

Hozzászólások   

#9 kisho 2010-12-14 03:25
?Hogyhogy ott?
#8 YEZy 2010-12-07 08:59
Ja és itt van egy hosszú cikk a második részről:
geekz.blog.hu/2010/12/06/zebraman_2_attack_on_zebra_city
#7 YEZy 2010-12-06 21:53
Így van, pont ezek az apróságok teszik zseniálissá. Nálam a Time Traveller mellett eddig az év filmje (bár ez még nem nagy cucc, mert jövő augusztusig úgyis az idei termést fogjuk nézni). :)
#6 grunge zoli 2010-12-06 15:57
ha csak átlagos szemmel nézem a filmet akkor pocsék,megszoko tt zenei termék eladás,kb 20 percen keresztül az elsö rész bemutatása, majd 50perc után tudjuk meg mi is történt az elmult 15év alatt..a maradék perc a második részben a filmre nem sok maradt.

ha fanatikus szemmel nézem akkor király.
ha a második részt kb félmásodpercenk ént megállitom,vagy lassitom, észrevehetö mindig valami huncutság vagy valami "debil" dolog. mint a kukásgyerek a guminővel.. vagy az udvaron szanaszét xy pozicióban a gyerekek ..focihálóban.. stb..
#5 YEZy 2010-12-06 12:59
A második rész sokkal sokkal jobb az elsőnél szerintem. Minden szempontból ötletesebb, pergősebb, ami annak is köszönhető, hogy a rendező rengeteget fejlődött az elmúlt pár évben.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

Lone Wolf and Child: Assassin On The Road To Hell (1989)

  Léteznek valódi ikonikus karakterek, amelyek már a színrelépésüktől kezdve predesztináltak a legendává válásra. A fölöttébb különös, "Magányos Farkas és kölyke" néven ismert bérgyilkossá lett szamuráj ilyenné lett az évek során. Nézzük, honnan indult a története.

The Enchanting Shadow (Qiannü youhun) (1960)

The Enchanting Shadow (Qiannü youhun) (1960)

 ANOTHER SHAW PRODUCTION  iMDB A The Enchanting Shadow a 16-17. században élt kínai írónak, Pu Songlingnek az egyik kísértethistóriáját veszi alapul, ugyanazt a történetet, amely a méltán híres Chinese Ghost Story történéseinek gerincét is adta....

Sweet Revenge (Gei sun yan) (2007)

Sweet Revenge (Gei sun yan) (2007)

Sweet Revenge (Gei sun yan) (2007)iMDBVegyes érzésekkel ültem le ez elé a film elé, mert a rendezőjéről, Ping Ho-ról még sohasem hallottam annak ellenére sem, hogy több díjat is nyert már pályafutása során, a plakát...

Sukiyaki Western Django (2007)

Sukiyaki Western Django (2007)

„A Sukiyaki Western Djangonak sok gyökere van, viszont nincsenek határai.” Ebben az egy mondatban Tom Mes, a japán film és Takashi Miike munkásságának elismert publicistája gyönyörűen foglalta össze, mit is kell tudnunk erről az...