belépés∆

Zebraman (2004)

 

Zebraman (2004)

 

imdb

Úgy néz ki Miike öregszik, vagy mostmár úgy gondolta, keres egy kis pénzt is. A Zebraman szokványos szuperprodukció szuperemberrel, s bármennyire szerettem volna belelátni egy kicsivel többet, vagy mást, sajnos nem sikerült.
A főszereplő, sok más szuperhőshöz hasonlóan egy óriási lúzer magánéletében. Mint általános iskolai tanárt, növendékei lenézik, s szégyent hoz családjára is. Az sem segít ezen túl sokat, hogy titkon otaku, egy '80-as évekbeli sorozatért rajong, ami már akkor is rossz volt, ezért hét epizód után törölték. Ez volt a Zebraman. Hősünk otthon mindenféle kosztümökkel próbálkozik, de egyikben nevetségesebben néz ki, mint a másikban, pedig össze kéne szednie magát, mert gonosz, zöld, testrabló zselészörnyek inváziója fenyegeti a föld bolygót.

 

Zebraman (2004)

 

A bevezetőben ugyan túloztam egy kicsit, valamennyire azért érződik Miike debil hatása a filmen, de ez annyira elenyésző, hogy aki eddig nem látot más filmet tőle, valószínű észre sem veszi. Egy-két poénon kívül ("Black and White Ecstasy - Zeburamanu), amik azért ülnek, és a debilség, ami viszont nem túl eredeti, egy átlag, családi szuperhős mozi, egy kevésbé átlagos szuperhőssel. Egyszóval ez a film nem beteg, pedig szerény véleményem szerint, annak kellett volna, hogy legyen, mert így sajnos eltűnik a süllyesztőben.
Ha eltekintünk a sírásomtól, akkor el lehet mondani, hogy ez egy nézhető mozi, az átlag szuperhős filmeknél jobb a dramaturgia, a színészi játék (a főszereplőt már több Miike filmben is láthattuk, pl.: Gozu nővé változó yakuzája) egész látványos is, sőt még stílusa is van a trashmozi elemekkel. Az a gyanum, hogy Miikének eléggé meg lehetett kötve a keze, de már csinált rosszabb filmet is (One missed call). Azért remélem nem követi a trendet ls nem csinál második részt is.  

Hozzászólások   

#9 kisho 2010-12-14 03:25
?Hogyhogy ott?
#8 YEZy 2010-12-07 08:59
Ja és itt van egy hosszú cikk a második részről:
geekz.blog.hu/2010/12/06/zebraman_2_attack_on_zebra_city
#7 YEZy 2010-12-06 21:53
Így van, pont ezek az apróságok teszik zseniálissá. Nálam a Time Traveller mellett eddig az év filmje (bár ez még nem nagy cucc, mert jövő augusztusig úgyis az idei termést fogjuk nézni). :)
#6 grunge zoli 2010-12-06 15:57
ha csak átlagos szemmel nézem a filmet akkor pocsék,megszoko tt zenei termék eladás,kb 20 percen keresztül az elsö rész bemutatása, majd 50perc után tudjuk meg mi is történt az elmult 15év alatt..a maradék perc a második részben a filmre nem sok maradt.

ha fanatikus szemmel nézem akkor király.
ha a második részt kb félmásodpercenk ént megállitom,vagy lassitom, észrevehetö mindig valami huncutság vagy valami "debil" dolog. mint a kukásgyerek a guminővel.. vagy az udvaron szanaszét xy pozicióban a gyerekek ..focihálóban.. stb..
#5 YEZy 2010-12-06 12:59
A második rész sokkal sokkal jobb az elsőnél szerintem. Minden szempontból ötletesebb, pergősebb, ami annak is köszönhető, hogy a rendező rengeteget fejlődött az elmúlt pár évben.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Legends of the Poisonous Seductress sorozat (1968-1969)

Legends of the Poisonous Seductress sorozat (1968-1969)

  A 60-as években virágkorukat élték a korábbi szamurájfilmekhez képest jóval könnyedebb hangvételű jidaigekik, olyan, máig népszerű hősök kalandjait forgatták szinte futószalagon a filmstúdiók, mint Zatoichi, vagy éppen Nemuri Kyoushiro, valamint olyan, jópár részből álló sorozatok...

The Road (2006)

The Road (2006)

iMDB  Mind a kínai filmekkel, mind pedig a kínai történelemmel rokonszenvezőknek érdekes és gondolatébresztő lehet ez az új, 2006-ban készült epikus dráma, mely öt évtizedet ölel fel az ország közelmúltjából.

A Very Short Life (Duen chaam dik sung ming) (2009)

A Very Short Life (Duen chaam dik sung ming) (2009)

Az ingatlanügyletből meggazdagodott, majd a Milkyway Images finanszírozójává és elnökévé avanzsált Dennis Law 2005-ös direktori debütálása óta óriási lelkesedéssel igyekszik megszerezni a Hongkong legrosszabb rendezője díjat. Az alapevetően jó és érdekes ötletből kiinduló A Very...

Black Society Trilogy

Black Society Trilogy

E három film rendhagyó trilógia, legalábbis az volt eddig. Sem szereplőkben, sem történetben nem kapcsolódnak egymáshoz, az egyetlen összekötő elem a téma, mégpedig a kínai maffia, a triádok sötét, kaotikus és gyakran gyomorforgató világának bemutatása....