belépés∆

Swing Girls (2004)

 

Swing Girls

 

Japán gimnazista lányok kényszerből big bang jazz-bandát alakítanak, és keményen tanulni kezdenek, közben pedig megszeretik a zenét és a zenélést. Egyszerű a képlet: csinos, bájos és elbűvölő lányok (akikbe egyesével beleszerettem a végére... ^^), zene, méghozzá a jazz legkönnyebben átérezhető, leglendületesebb fajtája, a swing, és mindez megtűzdelve néhány viccel (amik egy része kissé erőltetettre sikerült, ezek miatt feszengtem is az elején egy kicsit, de szerencsére a végére elfogytak, illetve volt pár nagyon jó is, például a két gitáros lány volt barátjaik jelenetei). Az eredmény pedig egy nagyon kellemes és vidám film, iletve számomra egy kicsit több annál. Filmkritikusi szemmel nézve tudom, hogy vannak hibái a Swing Girls-nek, meg hogy eleve nem egy nagyon mély dolgokat feszegető film, de szerencsére nem vagyok hivatásos filmkritikus, úgyhogy szabadon élvezhetem a filmeket ^^, és nekem ez egy olyan film lesz, amit akkor is nagyon szeretek, ha ezt mások talán nem értik. A rendezést azonban még mindenképpen kiemelném, egyrészt a lányoknak a zenével való elkötelezettségük megszületése tetszik nagyon, másrészt az izgalmas részek (pl: részt vehetnek-e a versenyen vagy nem, nem izgulnak-e túlságosan stb), harmadrészt azok az emlékezetes jelenetek, amik olyan jól el lettek találva: az, ahogy ráéreznek a swing lüktetésére (az utcán, a lámpánál... csomószor visszanéztem azt a részt ^^), aztán meg az, ahol az utcán zenélnek, és először kezd úgy igazán menni, és a barátnőik meglátják őket.

Összességében... hát, egyebet nem tudok mondani. Elbűvölt. Yikes!

(imdb)
 

Hozzászólások   

#6 Gianni 2007-07-02 16:24
Tudom, láttam :P
Ezért kapnál "csak" egy vagonnal :D
#5 arnold 2007-07-02 16:04
gianni7: ez kedves, de nem én fordítottam, én csak feltöltöttem. ;-)
#4 Gianni 2007-07-02 02:15
Arnold: ha itt is lenne a fórumos "leborulós" smiley, a feliratért most tuti küldenék neked egy vagonnal 8)
#3 Guest 2007-06-18 00:49
Most végeztem ki...
Jaaj... hát ez nagyon aranyos volt :-) Néhol szakadtra röhögtem magam... mint zenész, majd kihullott a hajam a nevetéstől, amikor dög hamisan belekezdtek az elején... a két gitáros kiccsaj... na meg a többi is... halálos, ha koncert előtt fel akarom stenkelni magam, eddig megnéztem a Rocksulit, hát ha nem is cserélem le, de ezt sem hanyagolom :-)
Ja, szép jelenet: amikor a színpadon játszanak, és a közönség elkezdi tapsolni az 1-3at... és átvaáltanak 2-4re... na, ez az ami itthon sohasem történik meg... pedig kéne.
Üde, kellemes szórakozás volt! :-)
#2 YEZy 2007-04-04 08:46
Háát, a film körüli felhajtást és infokat ismerve szerintem mindenki inkább olyan filmet várt, mint a Water Boys és azok nem is csalódtak... :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

My name is fame (Ngor yiu sing ming) (2006)

My name is fame (Ngor yiu sing ming) (2006)

My name is fame (Ngor yiu sing ming) (2006)iMDBItt egy viszonylag friss film, ami a filmvilág kulisszái mögé enged betekintést egy egykoron nagy tehetségnek induló, azonban elkallódott színész, Fai történetén keresztül. Fai gyakorlatilag mindent tud...

Samurai Vendetta (Araki Mataemon: Ketto kagiya no tsuji) (1952)

Samurai Vendetta (Araki Mataemon: Ketto kagiya no tsuji) (1952)

Adauchi. Már a hangzásában is van valami vészjósló. Nemcsoda, vérbosszút jelent. Nem tartozik hozzá olyan jelentés, ami pozitív hatással volna az emberre. Nem volt ez másként a szamurájok korában sem.

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Love is not All Around (Sup fun oi) (2007)

Love is not All Around (十分愛) (2007)iMDBA film plakátjára ránézvén az első, ami szembeötlött, hogy akár egy fogpasztareklám fotója is lehetne. Második ránézésre az tűnt fel, hogy túlzottan is rózsaszín, míg a szereplők névsorát olvasva...

Kim Ha-neul

Kim Ha-neul

Kim Ha-Neul (김하늘)Kim Ha-Neul 1978 február 21-én született Szöulban egy négytagú család idősebbik gyermekeként, az akkor még háromtagú familia a későbbiek során egy öccsel is gazdagodott. Ha-Neul (nevének jelentése magyarul „ég”) a koreai diákok szokásos...