belépés∆

The Bird People in China (Chugoku no chojin) (1998)

 

The Bird People in China (Chugoku no chojin) (1998)

 imdb


A Lynch-rajongók lepődhettek meg ennyire, amikor megnézték a Straight Storyt.

Takashi Miike életművének eddig csak azt a részét ismertem, ahol az emberi lélek legsötétebb bugyrainak kíméletlen leltárját ábrázolja vérben, belsőségekben és spermában tocsogva (Ichi the Killer, Visitor Q), vagy debilkedik (Zebraman), illetve láttam még az Izo c. filmjét (ami nem tudom, mi akar lenni...).
Nem gondoltam volna, hogy ilyen visszafogott, hadd-ne-mondjam: szép és költői filmeket is tud csinálni.
Arról szól, hogy Wada, a japán üzletember cége megbízásából a kínai Yun Nan tartomány egy távoli sarkába utazik, hogy felderítse a helyi jade-lelőhelyet. Csatlakozik hozzá Ujie, a jakuza, aki a cég tartozásait akarja behajtani.
Wada kissé merev, töketlen pancser (Cooper ügynök módjára diktafonos naplót vezet), a jakuza meg állandóan káromkodik és kötekedik.
Megérkeznek a faluba (kissé viszontagságos az utazás: a terepjárónak minduntalan leszakad az ajtaja, a megáradt folyón pedig teknős-hajtotta tutajjal kelnek át), ahol azonban mindkettejüket (na meg a nézőt is) rabul ejti a gyönyörű táj és a helyiek kedvessége. A végét nem árulom el, tessék megnézni.
Érdekes keverék ez a film: a mágikus realizmus stílusjegyeivel élő mese és a vicces gegekkel teli börleszk-film keveredik egy keserédes-nosztalgikus melodrámával. Érdemes megnézni.

(Kikuchiyo)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

700 Days of Battle: Us vs. Police (Bokutachi to chuuzai san no 70…

700 Days of Battle: Us vs. Police (Bokutachi to chuuzai san no 700 nichi sensou) (2008)

Az internet térhódításának köszönhetően egyre gyakrabban kerülnek megfilmesítésre olyan történetek, amik eredetileg a világhálóra kerültek fel, sokszor különféle blogok formájában. A leghíresebb ezek közül persze mindmáig a talán legelső ilyen forrásból leforgatott, koreai My Sassy...

Taboo (Gohatto) (1999)

Taboo (Gohatto) (1999)

 IMDbÚjabb példa arra, hogy a szamurájfilmek nem egy kaptafára készülnek. Általában a férfi homoszexualitás témája nem köt le, de ez a film mégis tetszett és nem volt unalmas. Még a fakardos harcok alatt is izgultam....

Born to Defend (Zhong hua ying xiong) (1986)

Born to Defend (Zhong hua ying xiong) (1986)

Born to defend (Zhong hua ying xiong) (1986) iMDB 

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Poker King (Pou hark wong) (2009)

Kedvenc fetisiszta rendezőnk, a melltartók nagy rajongója, Chan Hing-Ka idén is Wong Jing elsőszámú kihívójának jelentkezett. Miközben felmarkolt némi honoráriumot az oroszoktól, akik leforgatták a Breaking News helyi adaptációját, felmérte, hogy mivel ütheti ki Wong-ot...