belépés∆

Ashura (Ashura-jo No Hitomi) (2005)

Rendezte: Yojiro Takita

Ashura poster
Wakuraba Izumo (Somegoro Ichikawa) a hajdani rettegett, de mára kiégett démonvadász sikeres színészként tengeti mindennapjait a démonoktól nyüzsgő Edóban. Találkozik a titokzatos Tsubakival (Rye Miyazawa), akit üldöz a démonok oldalára átállt Jaku (Atsuro Watabe) és a démonok vezetője, Bizan (Kanako Higuchi). Kiderül, hogy Tsubakinak valamiképp köze van ahhoz, hogy Ashura, a démonok legfőbb vezére sikeresen újjászülethessen.
Izumo és Tsubaki egymásba szeret, de az élet közbeszól, mint mindig...

A történettel még nem is lenne bajom, mert nem rossz. Nagyon látványos és kellemes szerelmi fantasy-szösszenetet lehetett volna kihozni belőle. Viszont a színészi játék annyira túljátszott és erőltetett, hogy nem engedi a nézőt egy percre sem igazán közel a filmhez.
Látványos díszletek, sok CG (ami szerencsére jól sikerült), átlagosnak mondható harcjelenetek, és rikító-zölden fröcskölő démonvér (bennem ez utóbbi láttán erős Predator-feeling ébredezett, és kissé húztam a számat, de sebaj).
Az egyedüli, amit igazán értékelek benne, az a zenéje. Hiába, Yoko Kanno azért nem nagyon tud rosszat csinálni.
Átlagos, pedig akár még jó is lehetett volna.

Hozzászólások   

#4 Furrier Nikolett 2009-08-23 21:36
YAZyIdézet - YEZy:
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.


Ez nagyon igaz! A kabuki színdaraboknak pont az a lényegük, hogy TÚL vannak játszva. A színészeknek pont az a dolguk, hogy folyamatosan, kifejezetten erőltetetten játszanak a hangjukkal és az arckifejezéseik kel. Ez egy stílus.
Ezt nagyon fontos tudni a film megítélésénél.
#3 YEZy 2007-10-10 20:27
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.
#2 Guest 2007-10-10 19:18
Szerintem a színészi játék egyáltalán nem erőltetett, számomra így volt igazán átütő hatása. Kizárólag eredeti nyelven és felirattal ajánlom mindenki figyelmébe, pontosan amiatt, hogy a japán nyelv az érzelmeket igen jól közvetíti. Engem megfogott, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül!
#1 Mary 2007-09-14 17:55
Nekem nagyon tetszett. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Honda Ishirou (1911-1993)

Honda Ishirou (1911-1993)

本多猪四郎 (1911-1993)Honda Ishirou 1911 május 7-én született Yamagata tartományban egy buddhista pap fiaként. Fiatalkorában imádott moziba járni és némafilmeket nézni, először is azért, mert nagyon tetszett neki a benshi-k, azaz a kizárólag a japán némafilmekre...

Fudoh - The New Generation (1996)

Fudoh - The New Generation (1996)

Takashi Miike kétségkívül a legproduktívabb japán rendező: még nincs ötven éves, de filmben már túl van a hetvenen, és semmi nem utal rá, hogy fékezhetetlen tempóján egyhamar csökkenteni kívánna. Művei között van rengeteg tradicionális történetvezetésű...

Zatoichi and the Chess Expert (Zatoichi Jigoku tabi) (1965)

Zatoichi and the Chess Expert (Zatoichi Jigoku tabi) (1965)

    Főszereplők: Shintaro Katsu; Narita Mikio Rendezte: Misumi Kenji (1965, 87 perc) A Zatoichi sorozat szépen haladt előre az évek folyamán. A 7-12. epizódokat munkálta ki legjobban a DAIEI. Aprólékos forgatókönyvek, amelyekben a történet fő vonalán kívül a háttér-...

Souls In The Moonlight 1 ( Daibosatsu tôge) (1957)

Souls In The Moonlight 1 ( Daibosatsu tôge) (1957)

  Az első filmes trilógiába öntött feldolgozása "A nagy Buddha hágó" regénysorozatnak 1957-ben indult Tomu Uchida rendezésében és Kataoka Chiezo főszereplésével. Ezt a hármast követték később Raizo Ichikawával és két rendező bábáskodásával a "Satan's Sword" mozik,...