belépés∆

Ashura (Ashura-jo No Hitomi) (2005)

Rendezte: Yojiro Takita

Ashura poster
Wakuraba Izumo (Somegoro Ichikawa) a hajdani rettegett, de mára kiégett démonvadász sikeres színészként tengeti mindennapjait a démonoktól nyüzsgő Edóban. Találkozik a titokzatos Tsubakival (Rye Miyazawa), akit üldöz a démonok oldalára átállt Jaku (Atsuro Watabe) és a démonok vezetője, Bizan (Kanako Higuchi). Kiderül, hogy Tsubakinak valamiképp köze van ahhoz, hogy Ashura, a démonok legfőbb vezére sikeresen újjászülethessen.
Izumo és Tsubaki egymásba szeret, de az élet közbeszól, mint mindig...

A történettel még nem is lenne bajom, mert nem rossz. Nagyon látványos és kellemes szerelmi fantasy-szösszenetet lehetett volna kihozni belőle. Viszont a színészi játék annyira túljátszott és erőltetett, hogy nem engedi a nézőt egy percre sem igazán közel a filmhez.
Látványos díszletek, sok CG (ami szerencsére jól sikerült), átlagosnak mondható harcjelenetek, és rikító-zölden fröcskölő démonvér (bennem ez utóbbi láttán erős Predator-feeling ébredezett, és kissé húztam a számat, de sebaj).
Az egyedüli, amit igazán értékelek benne, az a zenéje. Hiába, Yoko Kanno azért nem nagyon tud rosszat csinálni.
Átlagos, pedig akár még jó is lehetett volna.

Hozzászólások   

#4 Furrier Nikolett 2009-08-23 21:36
YAZyIdézet - YEZy:
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.


Ez nagyon igaz! A kabuki színdaraboknak pont az a lényegük, hogy TÚL vannak játszva. A színészeknek pont az a dolguk, hogy folyamatosan, kifejezetten erőltetetten játszanak a hangjukkal és az arckifejezéseik kel. Ez egy stílus.
Ezt nagyon fontos tudni a film megítélésénél.
#3 YEZy 2007-10-10 20:27
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.
#2 Guest 2007-10-10 19:18
Szerintem a színészi játék egyáltalán nem erőltetett, számomra így volt igazán átütő hatása. Kizárólag eredeti nyelven és felirattal ajánlom mindenki figyelmébe, pontosan amiatt, hogy a japán nyelv az érzelmeket igen jól közvetíti. Engem megfogott, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül!
#1 Mary 2007-09-14 17:55
Nekem nagyon tetszett. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Casshern (2004)

Casshern (2004)

Túlburjánzó, elaljasuló jövőbeli világunk a végét járja: fertőzések, háborúk és etnikai tisztogatások tömegét burkolják idealizált eszmerendszerbe, meghatározva ezzel azt, hogy mi a jó, mi a szép és miben kell hinni. Ebben a világban él Tetsuya...

Persona (Perusona) (2008)

Persona (Perusona) (2008)

Amíg a 70-es években valósággal ellepték a japán mozikat a hazai készítésű akciófilmek, addig az utóbbi 20 év termését nézve nagyítóval kell keresgélni, hogy egyáltalán találjunk egyet kettőt belőlük. A Sonny Chiba, Sugawara Bunta, {ln:Kurata...

Anthony Wong Chau-Sang

Anthony Wong Chau-Sang

„Anthony Wong… nagy valószínűséggel a legdühösebb ember Hong-Kongban.” (Simon Yam)Wong Chau-Sang 1961 szeptember 2-án született, egy kínai anya és egy brit tengerész apa fiaként, aki elhagyta a családot még Wong gyerekkorában. Az iskolában sohasem volt...

Legends of the Poisonous Seductress sorozat (1968-1969)

Legends of the Poisonous Seductress sorozat (1968-1969)

  A 60-as években virágkorukat élték a korábbi szamurájfilmekhez képest jóval könnyedebb hangvételű jidaigekik, olyan, máig népszerű hősök kalandjait forgatták szinte futószalagon a filmstúdiók, mint Zatoichi, vagy éppen Nemuri Kyoushiro, valamint olyan, jópár részből álló sorozatok...