belépés∆

Ashura (Ashura-jo No Hitomi) (2005)

Rendezte: Yojiro Takita

Ashura poster
Wakuraba Izumo (Somegoro Ichikawa) a hajdani rettegett, de mára kiégett démonvadász sikeres színészként tengeti mindennapjait a démonoktól nyüzsgő Edóban. Találkozik a titokzatos Tsubakival (Rye Miyazawa), akit üldöz a démonok oldalára átállt Jaku (Atsuro Watabe) és a démonok vezetője, Bizan (Kanako Higuchi). Kiderül, hogy Tsubakinak valamiképp köze van ahhoz, hogy Ashura, a démonok legfőbb vezére sikeresen újjászülethessen.
Izumo és Tsubaki egymásba szeret, de az élet közbeszól, mint mindig...

A történettel még nem is lenne bajom, mert nem rossz. Nagyon látványos és kellemes szerelmi fantasy-szösszenetet lehetett volna kihozni belőle. Viszont a színészi játék annyira túljátszott és erőltetett, hogy nem engedi a nézőt egy percre sem igazán közel a filmhez.
Látványos díszletek, sok CG (ami szerencsére jól sikerült), átlagosnak mondható harcjelenetek, és rikító-zölden fröcskölő démonvér (bennem ez utóbbi láttán erős Predator-feeling ébredezett, és kissé húztam a számat, de sebaj).
Az egyedüli, amit igazán értékelek benne, az a zenéje. Hiába, Yoko Kanno azért nem nagyon tud rosszat csinálni.
Átlagos, pedig akár még jó is lehetett volna.

Hozzászólások   

#4 Furrier Nikolett 2009-08-23 21:36
YAZyIdézet - YEZy:
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.


Ez nagyon igaz! A kabuki színdaraboknak pont az a lényegük, hogy TÚL vannak játszva. A színészeknek pont az a dolguk, hogy folyamatosan, kifejezetten erőltetetten játszanak a hangjukkal és az arckifejezéseik kel. Ez egy stílus.
Ezt nagyon fontos tudni a film megítélésénél.
#3 YEZy 2007-10-10 20:27
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez eredetileg egy kabuki színdarab, akkor lesz igazán érthető, hogy miért vannak kicsit túljátszva a karakterek. Egyébként nekem is tetszett, jó kis hangulatos mozi.
#2 Guest 2007-10-10 19:18
Szerintem a színészi játék egyáltalán nem erőltetett, számomra így volt igazán átütő hatása. Kizárólag eredeti nyelven és felirattal ajánlom mindenki figyelmébe, pontosan amiatt, hogy a japán nyelv az érzelmeket igen jól közvetíti. Engem megfogott, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül!
#1 Mary 2007-09-14 17:55
Nekem nagyon tetszett. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Baby, Baby, Baby! (2009)

Baby, Baby, Baby! (2009)

Sok-sok film esetében elmondhattuk már, hogy ebben az ötletben sokkal több volt, mint amit valójában kihoztak belőle. Morosawa Kazuyuki vígjátéka esetében ezt még azzal is megfejelhetjük, hogy egy érdekes, továbbgondolásra érdemes kiindulópontból egy teljesen elbaltázott...

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

   iMDB  Lee Byeong-gu (Ha-kyun Shin) a barátnője, Soo-ni (Jeong-min Hwang) segítségével elrabolja egy gyógyszergyár vezérigazgatóját, bizonyos Kang Man-shik (Yun-shik Baek) nevű urat, mert azt feltételezi róla, hogy az Andromédáról érkezett földönkívüli. Lee nyilvánvalóan őrült, bár...

A Gentle Breeze in the Village (Tennen Kokekko) (2007)

A Gentle Breeze in the Village (Tennen Kokekko) (2007)

Ez a film egy újabb bizonyítéka annak számomra, hogy az eredetileg lányok számára készült, úgynevezett shoujo mangákból sokkal jobb produkciókat lehet készíteni, mint a fiúk érdeklődésére számot tartóakból. Hogy ez miért van így, nehéz megmondani,...

Running on Karma (2003)

Running on Karma (2003)

 IMDb A Running on Karma bármennyire sablonos címmel lett megáldva, mégis egy sajátos film, mégpedig több okból is. Egyrészt megcsodálhatjuk benne Andy Lau-t úgy kigyúrva, mint ahogy Schwarzenegger nézett ki fénykorában, valamikor a nyolcvanas évek elején....