belépés∆

Attack No. 1 (2005)

(アタック No. 1) (2005)

 

Attack No. 1 (2005)

iMDB (helyett jdorama.com)

    Ez nem egy film, hanem egy TV sorozat. Néhány évvel ezelőtt a magyar tv-ben is látható volt egy anime, amiben lányok röplabdáztak. Személy szerint nem néztem, nem is érdekelt, mondván, mit lehet azon sok-sok részen át nézni, hogy röplabdáznak. Mint azóta megtudtam, ez egy kultikus anime volt és most, hogy megnéztem ezt a sorozatot, már kezdem érteni, hogy miért is.

    A sztori röviden annyi, hogy lányok röplabdáznak, hehe... Kicsit részletesebben: az iskolai csapatban cserejátékosként számításba vett Kozue Ayuhara-t behívja a válogatott edzőtáborába a híres/hírhedt Inokuma mester és a meglehetősen érdekes módszereivel megpróbál belőle egy nagy játékost faragni. Eközben persze sok-sok bonyodalom történik, közte egy iskolai bajnokság, rivalizálás a csapattagok között estébé estébé, ha ennél többet írok, az már spoiler lenne.
    Nekem nem is elsősorban a sztori miatt tetszett a sorozat, hanem amiatt, mert jó hosszan bepillantást lehet nyerni általa a japán életbe, valamint egy kicsit érthetőbbé válik a néző számára a japán mentalitás is. A mellékelt linken levő hozzászólásokban megtalálhatóak a széria hibái is, de szerintem ezek elenyészőek, aki szereti a sorozatokat, az jól fog rajta szórakozni.

Hozzászólások   

#3 Guest 2008-08-18 15:41
Most lehet,hogy én vagyok a béna, de hiába regisztrálok, nem találok sehol sem letöltési linket... :cry:
Nah mind1...
Azért köszi szépen :-)) Megtaláltam a neten videóként feltöltve és majd megnézem azt. Szerencsére van rajta angol sub ^^
#2 YEZy 2008-08-16 16:32
A d-addicts-en keresgélj, hátha seedeli még valaki. 8)
#1 Guest 2008-08-16 15:54
Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudom letölteni ezt a sorozatot. Kerestem a neten, de nem találtam. Légyszi, segítsetek!

Előre is köszi :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Ghost Story of Yotsuya (Tokaido Yotsuya Kaidan) (1959)

Ghost Story of Yotsuya (Tokaido Yotsuya Kaidan) (1959)

Ahogy múltak az évek, egyre nehezebb dolog volt újat hozni a kísértet történetbe, de azért a filmvállalatok rendületlenül igyekeztek megoldani a problémát. Különösen amikor két stúdió is egyszerre látott neki a forgatásnak, ami 1959-ben megtörtént.

Bang Rajan (Bangrajan) (2000)

Bang Rajan (Bangrajan) (2000)

A thai mozit mifelénk jobbára csak a borzadályos(an rossz) szellemlányos, vagy az Ong Bak stílusú „verekedős” filmekből ismerjük. De íme, itt a bizonyíték, hogy arrafelé is létezik minőségi filmgyártás.

Okamoto Kihachi (1923-2005)

Okamoto Kihachi (1923-2005)

 iMDB Okamoto Kihachi a háború utáni nagy japán rendező generáció meghatározó személyisége volt. 1943-ban, 19 évesen vonult be a japán hadseregbe. Az egyik interjújában így nyilatkozott: „Egyáltalán, kész csoda, hogy túléltem a háborút, mert a statisztika...

Zoo (2005)

Zoo (2005)

 Dicséretesnek tartom azt a viszonylag új, de mára már meghonosodni látszó filmkészítési szokást, mely úgy tűnik, igen nagy népszerűségnek örvend Ázsiában, legfőképp Japánban. A Jam Films trilógiával kezdve indult el az az újszerű gondoltat, miszerint...