belépés∆

Go Go Second Time Virgin (Yuke yuke nidome no shojo) (1969)

Go Go Second Time Virgin (Yuke yuke nidome no shojo) (1969)

 imdb

Rendezte: Koji Wakamatsu

 Wakamatsu nagy hatású kultfilmje (az Ecstasy of Angels mellett), mely kezdett átvezetni a pink korszakból a modern japán filmbe, s átültetni az előbbi sajátosságait az utóbbiba. Ezek a jellemzők a szex, a vér és az erőszak. Ami azonban többet nyújt ennél a modern japán filmben, az az emberi lélek ábrázolása, amely ezen atribútumok mögött áll. Ez az, ami kiemeli az átlag B kategóriából ezeket az alkotásokat, és természetesen e filmet is, s ez az ami igazán sokkolóvá teszi.

 

A film egy házetőn játszódik, ahol négy japán hippi fiatal srác megerőszakol egy 17 éves, nagyon kis kawaii lánykát. Az ötödik fiú nem ér a lányhoz, azonban ott marad és megvárja míg az magához tér. A következő 60 perc e fiatalok abszurd és (nem szexuális értelemben) aberrált kapcsolatát mutatja meg, ami kizárólag az egymás megölése körül forog. Annyira kiégtek a velük történt szörnyűségektől, hogy szerelmükben már csak ezt tudják/tudnák nyújtani egymásnak. A film nagyon jól bemutatja a '60-as évek végének dekadenciáját, ami az USÁ-ban szabadságélménnyel, Japánban viszont feszültségekkel, nyomással párosult, így perverzióba hajlott.

 

Filmes szemmel is sokat nyújt ez a mozi, Wakamatsu izgalamssá tudja tenni a tereket és ügyesen játszik azzal a kevés színnel, amit használ (a film döntően fekete-fehér). Ami engem nagyon idegesített, az a verbális minimalizmus. Ez így nem teljesen igaz... Ugyan ez nem jellemző az egész filmre, és célja van, de az tény, hogy a lány sokat beszél, de keveset mond. 

A  film három nap alatt készült, de Wakamatsu-t világhírűvé tette, egyikévé azoknak, akiknek neve fémjelzi a korabeli japán filmet, és nem hiába. Csak keményvonalasaknak!!

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

Save The Green Planet (Jigureul jikyeora) (2003)

   iMDB  Lee Byeong-gu (Ha-kyun Shin) a barátnője, Soo-ni (Jeong-min Hwang) segítségével elrabolja egy gyógyszergyár vezérigazgatóját, bizonyos Kang Man-shik (Yun-shik Baek) nevű urat, mert azt feltételezi róla, hogy az Andromédáról érkezett földönkívüli. Lee nyilvánvalóan őrült, bár...

Nemuri Kyoshiro 8 - The Sword That Saved Edo (Burai-ken) (1966)

Nemuri Kyoshiro 8 - The Sword That Saved Edo (Burai-ken) (1966)

 IMDb   Főszereplők: Ichikawa Raizo; Amachi Shigeru; Fujimura ShikoRendezte: Misumi Kenji(1966, 79 perc)A siker csalfa nőszemély. Megszédíti az embert, újabb táncba hívja, de közben alaposan rátapos a bütykére az elcsábulónak. Így járt a DAIEI, amikor a...

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (Sukeban deka Codename Asamiya Saki) (2006)

Yo-yo Girl Cop (スケバン刑事 – コードネーム麻宮サキ) (2006) iMDB  

Nemuri Kyoshiro - TV Special 3: The Man of No Tomorrow (1996)

Nemuri Kyoshiro - TV Special 3: The Man of No Tomorrow (1996)

A harmadik rész elején ezt a feliratot olvashatjuk: „Tamura Masazaku Special”. Ez azért sok mindent elárul. Ilyen csak közkedvelt chambara sztároknak jár, akiknek a nevével bízvást eladható az áru. Egyúttal nyilvánvaló, mire számíthatunk.