belépés∆

Yellow Line (Ousen chitai) (1960)

Yellow Line


Ishii Teruo chitai sorozatának harmadik darabja természetesen igazi, hamisítatlan film noir, ezúttal már színesben! A megszokott, jellegzetes összetevők megmaradtak, akárcsak a hangulat, így evidens, hogy egy újabb szórakoztató 75 percet kap a néző.

 

A legérdekesebb elem egyértelműen az, hogy már színesben élvezhetjük az eseményeket. Ezt a stáb igyekezett a végsőkig kihasználni, aminek köszönhetően a női főszerepet alakító Mihara Youko rikító piros kosztümben és a történet szempontjából fontos szerepet játszó vörös cipellőben feszít. A többi a szokásos. Ezúttal Kobe-ban bukkannak rá egy nemzetközi lánykereskedő banda tevékenységére (ők a Yellow Line), akik újsághirdetésben keresnek lányokat. A történet két szálon fut, az egyik egy bérgyilkosé, akit átvernek a sárgák, a másik pedig egy újságíróé, aki egyrészt fel akarja göngyölíteni a szálakat, másrészt a táncosnőnek jelentkező Mihara Youko a párja. A többi kitalálható hamar, de a kor összes mocska előkerül a cigarettacsempészektől kezdve a stricikig és még a prostituáltak elhallgattatása is terítékre kerül, igaz, ekkor még szemérmesen ábrázolták az ilyesmit.
Ishii ebben a filmjében is remek munkát végzett, gyönyörű, stílusos film noir, ami az összes klisét felvonultatja, amire a korabeli néző vágyott. Mihara Youko tánca pedig ezúttal is kihívóan erotikusra sikerült!

eredeti cím: 横線地帯
imdb

 

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Kamome Shokudo (Ruokala Lokki) (2006)

Kamome Shokudo (Ruokala Lokki) (2006)

iMDB  Néha a teljesen lehetetlennek tűnő kombinációk sikerülnek a legjobban. Ha egy héttel ezelőtt azt mondta volna nekem valaki, hogy a japánok és a finnek jó filmet tudnak együtt készíteni, nem igazán hittem volna...

Warring Clans (Sengoku Yaro) (1963)

Warring Clans (Sengoku Yaro) (1963)

  iMDB   Rendező: Okamoto Kihachi Főszereplők: Kayama Yuzo; Hoshi Yuriko; Sato Makamoto (1963, fekete-fehér, 98 perc) Javában tart a Takeda klán és az Oda klán küzdelme. Oichi Kittan, a Takedák egyik nindzsája megelégeli szívtelen urának módszereit és elszökik. Volt társai...

Zatoichi and the Doomed Man (Zatoichi sakate giri) (1965)

Zatoichi and the Doomed Man (Zatoichi sakate giri) (1965)

    A DAIEI stúdió szorgalmasan folytatta a kilencedik résszel elkezdett útkeresést. A gyerekek fokozottabb szerepeltetését bizonyára vakvágánynak találták. Érthető módon, hiszen azért minden új epizódban hullottak a gonoszak.

Kirisute Gomen - Licence To Kill (3. évad)

Kirisute Gomen - Licence To Kill (3. évad)

Az előző évad lezárásakor komoly csapás érte az igazságosztók kis csapatát. Kérdés volt, talpra tudnak-e állni. Persze, csak költői a kérdés, a válasz nem lehetett kétséges.