belépés∆

Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

 
Néhány évvel ezelőtt készült egy több, különálló filmből álló sorozat, amely a Love Cinema összefoglaló néven futott. Minden egyes darabja rendhagyó, meghökkentő szerelmi történeteket mutatott be, amikre a kísérletező kedv és az alacsony költségvetés mellett az volt leginkább jellemző, hogy közük nem volt a romantikához. A rendezőként frissen debütált Hirano Shunichi mintha csak ezt a sorozatot szerette volna folytatni első önálló játékfilmjében.

Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

A 19 éves cuki Minato tragikus múlttal rendelkezik. 10 évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette szüleit, azóta a nagymamája neveli, legjobb barátja pedig egy levelezőtársa, a rejtélyes Naito [az iMDB szerint Knight, de szerintem akár Night is lehet eredetileg]. Egy napon feltűnik a lány életében az a bizonyos első szerelem, azonban a fiú, Shu nem várt problémákkal szembesül. Előkerül ugyanis Naito.
Aki látott a fentebb már említett Love Cinema sorozatból néhány epizódot, annak számára túl sok meglepetést nem fog nyújtani a történet. Okosan van ugyan levezetve, de igazi meglepetéseket nem tartogat, emiatt egy kissé unalmassá is válik. Ráadásul [lehet persze, hogy belemagyarázás] a mindmáig ható Death Note elemeket sem sikerült kikerülni benne, mind a Naito név, mind a középpontban levő almák távolról a nagy kasszasikerre emlékeztetnek.
Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

Rendezői szempontból persze hálás a történet, amit Hirano igyekezett is kihaszálni. A néző számára újat hozó információk birtokában a már bemutatott jeleneteket újranézetteti és a más kameraszögből felvett részek új értelmet nyernek általa. Szintén hálás feladat jutott a „kettős” szerepben brillírozó Horikita Maki számára is, aki színészi képességeinek széles skáláját mutathatta be Minato, valamint a misztikus Naito megformálásakor.
Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

Persze akárcsak a Tenkousei esetében, a japán(ul értő) néző számára itt is a női szájból felhangzó férfias szövegek okoznak elsősorban érdeklődésre számot tartó pillanatokat. A már egész korrekt filmes tapasztalattal bíró Ishida Takuya jól játszik alá Horikita-nak, jellegzetesen japános a karaktere, aki minden gátlásosságával együtt is segíteni próbál a lányon. Az apja (Hirata Mitsuru alakította) rettenetesen ellenszenves, igazi tekintélyelvű férfiú, aki biztos abban, hogy csak az a helyes, amit ő annak tart. A vele kapcsolatos csavarok viszont elég jók.
Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

A Tokyo Boy tehát tulajdonképpen nem rossz, de akárcsak a Love Cinema sorozat darabjai, istenigazából rétegfilm marad, érdekes, kísérletezős alkotás, ami a nagyközönség számára talán kevéssé érdekfeszítő. Valószínűleg ugyanez lehet a helyzet egyébként testvérdarabjával, a Tokyo Girl-lel is.
Tokyo Boy (Toukyou Shounen) (2008)

Eredeti cím: 東京少年
iMDB


Trailer

Hozzászólások   

#1 Sándor Gergő 2009-03-07 04:12
Sztem ez a film a 14-16 éves lányoknak készült. Én egyáltalán nem tudtam élvezni, sőt...

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

The Haunted Samurai (Tsukigami) (2007)

The Haunted Samurai (Tsukigami) (2007)

Nem kellene ugyan, mert már megszokhattuk volna, de az ember időről időre újra és újra meglepődik azon, hogy milyen színes és elképesztő ötletekkel képesek előállni a japán filmesek. Ez persze elsősorban a mangakák és a...

The Sword of Swords (Shen dao) (1968)

The Sword of Swords (Shen dao) (1968)

ANOTHER SHAW PRODUCTION    Úgy látszik, a Shaw Brothers filmjei iránt érzett rajongásom ragadós, ugyanis a csambarák világában otthonosan mozgó oldfan is e területre tévedt. Az ő felvetésére esett úgy, hogy erről a nagyszerű filmről, a...

Tekkonkinkreet (2007)

Tekkonkinkreet (2007)

IMDb  Spiritualizmus 2007 Japán legújabb egész estés animéje, a Tekkonkinkreet, Taiyo Matsumot ultra-kult mangáján alapszik, mely közel tíz éve látott napvilágot az egyik legnagyobb kiadó, a Víz gondozásában. Az eredeti történet, mely „Black...

Zatoichi 3. - New Tale Of Zatoichi (1963)

Zatoichi 3. - New Tale Of Zatoichi (1963)

  A harmadik Zatoichi film, a New Tale Of Zatoichi, az első a huszonhat klasszikus (Katsu Shintaro főszereplésével készült) Zatoichi film közül, amely színes filmre készült.