belépés∆

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)
 
"Bevált recepten ne változtass!" - tartja a mondás. A Tiltott játék pedig folytatódik, pontosan úgy, ahogy azt már az első részben is láthattuk. Lássuk csak mit nyújt a folytatás.


A játék szabályaira, illetve körülményeire most nem térnék ki bővebben, mivel ezekről már írtam az első rész kapcsán, és alapjaiban nem változtak.
Az új csapat ismét érdekes szereplőkből lett összeállítva. Egy középkorú meglehetősen erőszakos férfi, egy életét végleg feladni készülő, mély depresszióval küszködő alak, egy vallási fanatikus fiatal nő, illetve, egy a játékot állítólag már háromszor teljesítő fiatal nő. „Profi” mondhatnánk róla, ám az eredeti tervekben nem szerepelt, hogy ő is a játékosok közt lesz. Sajnos azonban egy baleset következtében csupán három tagúra olvadt volna a létszám, márpedig a szabályok ezt nem engedik, ezért küldték a szervezők a tartalékost. A többiek érthető okokból tiltakoznak ez ellen, ám a szponzorok mindenre gondoltak, kárpótlásul megemelik a nyeremény összegét a duplájára, mely így már húszmillió yen-t tesz ki.

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

Az egyik legérdekesebb figura egyébként a vallásosságát egyfolytában hangoztató „Manabe Mutsuko”, akinek személyében óriási vallási kritikát kap a néző. Ugyan egyszer sem említi milyen hitvilág képviselőihez tartozik, ám mindaz amit mond, leginkább a katolicizmusra hasonlít. A megtisztulás, a sátán gyermeke, vagy épp annak vére. Ezenfelül mikor valami bölcsességet próbál mondani, előre, és kissé felfelé néz, miközben egyházi kórust halhatunk a háttérben. Rendkívül vicces alakja ő a filmnek, nyilvánvalóan szándékosan az. Elvakultan hisz, még a terhességét is a vallásosság jegyében fogja fel, meglehetősen eltúlzott mértékben. Azt mindenki eldöntheti maga, hogy konkrétan a nálunk honos vallásnak szólt mindez, vagy általánosságban minden egyébre is. Az mindenesetre megmosolyogtató, ahogy a szende kislány átszellemül a körülmények hatására, azt gondolom már mondanom sem kell, hogy milyen irányba...

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

A filmet az előző részhez hasonlóan építették fel. Az első percek itt is a legelső feladatot mutatják be teljes egészében, majd a játékban egy-egy feladat közé beiktatva láthatunk részleteket a bemutatkozáskor zajlott eseményekből, ami segít jobban megérteni a karaktereket, és előrevetíti, kitől mire számíthatunk, ha épp számára kedvező helyzetbe kerül. A zenékkel ezúttal sem volt semmi probléma, ritmikus, lüktető dallamok dobják föl a hangulatot. Az egymásra kiszabott feladatok kapcsán pedig ismét a perverzió, és a szex kapja a főszerepet, olykor nem kevés vérrel megtámogatva. A filmnek ezen része tökéletesen rendben is van, az alkotók ugyanazt a réteget célozták meg vele, mint az előddel.

Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)Red Room 2 Shin akai misshitsu (heya): Kowareta ningyô-tachi (2000)

Kisebb problémák azért akadtak itt is, például az, hogy ugyan az író/rendező hatalmas lehetőségeket nyitott azzal hogy a játékban lehet tárgyakat is alkalmazni, ám azután ezeket nem használta ki kellőképpen. Ehhez hozzá kell tennem azt is, hogy ahol használnak valamit, azt ötletes módon teszik. Másik különös dolog a befejezés. Az utolsó negyed már a scifi műfaj szellemében készült, ami meglehetősen furcsán hatott rám, mivel teljesen váratlan volt, bár ez sem okoz túlzottan komoly törést az eseményekben, hiszen évszámokról szó sincs, és a külvilágot nem is látjuk egyszer sem.
Összességében véve azt mondhatom, hogy nekem ez a film is tetszett, ezentúl oda fogok figyelni Yamanouchi Daisuke munkásságára. Csak azoknak ajánlható ez a film is, akiknek tetszett az első rész. A műfaj kedvelőinek pedig kötelező darab, de csakis az előd megtekintése után. És hogy melyik sikerült jobban? Nos, szerintem az első próbálkozás hatásosabb volt, de mindenképpen érdemes megnézni mind a két epizódot.

imdb

az első rész

Hozzászólások   

#2 user1 2008-08-24 00:44
Ez a film azonban jóval magasabb színvonalat képvisel, mint a zombi self defense force, vagy a stacy. A machine girl -ről már nem is beszélve.
Ami az ismertséget illeti, érdemes megfigyelni hogy ezen filmek jelentős részéhez piszkosul nehéz angol feliratokat találni, ami mégiscsak arra enged következtetni, hogy inkább a helyiek ismerik őket, mintsem mi, külföldiek.
Én azt mondom ez a film igenis megérdemli a figyelmet, legalábbis azok körében, akik kedvelik a horror -al rokon műfajokat is. Az más kérdés hogy te útálod őket..:-)
#1 YEZy 2008-08-12 12:51
Mint szinte az összes ilyen B-film esetében, úgy ennél is a rendező egy olyan valaki, aki általában pornót rendez és néha "művészkedik" egy kicsit, amiből ilyesmi témák keverednek ki. Ugyanez volt a helyzet a Zombie Self Defence Force-nál és nagy valószínűséggel a Machine Girl-nél is. Van egy olyan érzésem, hogy ezek a darabok Japánon kívül jóval ismertebbek, mint a helyiek körében. :-)

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Judo Saga (Sugata Sanshirou) (1943)

Judo Saga (Sugata Sanshirou) (1943)

Judo Saga (Sugata Sanshirou) (1943)iMDBEz a Sugata Sanshirou kalandjait bemutató, Tomita Tsuneo regényéből készült filmadaptáció volt Kurosawa Akira rendezői debütálása (a két évvel korábban forgatott Horse-ban még csak néhány jelenet fűződött a nevéhez, de...

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)

Operation Undercover (Ngor Fu/Wo Hu) (2006)IMDbAz utóbbi időben nagy divat lett a hongkongi filmesek körében a triádok közé beépült téglák életéről filmeket készíteni. Az egész talán a nagy klasszikussal, a City on fire-rel keződött, ahol...

Acacia (2003)

Acacia (2003)

 IMDb  Choi Mi-sook (Hye-jin Shim) és férje feladva a reményt, hogy saját gyermekük szülessen örökbefogadnak egy kisfiút, Kim Jin-seong-ot (Oh-bin Mun). A kisfiú tehetségesen rajzol, és furcsa mód nagyon vonzódik a fákhoz. A család kertjében álló,...

PTU (2003)

PTU (2003)

PTU (2003)  IMDb  Johnnie To akciófilmjei általában arról nevezetesek, hogy a néző úgy áll fel utánuk a székről, hogy hát ebből többet is ki lehetett volna hozni, pedig az alapötlet jó volt… Nos, a PTU is...