belépés∆

9 Souls & Blue Spring

9 Souls & Blue Spring

9 Souls & Blue Spring 

imdb1

imdb2

Toshiaki Toyoda sakkbajnokként kezdte pályáját, de hál' Istennek tett egy jó nagy lépést és filmrendező lett belőle. A két film közül az első nagyon ütős alkotás, hihetetlen erős képekkel, elemekkel, színészekkel, karakterekkel. Valójában egy kicsit szürreális echte high school jakuza film. A világa teljesen elképzelhetetlen, de mégis nagyon valóságosnak tűnik, úgy, ahogy a cselekedetek is. Iszonyat megállja a helyét a maga valóságában. Itt a kölkök akkor mászkálnak ki-be óráról, mikor kedvük tartja, meg persze a nem szimpi tanároknak taxival kell elmenekülniük. Ettől függetlenül nem kerülik a sulit, ez az ő kis világuk, szeretnek ott lógni, verekedni, gyilkolászni. Számomra az első megjelenítése az animékben már sokat látott vagány, fekete ruhás gimnazista srácoknak. A zene végig Sonic Youth-szerű grunge, zúzós, folyós, de dallamos. Ez a film számomra ott van a Tetsuo, meg az Electric Dragon mellett.
A második film gyakorlatilag ugyanez, csak nem gimnazista srácokkal, hanem börtönből szökött gyilkosokkal. Míg az előbbiben a srácok felnőttként viselkedtek, itt a nehézfiúk enyhén gyermetegek, így a film is viccesebb, több benne a humor. Emellett azonban nem annyira dinamikus, gördülékeny, nehezebben érthető, több mondanivalóval, ami mindkét filmben a kötöttségektől való szabadulás és (az én értelmezésemben) visszatérés körül forog. Sajnos Toyoda-san nem nagyon tudott megfelelni a maga állította kritériumnak, hogy komolyabb, jobb filmet készítsen a Blue Springből, de azért ez is nagyon élvezhető.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Fearless (Huo Yuan Jia) (2006)

Fearless (Huo Yuan Jia) (2006)

Az 1900-as évek elején a quing dinasztia bukását követően Kína részben idegen országok irányítása alá került. A sanghaji kereskedők társasága egy tornát is szervezett, ahol négy ország harcosai hívták ki a kínaiakat, hogy ezzel is...

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 1 - The Heaven Chapter (…

Sarutobi Sasuke and The Army of Darkness 1 - The Heaven Chapter (Sarutobi Sasuke Yami no Gundan Ten no Maki) (2004)

Úgy látszik, a New Shadow Warriors filmek meghozták a remélt sikert, mert folytatásokat is írtak hozzá. Nem aprózták el, rögtön 4 teljes moziba ugrottak bele.

Wakamatsu dupla: Season of Terror & Shinjuku Mad

Wakamatsu dupla: Season of Terror & Shinjuku Mad

Szélsőbaloldali agitpornó Japán legelvetemültebb rendezőjétől