belépés∆

Blues Harp (1998)

 

Blues Harp (1998)

IMDb


Miike ezzel a filmjével bizonyította be nekem, hogy a "normális" filmekhez is ért, nem kellenek neki fröcsögő vér, kiömlő belek és mindenféle testnedvek, hogy érdekessé tegye a filmjét. Rettentő jó rendezés és atmoszféra jellemzi a filmet, ami egy kisstílű drogdíler csapos és egy feltörekvő jakuza sajátos barátságát mutatja be. A cselekmény sokrétű, a jellemek árnyaltak, a zene pedig jó kis recsegős blues. Az egész film olyan, mint a címe - keserédes. Minden nagyon egyben van benne, az első képtől az utolsóig, ami az egyik legjobb zárókép, amit valaha láttam. Nem akarom tovább fényezni, aki szereti Miikét, annak kötelező darab.

Hozzászólások   

#2 Guest 2007-07-11 21:56
Nagy bluesrajongó vagyok, + Miike filmeket is nagyon szeressük (tehát kötelező volt, amint megszereztem), és tényleg nagyon tetszett, de most a vége - remélem nem az történt amire gondolok, mert szétverem a gépem! :sad:
sőt, nem tudom (v akarom tudni) mi történt! sőt, minden úgy történt, ahogy gondolom :-)
#1 Guest 2007-01-10 16:13
Miike nagyon szereti a jakuzafilm zsánerét. Valószínűleg ehhez a ragaszkodásához (újra és újra visszatér a témához) hozzájárulnak saját élményei (manu.interhost.hu/content/view/195/53/) és a jakuzák világának egyszerre romantikus és mocskos, végzetesen költői hangulata is.

A Blues Harp felhasznál sok szokásos motívumot és történetelemet (főnök eltétele láb alól, marakodások a bandák között, elkerülhetetlen ül közeledő végkifejlet), de a történet középpontjában itt a drogdílerkedésb ől élő csapos fiú áll, aki lassan a komolyabb életmód felé tartana, barátnője lesz és a szájharmonikásk ént való megélés reménye is kecsegteti. (Hasonló dolog játszódik le a banda énekesével, aki úgy dönt, szakít eddigi életmódjával és átveszi apja tofuboltját.) Csakhogy egy nagyratörő jakuza, akinek egyszer segített és aztán barátokká váltak, valamint saját korábbi múltja közbeszól.

Nem akciófilm, nem dráma, nem vígjáték, nem zenés film, bár mindenből van benne egy kicsi. Tipikusan japán és tipikusan Miike. Érdemes megnézni.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Bang Rajan 2 (2010)

Bang Rajan 2 (2010)

A Bang Rajan a thai filmgyártás első olyan nagyszabású kísérlete volt, amivel megpróbáltak kitörni az elszigeteltségből.

Dancing Lion (Sing see) (2007)

Dancing Lion (Sing see) (2007)

Dancing Lion (Sing see) (2007)iMDBValószínűleg már mindenki látott olyan Kínáról szóló filmet, vagy tévéműsort, amiben a különféle fesztiválok során feltűntek a látványos, két, vagy több ember által mozgatott sárkányok, amik nemcsak különféle akrobatikus mutatványokat „adnak...

Duel to the Death (Sin sei kuet) (1983)

Duel to the Death (Sin sei kuet) (1983)

 IMDb A Duel to the Death a hongkongi filmgyártás mára egyik legfelkapottabb harcművészeti- és akciókoreográfusának, a pekingi operában képzett Tony Ching Siu-Tungnak az első rendezése volt. Ezzel a filmmel Siu-Tung rögtön helyet is követelt magának olyan...

The Assassin (Da ci ke) (1967)

The Assassin (Da ci ke) (1967)

  Kínának, Japánhoz hasonlóan, volt egy időszaka, amikor a különböző kisebb tartományok urai egymást ritkítva igyekeztek a hatalom csúcsára kerülni, bár jó pár évszázaddal korábbra esett, mint az a szomszédos országban történt. Olyan...