belépés∆

The Bounty Hunter (Shokin Kasegi)

The Bounty Hunter (Shokin Kasegi)

 

Főszereplő: Wakayama Tomisaburo

Rendezte: Ozawa Sigehiro

Wakayama több filmben is eljátszotta Shikoro Ichibet fejvadászt, aki csak a sógunnak köteles engedelmeskedni. A legismertebb ezek közül a "KILLER'S MISSION" című film. Ezt követte a LONE WOLF AND CUB sorozat világsikere, amely után mégis otthagyta a filmstúdiók világát és visszaszerződött a TV-hez. Ott újra elővették az egyszer már sikeresnek bizonyult témát és sorozatot forgattak vele. Két évadon át futott 22 epizódban 1974-75-ben. Elkezdődött a felújított változatok kiadása, 1 DVD-n 2 epizód található.

The Bounty Hunter (Shokin Kasegi)The Bounty Hunter (Shokin Kasegi)

Sikoro Icsibej szegény gyerekeket tanít egy iskolában. A jó humorú, megértő és kissé rendhagyó tanítási módszerekkel élő igazgató úr időnként elhagyja a katedrát, hogy megkeresse az iskola fenntartásához szükséges összeget. Ő egyébként ugyanis Japán leggyorsabb kezű fejvadásza, aki megbízható kísérőivel a legveszélyesebb küldetéseket is elvállalja..

1. epizód: A megbízó nem igazán megbízható. Az iskolamester hamarosan rájön, hogy átlagos gazemberek helyett katonai kiképzéssel rendelkező harcosokkal áll szemben...

2. epizód: Egy banda a gyerekek kedvelt gondozónőjét rabolja el. Az direktor úr először egyezkedni próbál, de aztán bekeményít.

3. epizód: Egy tiszteletre méltó cég eltűnik, majd vérengző banditákként bukkannak föl. Icsibejre vár a feladat, hogy kiderítse, mi történt. Ám ezúttal megfordul a vadász és a préda megszokott leosztása.

4. epizód: Az iskola egyik árva gyermekének az apja körözött bűnözőként bukkan föl...ha ugyan ő az. A tanítvány érdekében az igazgató úr veszélyes kalandra vállalkozik, amiben sokszor maga sem tudja, melyik a helyes döntés.

5.epizód:Egy jól fizető feladat reményében az alvilág egyik vezetőjének embereivel kell szembenéznie a fejvadászok kis csapatának. Tetőzi a bajt, hogy a kormány nindzsái szintén szeretnék rátenni a kezüket a körözött személyre, aki meglehetősen szívós alak.

6. Icsibej egyik régi fejvadász ismerőse lezüllött, iszákos alakká lett a felesége elvesztése után. Ám egy közös munka ismét összehozza őket. Megbízhat egy fejvadász olyasvalakiben, aki nem ura önmagának? Az alkohol győz, vagy a kötelességtudat?  Kockázatos ügy ott, ahol egyetlen a rossz döntés a fejébe kerülhet az illetőnek.

7. Szokatlan módon egy szamuráj adja be a két fiát az iskolába. Még különösebb, hogy árvákként szeretné fölvetetni őket. Egy föloszlatott klán rablásokból tartja föl önmagát. Az igazgató úr hamarosan ellenfélként áll szemben a tanítványai apjával.

8. Egy jakuza két életet ment meg azzal, hogy kimenti őket a vízből, így elnyeri Icsibej megbecsülését. A bandája nagy rablásra készülődik és gyilkol. Melyik az igazi arca? Van egy határvonal, amit átlépni több mint veszélyes.

9.Elkeseredett parasztok ejtik túszul az egyik klán hercegnőjét. Icsibej nagyon kelletlenül lát munkához, mert inkább velük érez egyet. Jól gondolja, a dolog összetettebb, mint az látszik. Két felől fenyegeti az ellenség.

10. Icsibej nem akar feladatot vállalni, amikor Taroza, aki társa volt már néhány kalandban, fölkeresi munka ügyben. Ezúttal egy tengeren tevékenykedő csempészbandát kellene fölszámolnia. Csakhogy köztük van a régi szerelme. Lehetnek érzelmei egy fejvadásznak?

11. A rendőrfőnök ezúttal egy olyan városka megtisztítására küldi a fejvadászok gyöngyét, amelyben jakuzák és korrupt tisztviselők az urak. Kiköti, hogy nagy rombolás nem lehet munka közben. Ám a látottakon felbőszült Icsibej lőporfüstbe borítja a banditafészket. Közben egy másik fejvadász őrá vadászik. Ez a feladat az átlagosnál több zűrrel jár, de az iskola éppen pénz szűkében van, így az igazgató úr nem habozhat.

12. Egy emlékezetét vesztett fiatal lány, egy testőr-bérgyilkos, és egy küldetés, amelyben a fejvadász lemondana keresetéről. Furcsaságok sora, de hát az élet sosem egyszerű. Kesrűség és öröm él egymás mellett.

The Bounty Hunter (Shokin Kasegi)

A szamurájkori Japánban gyermeteg szinten állt a rendőrség. A nagyvárosok több százezres lakosságára 30-40 rendőr jutott, a vidéki klánoknál még ennyi sem volt. Virágzott hát a bűnözés. Nem csoda, hogy a fejvadászok megítélése teljesen más volt, mint amit a nyugati világban megszoktunk. A veszélyes szakma művelői levadászták a körözött bűnözőket, gyilkosokat és erőszakoskodókat, sok szenvedéstől mentve meg a lakosságot.

A "Shokin kasegi "karaktere Wakayamára épül, ez nyilvánvaló, de igen ügyesen választották meg az állandó kísérőit. TV sorozat lévén nem lehet olyan rámenős, mint egy mozifilm, de azért kiválóak a harci jelenetek, amelyekkel nem takarékoskodtak. Az epizódok felépítése és filmes megvalósítása jellegzetesen westernes hatásokat mutat, de azért - szerencsére - annyira japános marad, hogy ne legyen zavaró a dolog. A kalandfilmek kedvelői biztosan szívesen fogadják majd a jó tempójú, dinamikus sorozatot.

Ui: Az eddig kiadott, felújított 12 epizódhoz elkészült a magyarítás, itt elérhetőek. Sajnos, a további megjelenésekről semmi biztató hír nincs.

A hozzászólás nem engedélyezett, regisztráció és bejelentkezés szükséges.

Cikkek találomra

Dr. Wai and the scripture of no words (Mo him wong) (1996)

Dr. Wai and the scripture of no words (Mo him wong) (1996)

Dr. Wai and the scripture of no words (Mo him wong) (1996)iMDBA történet főszereplője egy író, Chow Si-Kit, aki egy folytatásos történetet ír egy kincsvadászról, aki a 30-as években dolgozott és a címben szereplő tárgyat...

Missing (Sam hoi tsam yan) (2008)

Missing (Sam hoi tsam yan) (2008)

Talán a hongkongi és elsősorban a kínai filmipar megerősödésével magyarázható, hogy a 80-as és 90-es évek nagy nevei egymás után térnek vissza és próbálják meg újra megmutatni, hogy még mindig ők az irányadók a kínai...

The First 7th Night (Tau chut) (2009)

The First 7th Night (Tau chut) (2009)

Az amúgy is igen termékeny Herman Yau idén nagyon belehúzott, hiszen rendezőként négy, operatőrként pedig két produkciót is jegyez. Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy egy kaptafára gyártja a nagyon hasonló darabokat, hiszen van közöttük vígjáték...

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (197…

The Deadly Breaking Sword (Feng liu duan jian xiao xiao dao) (1979)

Az 1960-as évek térnyerése, a '70-es évek sikersorozata után az évtized végére kifulladni látszott a Shaw Brothers stúdió.